DHC 2 verliest in nuttige oefenwedstrijd van HBS 2

Zondag 25 augustus 2019, 11.30 uur, oefenwedstrijd
DHC 2 – HBS 2 0-3 (0-1)
Scheidsrechter: B. Ozdemir (Den Haag)
27 min. 0-1
66 min. 0-2
78 min. 0-3
Opstelling:
Stefan Gravesteijn (aanv.); Lennart van Kruijl, Lando van Duyn, Kamal Jongert, Mitchell Klas (45 min. Annas Attahiri); Thomas Hidayat (75 min. Brendo vd Harst), Abdul Abdalah, Nando Nauman (81 min. Anele Mieloo); Giorgio Castelen (75 min. Aaron Garcia), Dylan Franquet, Raiefo Ragil (73 min. Mitchell Klas)

Het komend seizoen in de res. 1e klasse uitkomende DHC 2 oefende op een warme zondagochtend tegen het een klasse hoger (in de res. Hoofdklasse) spelende HBS 2. Een goede graadmeter om te bezien hoever het team inmiddels staat. Dat het erg warm was, dat gold uiteraard voor beide teams.

De groen-zwarten gaven – ondanks enige afwezigen – heel lang goed partij aan HBS. Er waren wat kansjes over en weer, maar heel lang bleven doelpunten uit. Pas na een klein half uur wist HBS de score te openen: 0-1. Dat bleef zo tot de doelwisseling. Na de rust werd na ruim 20 minuten een voorzet van onze linkerkant voor het doel vrij ingekopt door een van de HBS-spelers waarmee het 0-2 werd. Kort daarna deden, mede door de warmte, de diverse pijntjes en ook vermoeidheid zich kennelijk voelen en werd aan DHC-zijde (terug)gewisseld. Dit bracht nauwelijks wijziging in het speelbeeld. HBS bleef iets sterker, hetgeen ruim 10 minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Ozedemir via een volkomen alleen diepgaande HBS-er, die ook nog doelman Stefan Gravesteijn kon omspelen, de 0-3 betekende.

De groen-zwarte reserves speelden een redelijk goede wedstrijd, maar konden aanvallend niet echt gevaarlijk worden. HBS was een aantal malen zeer effectief en daarmee is de 0-3 verklaard.