DHC 2 ongeslagen koploper

Tekst: Dik Schreuders

zondag 11 november 2018, 11.30 uur, competitiewedstijrd nr 6

DHC 2 – RKAVV 3     2-0  (1-0)

Scheidsrechter:  P.J. vd Valk (Rijswijk)

4 min.    1-0   Quinten vd Kraaij

72 min.  2-0   Andani Ollie

Dion de Jong;

Manuel Mansanga, Lennart van Kruijl, Dariem Hennep (aanv.), D’Angelo Fleur;

Quinten vt Hoog, Quinten vd Kraaij (60 min. Abdulhak Abdalah), Max Otten (45 min. Farid el Hammouchi);

Andani Ollie, Jurgylio Limon, Anass Attahiri

Boekingen:

Geen

De wedstrijd tussen de nummer 1 (RKAVV 3 met 16 uit 6) en de nummer 2 (DHC 2 met 15 uit 5) was een eenzijdige wedstrijd die door de groen-zwarten winnend met 2-0 werd afgesloten. Een score die gezien het spelbeeld en de kansen eenvoudig hoger had kunnen en had moeten uitvallen.

Al snel komt DHC 2 op een 1-0 voorsprong als in de 4e min. Quinten vd Kraaij van 20 meter in de bovenhoek schiet. Kort hierna keert de Leidschendamse doelman een schot van Andani Ollie en schiet Max Otten van 30 meter net naast. In de 10e min. lijkt DHC de score te verdubbelen als Jurgylio Limon vanaf rechts voorzet en Quinten vd Kraaij van dichtbij hard inschiet. Via onderkant lat lijkt de bal achter de doellijn te kaatsen en weer terug het veld in te springen. Scheidsrechter vdValk constateert van afstand geen doelpunt en laat doorspelen. Vervolgens schiet bij een volgende actie Andani Ollie net naast en na een voorzet van Andani Ollie schiet Quinten vd Kraaij laag in, waar de doelman de bal net kan wegtikken. Na een kwartier krijgt doelman Dion de Jong een eerste schot op doel, hetgeen hij simpel pakt. Een minuut later schiet aan de andere kant Andani Ollie weer net naast. Met nog tien minuten voor de pauze laat scheidsrechter vdValk ondanks vlaggen van de DHC-grensrechter doorgaan in een twijfelachtige buitenspelsituatie, maar ook die mogelijkheid levert niets op voor de gasten.

Direct na rust is de na een blessureperiode in de rust invallende Farid el Hammouchi direct dicht bij een treffer. Zijn schot van dichtbij eindigt echter tegen de lat. Hierna ziet Jurgylio Limon zijn schot via het lichaam van een RKAVV-verdediger corner gaan. DHC 2 blijft constant in de aanval, waarbij de doelpunten vooralsnog uitblijven. Anass Attahiri schiet eerst naast en daarna over, een schot van Quinten vd Kraaij eindigt op het lichaam van een verdediger. Ook Farid el Hammouchi ziet zijn schot van links net naast gaan en Jurgylio Limon mist kort hierna. Met nog een twintig minuten te gaan is er een prima aanval via Andani Ollie en Farid el Hammouchi, waar de laatste zijn schot door een verdediger geblokt ziet worden. In de 72e min. is het dan eindelijk wel weer raak voor de thuisclub, waardoor de marge op een wat veiliger twee komt. Farid el Hammouchi passt schitterend links op de snelle Andani Ollie. Diens voorzet komt bij Anass Attahiri die teruggeeft op Andani Ollie, die de 2-0 binnenschiet. Met nog tien minuten op de klok speelt Anass Attahiri Andani Ollie aan die de 16-meter ingaat, waarna Jurgylio Limon van 8 meter net naast schiet. Een aanval via Farid el Hammouchi en Anass Attahiri met alleen nog de doelman voor hen, wordt door de RKAVV-grensrecher teruggevlagd. Drie minuten voor het einde moet DHC met tien man door, als Quinten vt Hoog geblesseerd moet uitvallen.Maar op dat moment is de wedstrijd al lang beslist. DHC 2 neemt ongeslagen de koppositie over van de Leidschendammers.