DHC 2 overwintert in de beker

Tekst:  Dik Schreuders

dinsdag 18 december 2018, 20.00 uur, bekerwedstrijd nr 4

SJC 2 – DHC 2     3-3  (0-0); DHC wns

Scheidsrechter: H.M. van Belkum  (Leidschendam)

46 min.    0-1   Djerreld Muntslag

54 min.    1-1

60 min.    1-2   Jurgylio Limon

63 min.    1-3   Djerreld Muntslag

74 min.    2-3

88 min.    3-3

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt, Lennart van Kruijl, Scott Luiten, Quinten vt Hoog;

Remo de Winter (59 min. Twan Schreiner), Quinten vd Kraaij, Roy Speelman (2e aanv.);

Djerreld Muntslag (aanv.) (75 min. Rouad Badri), Dylan Franquet, Jurgylio Limon (63 min. Max Otten)

Boekingen:

65 min.   Roy Speelman

68 min.   Quinten vd Kraaij

In de tussenronde van de districtsbeker voor reserve-elftallen schakelde DHC 2 (koploper in de res. 2e klasse) in een uitwedstrijd SJC 2 (de nummer 4 van de res. Hoofdklasse) na een 3-3 eindstand via strafschoppen uit. Hierdoor overwinteren de groen-zwarten in de beker.

Trainer/coach Francis Janse werd – naast de al langer geblesseerd afwezigen – in de loop van de dag geconfronteerd met 4 afmeldingen, waarna alsnog met 2 extra jeugdspelers met 14 man afgereisd kon worden naar Noordwijk. Op een koud en winderig sportpark zagen de aanwezige DHC-supporters een leuke wedstrijd, die een onnodig vervolg kreeg via een strafschoppen-serie.

DHC 2 gaf vanaf de aftrap druk naar voren en speelde zoals altijd aanvallend. In het eerste kwart van de wedstrijd was DHC 2 veruit de bovenliggende partij en was het wachten op doelpunten. Kansen kwamen er meer dan genoeg voor Jurgylio Limon, Djerreld Muntslag, Dylan Franquet, opnieuw Jurgylio Limon, Roy Speelman en nogmaals Dylan Franquet, waarbij in de laatste situatie een Noordwijkse verdediger de bal nog net van de doellijn kon trappen. Onbegrijpelijk dat de stand nog steeds 0-0 was. Nog binnen het half uur leek uiteindelijk Djerreld Muntslag de score te gaan openen na een actie op rechts, maar zijn schot kwam in het zijnet. Na nog een kans voor Jurgylio Limon, zag Djerreld Muntslag vervolgens zijn inzet net via het uitgestoken been van de doelman corner gaan. In de 39e min. werd op de rand van de 16-meter Djerreld Muntslag door de doelman onderuit gehaald, waar werd volstaan met geel en een vrije trap.

Direct na de rust op links een prima actie van Jurgylio Limon en een voorzet, waar Djerreld Muntslag bij de 2e paal afrondt: 0-1. Kort hierna stuit Roy Speelman op de doelman en wordt Dylan Franquet twijfelachtig terug gevlagd wegens buitenspel. In de 54e min. een eerste mogelijkheid voor de thuisclub en in de draai van binnen het strafschopgebied is het plots 1-1. In de 60e min. komt DHC 2 dan weer snel verdiend op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Djerreld Muntslag en midden voor het doel wordt deze prima en onhoudbaar ingeschoten door Jurgylio Limon, waarmee het dan 1-2 wordt. Drie minuten later wordt de voorsprong uitgebouwd, als Twan Schreiner voorzet en Djerreld Muntslag prima de 1-3 scoort. De thuisploeg gaat agressiever spelen en aan DHC-kant moeten – na middenvelder Remo de Winter – twee aanvallers het veld geblesseerd verlaten, eerst Jurgylio Limon en even later Djerreld Muntslag. Opgemerkt moet worden dat de 35-jarige Djerreld Muntslag werd vervangen door de 15-jarige Rouad Badri uit de O17. Bij de laatste wissel is het dan net daarvoor na een ingekopte voorzet 2-3 geworden. De thuisploeg zoekt de aanval met verre ballen met wind mee, DHC mist nu voorin de aanspeelpunten en probeert de winst veilig te stellen. Als de scheidsrechter in de 88e min. op de rand strafschopgebied de thuisploeg een vrije trap toekent, wordt deze vervolgens onhoudbaar langs doelman Mats Mangelmans ingeschoten: 3-3. Dan nog is er een grote kans voor de groen-zwarten om de wedstrijd alsnog in de reguliere speeltijd te beslissen. Een hard schot van Roy Speelman wordt door de SJC-doelman gekeerd, maar hij kan de bal niet onder controle krijgen. De terugspringende bal komt bij de inlopende Dylan Franquet alleen voor een leeg doel met een op de grond liggende doelman. Te gehaast schiet Dylan Franquet helaas over.

Vervolgens is er dan direct een strafschoppenserie die via het zogenaamde ABBA-systeem afgewerkt moet worden. Roy Speelman scoort, Mats Mangelmans stopt de tweede strafschop van de thuisclub, waarna Max Otten zijn strafschop ook door de doelman gestopt ziet worden. Quinten vd Kraaij, Scott Luiten, Thomas Aangenendt en Quinten vt Hoog scoren allemaal, maar SJC ook. Dit betekent een 5-5 stand na elk zes strafschoppen. Vervolgens schiet SJC dan over, waarna Lennart van Kruijl voor de beslissing kan zorgen. Zijn strafschop eindigt echter op de lat.

Vervolgens scoort Twan Schreiner in de achtste beurt de 5-6 en stopt Mats Mangelmans de gelijkmakende strafschop van SJC. DHC 2 is – dik verdiend – door in de beker !