DHC 2 in blessuretijd uit beker

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 2 maart 2019, 15.00 uur, bekerwedstrijd nr 5

DHC 2 – Katwijk 2      2-3  (1-1)

Scheidsrechter: J. Kaptein (Heinenoord)

14 min.         0-1

44 min.         1-1    Anass Attahiri

66 min.         1-2

80 min.         2-2    Jurgylio Limon

90+1 min.     2-3

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga, Thomas Aangenendt, Dariem Hennep (aanv.), Lennart van Kruijl (58 min. Laughter Oti-Bonsu);

Quinten vt Hoog, Max Otten (82 min. Jacco Scholten), Roy Speelman;

Anass Attahiri (60 min. Dylan Franquet), Jurgylio Limon, Andani Ollie

Boekingen:

Geen

Waar iedereen rekening hield met een strafschoppenserie volgens het ABBA-systeem, was het na 91 minuten en 40 seconden na een halve kopbal uit een discutabele vrije trap 2-3 voor Katwijk. De bezoekers kwamen daarmee voor de derde keer op voorsprong, de nog resterende tijd was nu te kort voor DHC 2 om opnieuw langszij te komen.

In de 3e knock-out ronde van de KNVB-beker voor reserveteams speelt DHC 2 (koploper in de res. 2e klasse zondag) op zaterdagmiddag thuis tegen Katwijk 2 (koploper in de res. 1e klasse zaterdag). Het aanwezige publiek krijgt een prima wedstrijd te zien, waar DHC 2 de betere ploeg is, veruit het meest in balbezit is op de helft van de tegenpartij, maar waar de oranjehemden uiteindelijk 3 keer scoren en DHC 2 slechts 2 keer. DHC 2 is dus uitgeschakeld in de beker, Katwijk 2 gaat door.

De eerste kansen zijn er al snel voor de groen-zwarten. Na een voorzet van Max Otten schiet Roy Speelman naast en vervolgens stopt de Katwijkse doelman een schot van 25 meter van Roy Speelman. Na 14 min. is er een snelle aanval op randje buitenspel over de linkerkant van de bezoekers, waarna de bal langs doelman Mats Mangelmans wordt voorgegeven en wordt ingetikt: 0-1. Na 20 min. een aanval via Andani Ollie die dan diagonaal inschiet en de doelman kansloos laat, maar de bal net voorlangs ziet gaan. Halverwege de 1e helft speelt Andani Ollie vanaf links op Jurgylio Limon, welke zich in de 16-meter vrij draait en dan net naast schiet. Kort hierna wordt Anass Attahiri op rechts vrij voor de doelman bereikt, waarop de Katwijkse grensrechter zijn vlag opsteekt voor buitenspel. In de 32e min. passt Dariem Hennep op Jurgylio Limon, waar de uitlopende Katwijk-doelman op rand 16-meter de bal net kan wegtrappen. Eén minuut voor de rust is er dan toch de terechte treffer voor DHC 2. Roy Speelman speelt diep op rechts op Anass Attahiri die alleen doorgaat, prima inschiet en daarmee de stand op 1-1 brengt.

Kort na de hervatting speelt Manuel Mansanga op Jurgylio Limon binnen het strafschopgebied, waarop deze verlengd op links op de vrijstaande Roy Speelman. Deze schiet hard in, maar de doelman weet de bal te keren. Vervolgens bereikt Anass Attahiri Roy Speelman binnen de 16-meter, waar een verdediger de bal blokt en het slechts een corner oplevert. Enkele minuten later kan een verdediger net ingrijpen na een actie van Anass Attahiri. Na ruim een uur spelen is er een 3-tegen-2-situatie, waar Andani Ollie vanaf links Jurgylio Limon aanspeelt. Diens schot van rand strafschopgebied gaat vervolgens net over. Exact halverwege de 2e helft is er dan balverlies op de middenlijn en spelen de gasten snel diep rechts. Alleen voor doelman Mats Mangelmans is het dan 1-2. Inmiddels speelt DHC 2 dan met 3 man achterin en 4 man op het middenveld met een op rechts doorgeschoven Thomas Aangenendt. Met nog ruim een kwartier op de klok speelt Jurgylio Limon op de opkomende Thomas Aangenendt en via hem dan op Max Otten, wiens schot door een verdediger wordt geblokt. Hierna schiet Andani Ollie over en na een combinatie met Quinten vt Hoog schiet Roy Speelman van 16-meter, waar de doelman van de gasten de bal pakt. Een voorzet van Manuel Mansanga vanaf links wordt door Jurgylio Limon over gekopt. In de 80e min. komt DHC 2 toch dik verdiend op gelijke hoogte. Roy Speelman neemt op rechts snel een toegekende vrije trap, Thomas Aangenendt gaat het strafschopgebied in en geeft voor. Jurgylio Limon schiet bij de 2e paal de 2-2 in. Kort hierna tikt aan de andere kant Mats Mangelmans een vrije trap van de Katwijkers over. In de 89e min. lijkt DHC 2 dan toch de winnende treffer te gaan scoren, maar Dylan Franquet kopt na een voorzet van Manuel Mansanga net over. Dan aan de andere kant halverwege de DHC-helft fluit scheidsrechter Kaptein na een schouderduw in een duel voor een discutabele vrije trap. De bal wordt hoog voorgegeven en met het hoofd half geraakt door een Katwijker, waarna de bal in de uiterste hoek in het doel verdwijnt, waarmee na 91 minuten en 40 seconden de stand op 2-3 komt. De volgende twee extra minuten zijn te kort voor DHC 2 voor de gelijkmaker.

Na de drie wedstrijden in de beker-groepsfase begin van het seizoen, liet DHC 2 uit bij res. hoofdklasser SJC 2 (winst DHC 2 na strafschoppen) en vandaag tegen res. 1e klasse koploper Katwijk 2 zien, dat men tegen deze tegenstanders zeker gelijkwaardig en ik denk eigenlijk beter is.

Rest nu voor DHC 2 – naast de wedstrijden als DHC Onder 23 – alleen de competitie als koploper in de res. 2e klasse, waar het seizoen succesvol afgesloten moet gaan worden.