DHC 2 wint weer

Tekst: Dik Schreuders

zondag 9 december 2018, 11.00 uur, competitiewedstrijd nr 10

RKDeo 3 – DHC 2    0-4  (0-1)

Scheidsrechter:  H. van der Helm (RKDeo)

4 min.      0-1   Thomas Aangenendt

46 min.    0-2   Roy Speelman

50 min.    0-3   Dylan Franquet

63 min.    0-4   Jurgylio Limon

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt, Abdulhak Abdalah, Scott Luiten, Lennart van Kruijl;

Quinten vt Hoog, Remo de Winter (45 min. Dylan Franquet), Roy Speelman;

Jurgylio Limon, Ricky Schaap (aanv.), Quinten vd Kraaij

Boekingen:

Geen

In de 10e competitiewedstrijd van dit seizoen, behaalt DHC 2 de 9e overwinning. Waarschijnlijk is RKDeo 3 gewaarschuwd door de 18-0 overwinning vorige week van onze mannen op Vuc 3, want met felle overtredingen wordt getracht om DHC 2 het spelen onmogelijk te maken. De KNVB heeft voor vandaag geen scheidsrechter aangesteld, zodat er een clubscheidsrechter van RKDeo de wedstrijd moet leiden, die te weinig optreedt tegen de overtredingen.

Al na enkele minuten scoort Thomas Aangenendt de 0-1 na een corner van Quinten vt Hoog. Dit is vervolgens ook de ruststand, ondanks de nodige kansen voor de groen-zwarten. Direct na de pauze neemt Ricky Schaap een corner en scoort Roy Speelman de 0-2. Kort hierna op aangeven van Thomas Aangenendt is het invaller O19-speler Dylan Franquet die de stand op 0-3 brengt. In de 58e min. krijgt de thuisclub een strafschop cadeau. Doelman Mats Mangelmans stopt deze en houdt de nul. In de 63e min. een assist van Scott Luiten en via Jurgylio Limon wordt de eindscore van 0-4 bereikt.

Komende zondag haalt DHC 2 thuis in tegen TOGB 3, waar deze wedstrijd eerder werd uitgesteld in verband met een jubileumfeest van TOGB. Dit is de laatste wedstrijd voor de 1e periode. Bij een gelijkspel of bij winst van DHC 2 is de periodetitel binnen. In de reguliere stand neemt het team van de vandaag jarige Francis Janse de 1e plaats in met 27 punten uit 10 wedstrijden, gevolgd door het vandaag (tegen TOGB 3) verliezende RKAVV 3 met 25 uit 11.