DHC 2 passeert 100-doelpuntengrens ruim

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 5 mei 2019, 12.00 uur, competitiewedstrijd nr 19

TOGB 3 – DHC 2      0-7   (0-6)

Scheidsrechter:  O. Kocak  (Rotterdam)

6 min.      0-1    Roy Speelman

16 min.    0-2    Andani Ollie

25 min.    0-3    Quinten vd Kraaij

32 min.    0-4    Quinten vd Kraaij

34 min.    0-5    Jurgylio Limon

44 min.    0-6    Quinten vd Kraaij  (pen.)

52 min.    0-7    Thomas Aangenendt

Dion de Jong;

Thomas Aangenendt, Abdulhak Abdalah (80 min. Anele Mieloo), Dariem Hennep (aanv.), Quinten vt Hoog;

Roy Speelman, Max Otten, Anass Attahiri;

Quinten vd Kraaij, Jurgylio Limon (56 min. Raiefo Ragil), Andani Ollie (62 min. Dylan Franquet)

Boekingen:

Geen

In de 19e competitiewedstrijd van dit seizoen van DHC 2 uit bij TOGB 3 scoorde Roy Speelman al na 6 minuten de 0-1. Daarmee was het het 100e competitiedoelpunt van dit seizoen.

De wedstrijd eindigde op een 0-7 score, daarmee – met nog 3 wedstrijden te gaan – het aantal doelpunten vóór brengend op 106.

Direct vanaf de aftrap gingen de groen-zwarten in de aanval. Na kansen voor Andani Ollie, Quinten vd Kraaij en Roy Speelman, was het in de 6 min. dan 0-1. Na een aanval over de linkerkant een overstapje van Andani Ollie en Roy Speelman die de 0-1 inschiet. Tien minuten later brengt Andani Ollie met een hard schot de stand op 0-2. Drie munten later een schitterende dieptepass van Roy Speelman, waarop Andani Ollie alleen op de Berkelse doelman afgaat. In eerste instantie keert de doelman de ingeschoten bal, waarna Andani Ollie vanuit de rebound hard op de paal schiet. Twee minuten later een schitterende DHC-aanval van Anass Attahiri op Andani Ollie en via hem op Roy Speelman, die scoort. Terwijl DHC 2 juichend wegloopt, annuleert scheidsrechter Kocak voor volstrekt onduidelijke redenen de treffer. In de 25e min. wordt het dan toch 0-3, als Quinten vd Kraaij vanaf rechts nar binnenkomend een actie maakt en inschiet. Enkele minuten later in de 32e min. nagenoeg een herhaling en wederom Quinten vd Kraaij die nu voor de 0-4 zorgt. Twee minuten later een voorzet van Quinten vd Kraaij en nu is het topscorer Jurgylio Limon die voor de 0-5 zorgt. De thuisclub heeft inmiddels al de nodige overtredingen gemaakt om de DHC-aanvallen te stoppen. In de 37e min. levert dit na een grove overtreding op Max Otten de eerste kaart op voor TOGB, waar geel rood had moeten zijn. In de 44e min. is een overtreding binnen de lijnen op Jurgylio Limon die onderuit gaat, de inleiding tot de 0-6 via een ingeschoten strafschop van Quinten vd Kraaij.

Na rust scoort Thomas Aangenendt in de 52e min. de 0-7, als hij na een een-twee-combinatie met Quinten vd Kraaij in de 16 meter komt en hard inschiet. Drie minuten later speelt Anass Attahiri op Jurgylio Limon. Limon schiet in, maar net getoucheerd door een TOGB-verdediger gaat de bal op de lat. Met nog een kwartier op de klok wordt invaller Dylan Franquet in het strafschopgebied aangepseeld door Anass Attahiri, waarna hij onderuit wordt gehaald. De tweede strafschop van vandaag en opnieuw neemt Quinten vd Kraaij plaats achter de bal. Deze keer kan de TOGB-doelman de bal net uit de hoek tikken. Een doelman die met name in de 2e helft zijn team met enkele reddingen voor de dubbele cijfers heeft behoedt. DHC 2 gelooft het wel, de wedstrijd is gespeeld en gewaakt moet worden voor blessures. Het einde komt dan ook met 0-7.

Concurrent RKAVV 3 won vandaag ook weer. DHC 2 heeft met nog 3 wedstrijden te gaan een voorsprong van 6 punten op de Leidschendammers. DHC 2 heeft nu na 19 wedstrijden een doelsaldo van +95 (106 voor en 11 tegen). Voor RKAVV 3 is dit doelsaldo nu +45. Het verschil in doelpuntensaldo is nu dus opgelopen naar een verschil van +50 in het voordeel van DHC 2. Komende zondag 12 mei a.s. is het om 11.30 uur DHC 2 thuis tegen Full speed 3, waarna de daarop volgende twee weken nog volgen Remo 2 uit en Den Hoorn 4 thuis.