DHC 2 zes uit twee

Tekst: Dik Schreuders

zondag 30 september 2018, 11.30 uur, competitiewedstrijd nr 2

DHC 2 – Laakkwartier 3     4-0  (4-0)

Scheidsrechter: V. Ramlakhan (Den Haag)

1 min.    1-0   Anass Attahiri

31 min.  2-0   Anass Attahiri

37 min.  3-0   Ricky Schaap

44 min.  4-0   Ricky Schaap

Dion de Jong;

Jason Galliard, Abdulhak Abdalah, Lennart van Kruijl, D’Angelo Fleur (59 min. Alain Sikkel);

Quinten vt Hoog, Ricky Schaap (aanv.), Manuel Mansanga;

Anass Attahiri, Raiefo Ragil (45 min. Jurgylio Limon), Andani Ollie

Boekingen:

48 min.    D’Angelo Fleur

74 min.    Jason Galliard

Na de 1-11 overwinning vorige week uit bij WIK 3, is DHC 2 vandaag thuis tegen Laakkwartier 3 de favoriet voor de overwinning. Na een eenvoudige 4-0 voorsprong met de rust, is de vraag hoeveel keer DHC 2 in de 2e helft nog gaat scoren. Niet dus. Maar met 4-0 zijn opnieuw drie punten behaald en staat het team van Francis Janse / Rocco Mieloo op zes uit twee.

Al direct vanaf de aftrap opent DHC 2 de score. Een prima pass van Andani Ollie zet Anass Attahiri binnen de 16 meter alleen voor de Haagse doelman. Anass Attahiri laat hem kansloos: 1-0. Halverwege de 1e helft resulteert foutief uitverdedigen in een schot van 35 meter van de gasten over doelman Dion de Jong. Dion de Jong kan de bal nog net tegen de lat tikken, waarna de bal terugkaatst in het veld. Na 31 min. gaat Anass Attahiri alleen door, nadat hij de bal bij een duel verovert. Alleen voor de Haagse doelman betekent dit de 2-0, Anass Attahiri zijn 2e doelpunt van de dag, daarmee al in de 2e competitiewedstrijd van dit seizoen op 6 doelpunten. Enkele minuten later wordt Ricky Schaap op 25 meter hard onderuit geschopt, waarop scheidsrechter Ramlakhan scheidsrechter fluit voor een vrije trap rechts van het midden. Ricky Schaap schiet de bal vervolgens in één keer in de uiterste bovenhoek: 3-0. Eén minuut voor rust opnieuw een vrije trap op 25 meter, nu aan de linkerkant. Opnieuw scoort Ricky Schaap in één keer en zet het scorebord op 4-0.

Na de rust is de vraag dus hoeveel DHC 2 nog zou gaan scoren. Na de hervatting gedurende een groot deel van de tweede helft trekken de in het lichtblauw gestoken rood-zwarte Hagenezen zich met 10 terug in hun eigen strafschopgebied of er net voor. In de 61e min. schiet Andani Ollie op de paal, waarna Quinten vt Hoog komt ingelopen en in de rebound scoort. Op vlaggen van de Laakkwartier-grensrechter besluit de scheidsrechter echter dit doelpunt wegens vermeend buitenspel af te keuren. Een 10 min. voor het einde schiet Ricky Schaap op de paal, terwijl vijf minuten later na een voorzet van rechts van Manuel Mansanga bij de 2e paal Alain Sikkel wil inkoppen, maar na een duw in de rug ten val komt. De scheidsrechter laat doorspelen en fluit kort hierna voor het einde, zodat de ruststand van 4-0 ook de eindstand wordt.