DHC 2 KAMPIOEN !!!  

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 12 mei 2019, 11.30 uur, competitiewedstrijd nr 20

DHC 2 – Full Speed 3     6-3   (3-2)

Scheidsrechter:  W.N.A.W. Zondag (Den Haag)

17 min.    1-0    Jurgylio Limon

23 min.    1-1

29 min.    2-1    Roy Speelman

40 min.    3-1    Andani Ollie

44 min.    3-2

60 min.    3-3

70 min.    4-3    Anass Attahiri

72 min.    5-3    Jurgylio Limon

83 min.    6-3    Anass Attahiri

Dion de Jong;

Laughter Oti-Bonsu (76 min. Anele Mieloo), Abdulhak Abdalah, Dariem Hennep (aanv.), Lennart van Kruijl;

Quinten vt Hoog, Roy Speelman, Anass Attahiri;

Raiefo Ragil (58 min. Faical Amheye), Jurgylio Limon, Andani Ollie

Boekingen:

Geen

Nadat DHC 2 twee seizoenen terug ongelukkig degradeerde uit de res. Hoofdklasse en begin vorig seizoen ten gevolge van vele blessures in de selectie voor DHC 1 en DHC 2 tweemaal onvoldoende spelers had en moest worden teruggetrokken en dus automatisch degradeerde, was de opgave dit jaar om vanuit de res. 2e klasse te promoveren. Direct vanaf de start van de competitie was duidelijk dat de groen-zwarten dit ook wilden bewerkstelligen. Waar het er dus al heel lang naar uitzag, werd dit vandaag plots ook verrassend bereikt. DHC 2 won de 20e competitiewedstrijd en kwam op 53 punten. Nummer twee RKAVV 3 stond op 44 punten.  Enige tijd nadat de wedstrijd van DHC 2 was afgelopen, bleken de Leidschendammers op eigen terrein verrassend met 1-2 te hebben verloren van VUC 3. Hiermee is het team van trainer/coach Francis Janse en teammanager Rocco Mieloo met nog twee wedstrijden te gaan onbereikbaar geworden en dus kampioen. Promotie naar de res. 1e klasse, het doel van dit seizoen, is daarmee bereikt.

DHC 2 mist ook vandaag weer diverse spelers door met name blessures en spelers die vandaag met DHC 1 mee moeten of zaterdag in DHC O19-1 spelen. Met een tweetal spelers van DHC O19-1 waren vandaag in totaal 13 spelers beschikbaar. Om 11.30 uur wordt afgetrapt en na ruim een kwartier scoort topscorer Jurgylio Limon op aangeven van Raiefo Ragil de 1-0. Vier minuten later scoort Full Speed 3 – met 6 oud-DHC-ers in de gelederen – bij een tegenaanval de 1-1. In de 29e min., is het Roy Speelman die voor een 2-1 voorsprong zorgt. Met nog vijf minuten voor rust bedient Jurgylio Limon nu Andani Ollie en het is 3-1, waarna op slag van rust Full Speed wederom scoort: 3-2.

Een kwartier na rust wordt het bij de derde aanval van de bezoekers zelfs zeer verrassend 3-3. Tien minuten later is het Anass Attahiri die na een assist van Quinten vt Hoog voor de 4-3 voorsprong zorgt. Twee minuten later is het Anass Attahiri die op Jurgylio Limon speelt, die voor 5-3 zorgt. Weer tien minuten later een assist van aanvoerder Dariem Hennep en Anass Attahiri die met 6-3 de wedstrijd definitief beslist.

Het jonge DHC 2-team won tot nu toe 17 wedstrijden, speelde tweemaal gelijk (twee keer 0-0) en verloor éénmaal uit bij Oliveo 3 (nadat in het eerste half uur twee spelers geblesseerd naar het ziekenhuis moesten). DHC 2 scoorde tot nu toe 112 doelpunten en kreeg slechts 14 doelpunten tegen. Opvallend dat van deze tegentreffers 9 doelpunten werden gescoord door Full Speed 3 en dus slechts 5 doelpunten door alle andere tegenstanders. DHC 2 won de 1e en de 2e periode en staat op dit moment ook in de 3e periode bovenaan.

Nog twee wedstrijden in de volgende twee weken (Remo 2 uit en Den Hoorn 4 thuis) die voor het kampioenschap dus niet meer van belang zijn. Vervolgens volgend seizoen in de res. 1e klasse weer bovenaan meedoen !  Spelers en begeleiders van DHC 2, van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap en dit seizoen.