DHC 2 scoort weer

Tekst:  Dik Schreuders

zaterdag 23 maart 2019, 18.00 uur, competitiewedstrijd nr 16

DHC 2 – HMSH 3     8-0  (3-0)

Scheidsrechter:  I. el Ghalbzouri

8 min.      1-0   Jurgylio Limon

23 min.    2-0   Jurgylio Limon

41 min.    3-0   Roy Speelman

47 min.    4-0   Jurgylio Limon

53 min.    5-0   Rayvano van Alphen

64 min.    6-0   Jurgylio Limon

87 min.    7-0   Max Otten

90 min.    8-0   Rayvano van Alphen

Barry de Poorter;

Thomas Aangenendt (72 min. Anele Mieloo), Abdulhak Abdalah, Dariem Hennep (aanv.), Lennart van Kruijl;

Quinten vt Hoog, Max Otten, Roy Speelman;

Rayvano van Alphen, Jurgylio Limon, Andani Ollie (60 min. Raiefo Ragil)

Boekingen:

Geen

Twee weken scoorde DHC 2 niet. Uit bij naaste concurrent RKAVV 3 bleef het in storm en regen 0-0 en afgelopen week kon de muur van Oliveo 3 niet gepasseerd worden en bleef het opnieuw 0-0. Deze zaterdagavond in het Stadion tegen HMSH 3 bleef de score uiteindelijk steken bij 8-0. De groen-zwarten komen daarmee na 16 wedstrijden op 13 overwinningen, 2 gelijke spelen, 1 nederlaag en 41 punten. Met als doelcijfers nu 87 voor en 10 tegen. Nog 6 wedstrijden te gaan.

De KNVB had voor vandaag geen scheidsrechter, zodat onder leiding van DHC-scheidsrechter Ismail el Ghalbzouri om 18.00 uur werd afgetrapt. De 43-jarige Barry de Poorter, oud-speler en nu assistent-trainer, nam de positie tussen de palen in. Dit omdat DHC 2-doelman Dion de Jong geblesseerd was, evenals Tobias vd Kleij van DHC O19-1. Reserve-doelman Mats Mangelmans van DHC 1 moest vanavond werken.

Al in de 1e min. schiet Andani Ollie op doel en brengt de HMSH-doelman redding. Kort hierna stopt hij een schot van Quinten vt Hoog. In de 8e min. een actie en een voorzet van Rayvano van Alphen en spits Jurgylio Limon kopt de 1-0 binnen. Vervolgens zijn er diverse aanvallende mogelijkheden en schoten van Roy Speelman, Jurgylio Limon en Andani Ollie, maar zonder succes. Halverwege de 1e helft opnieuw een actie van Rayvano van Alphen en Jurgylio Limon tikt de 2-0 in.  Nu ruim een half uur ziet Roy Speelman zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Een kleine 5 min. voor de rust is er opnieuw een voorzet van Rayvano van Alphen en Roy Speelman die voor een 3-0 ruststand zorgt.

Direct na rust schiet Jurgylio Limon op de paal. Eén minuuut later is het toch raak. Wederom een assist van Rayvano van Alphen, waarop Jurgylio Limon de bal over de doelman lift en vervolgens voor een leeg doel voor 4-0 zorgt. In de 53e min. een actie op de achterlijn van Andani Ollie en Rayvano van Alphen kopt prima de 5-0 in. Ruim 10 min. later brengt Jurgylio Limon met zijn 4e doelpunt van de avond de score op 6-0, als hij na een opgepikte terugspeelbal de doelman passeert en simpel intikt. Daarmee zijn 16e competitietreffer van dit seizoen in 16 wedstrijden. Vervolgens wordt aan de andere kant bij een spaarzame snelle uitval een doelpunt van de gasten wegens buitenspel afgekeurd. DHC 2 ziet dan Rayvano van Alphen op de lat schieten, waarna 10 min. later invaller Raiefo Ragil vrij bij de 2e paal net naast schiet. Plots een nieuwe Haagse uitval en opnieuw wordt het doelpunt wegens buitenspel geannuleerd.  Aan de andere kant ziet ook DHC 2 dan nog een doelpunt van Lennart van Kruijl afgekeurd wegens buitenspel. Na 86 min. een pass van Raiefo Ragil en Roy Speelman die op de lat schiet. Toch scoort DHC 2 nog tweemaal. Eerst een afstandsschot van Max Otten van rand 16-meter, waarna de bal via de handen van de doelman en de paal over de lijn gaat en de intikker van Abdulhak Abdalah niet meer nodig is. In de laatste minuut bedient Jurgylio Limon nu Rayvano van Alphen, die de eindstand op 8-0 brengt.

Daarmee wint DHC 2 op een koude lenteavond in een zeer sportieve wedstrijd ruim van HMSH 3. Er volgen voor Francis Janse c.s. nog 6 wedstrijden deze competitie. Na een komend vrij weekeinde, op zondag 7 april a.s. als eerste uit tegen VUC 3.