DHC 2 verliest van Antibarbari 1

Tekst: Dik Schreuders

zondag 19 augustus 2018, 14.30 uur, oefenwedstrijd nr 2

Antibarbari 1 – DHC 2    3-0  (1-0)

21 min.     1-0

46 min.     2-0

60 min.     3-0

Mats Mangelmans;

Jason Galliard (33 min. Quinten vt Hoog), Jaouad Hadchoune (aanv.) (71 min. Jurgylio Limon), Abdulhak Abdalah (2e aanv.) (82 min. Lennard van Kruijl), Dominique Ahanhanzo (45 min. Niels van Roon (3e aanv.));

Lennard van Kruijl (45 min. Manuel Mansanga), Max Otten (77 min. Prince Anokye), Prince Anokye (45 min. Thompson Brobbey-Awuah);

Soliman el Yakoubi (58 min. Younes Dannaz), Jurgylio Limon (45 min. Raiefo Ragil), Quinten vd Kraaij (58 min. Alain Sikkel)

Zondagmiddag trad DHC 2 voor de tweede oefenwedstrijd aan in Rotterdam. Tegenstander was Antibarbari 1, uitkomend in de 2e klasse. Een geduchte tegenstander voor ons jonge team. Uiteindelijk werd het een 3-0 nederlaag.

De eerste helft gaat het spel op en neer. In de 13e min. een voorzet vanaf links van Quinten vd Kraaij waarop Jurgylio Limon prima inkopt. De Rotterdamse doelman kan de bal nog net op de lijn keren. Enkele minuten later tikt aan de andere kant doelman Mats Mangelmans de bal over na een snelle counter van de thuisploeg. Halverwege de 1e helft wordt de score geopend als een verre ingooi wordt doorgekopt en vlak voor het doel een volkomen vrijstaande Rotterdammer voor de 1-0 zorgt. In de slotfase van de 1e helft zijn er dan de nodige mogelijkheden voor DHC 2. Quinten vd Kraaij komt vanaf links alleen voor de doelman, maar de doelman redt. Direct hierna schiet Soliman el Yakoubi bij de 2e paal ineens net naast. Tenslotte is het Jurgylio Limon die alleen op de doelman afgaat, waar wederom de doelman redding brengt. Daarmee gaat de rust in met een 1-0 achterstand voor de groen-zwarten.

Na rust is het direct vanaf de aftrap weer raak. Een verre bal, een situatie die sterk op buitenspel lijkt en een botsing met doelman Mats Mangelmans en het is eenvoudig 2-0. Een kwartier na rust verandert een vrije trap van de Rotterdammers van richting, waarna de bal naar een vrijstaande Rotterdammer gaat en de 3-0 genoteerd kan worden. Werd er in de rust al grootschalig gewisseld, gedurende de 2e helft blijft er doorgewisseld worden. Verder dan nog een mogelijkheid voor Quinten vt Hoog alleen voor de doelman komt DHC 2 niet meer. En aangezien de thuisclub ook niet meer gevaarlijk wordt, komt het einde met de 3-0.