DHC 2 wint periodetitel na 6-0 winst

Tekst: Dik Schreuders

zondag 24 februari 2019, 11.30 uur, competitiewedstirjd nr 13

DHC 2 – TOGB 3     6-0  (3-0)

Scheidsrechter:  U. Ozcan (Den Haag)

7 min.      1-0    Roy Speelman

10 min.    2-0    Anass Attahiri

16 min.    3-0    Anass Attahiri

58 min.    4-0    Andani Ollie

67 min.    5-0    Roy Speelman

77 min.    6-0    Dariem Hennep

Dion de Jong;

Anele Mieloo, Abdulhak Abdalah, Dariem Hennep (aanv.), Lennart van Kruijl;

Roy Speelman, Max Otten (54 min. Jaouad Hadchoune), Anass Attahiri;

Raiefo Ragil, Jurgylio Limon, Andani Ollie

Boekingen:

12 min.    Dariem Hennep

36 min.    Max Otten

86 min.    Jaouad Hadchoune

In de 13e competitiewedstrijd van dit seizoen behaalde DHC 2 de 12e overwinning én de eerste periodetitel. De wedstrijd tegen TOGB 3 werd eerst uitgesteld in verband met een jubileumfeest van de gasten, waarna deze wedstrijd half december jl. door de sneeuwval werd afgekeurd.

Trainer/coach Francis Janse kan vandaag over slechts 12 man beschikken. Geblesseerd/afwezig zijn Rayvano van Alphen, D’Angelo Fleur, Jason Galliard, Farid el Hammouchi, Quinten vt Hoog, Scott Luiten en Ricky Schaap. Onder een stralend zonnetje en een prima temperatuur is het in het Stadion al snel duidelijk dat DHC 2 vandaag de bovenliggende partij is. DHC 2 is al na 7 min. succesvol als Roy Speelman van 25 meter hard de 1-0 inschiet. Drie minuten later is het Anass Attahiri die dit van net buiten het strafschopgebied na doet en de stand daarmee al snel op 2-0 brengt. In de 16e min. bereikt Roy Speelman met een prima steekbal de de 16-meter inlopende Anass Attahiri, die prima afmaakt: 3-0. Daarmee is de wedstrijd in feite al snel gespeeld en speelt DHC 2 in een te laag tempo de bal rond, wel de nodige kansen creërend, maar voor de rust niet meer scorend.

Na de doelwisseling blijft het spelbeeld ongewijzigd. Nog net binnen het uur scoort Andani Ollie op aangeven van Dariem Hennep de 4-0. Tien minuten later is het opnieuw een assist van Dariem Hennep, waar nu Roy Speelman afmaakt: 5-0. Opnieuw 10 minuten later scoort aanvoerder Dariem Hennep zelf de 6-0 na aangeven van Raiefo Ragil. Een door scheidsrechter Ozcan gegeven strafschop na hard aangeschoten hands wordt door de bezoekers in de 86e min. op de paal geschoten, zodat de 6-0 de eindstand blijft.

DHC 2 wint hiermee de 1e periodetitel, waar men in de totaalstand nu na 13 wedstrijden 5 punten voorsprong heeft op de naaste concurrent RKAVV 3. En de eerstvolgende competitiewedstrijd – na komende zaterdag voor de beker thuis tegen Katwijk 2 – is over twee weken de uitwedstrijd bij RKAVV 3….. Al met al een prima dag voor Francis Janse en zijn mannen, waar de enige dissonant is dat de scheidsrechter het in deze zeer sportieve wedstrijd nodig vond om DHC 2 driemaal op geel te trakteren, waar in de eerdere 12 competitiewedstrijden de totaalscore pas op 4 stond.