DHC 2 hervat competitie met ruime winst

Tekst: Dik Schreuders

zondag 10 februari 2019, 11.30 uur, competitiewedstrijd nr 11

DHC 2 – WIK 3      7-0  (4-0)

Scheidsrechter: C. Bey (Leiderdorp)

7 min.      1-0   Jurgylio Limon

11 min.    2-0  Max Otten

35 min.    3-0 e.d.

41 min.    4-0 Anass Attahiri

49 min.    5-0 Farid el Hammouchi

65 min.    6-0 Jurgylio Limon

73 min.    7-0 Raiefo Ragil

Dion de Jong;

Thomas Aangenendt, Lennart van Kruijl (2e aanv.), Dariem Hennep (aanv.) (55 min. Jaouad Hadchoune), Quinten vt Hoog;

Roy Speelman, Max Otten (61 min. D’Angelo Fleur (64 min. Abdulhak Abdalah)), Farid el Hammouchi;

Anass Attahiri (45 min. Raiefo Ragil), Jurgylio Limon, Andani Ollie

Boekingen:

Geen

Na twee maanden winterstop eindelijk weer een competitiewedstrijd voor DHC 2. Het jonge groen-zwarte team deed wat het voor de winterstop ook deed, winnen. Thuis tegen rode lantaarndrager WIK 3 werd het 7-0, waar het in de openingswedstrijd van dit seizoen in Den Haag 1-11 werd.

Een aantal spelers zijn terug na afwezigheid door blessures of anderszins, zodat trainer/coach Francis Janse en teammanager Rocco Mieloo vandaag kunnen beschikken over 15 man. Vandaag zijn nog afwezig Rayvano van Alphen, Scott Luiten en Ricky Schaap.

Al heel snel is het spelbeeld voor vandaag duidelijk. Een constant aanvallend DHC, een verdedigend WIK 3, met een spaarzame counter voor de Hagenezen. Al na 6 min. scoort Roy Speelman, waar de WIK-grensrechter de vlag opsteekt en scheidsrechter Bey het vlagsignaal overneemt. Dit zal vandaag zowel voor als na rust nog vele keren gebeuren. Desondanks weet DHC 2 toch al snel te scoren en dit gedurende de wedstrijd geleidelijk uit te breiden. In de 7e min. is het 1-0 als een prima pass van Andani Ollie spits Jurgylio Limon bereikt. Alleen voor de Haagse doelman laat Jurgylio Limon hem kansloos. Vier minuten later schiet Max Otten van afstand de 2-0 binnen. Na bijna een half uur schiet Roy Speelman op de lat. Met nog 10 min. voor de rust schiet een WIK-verdediger net voor Anass Attahiri de 3-0 in eigen doel na een voorzet van rechts. Enkele minuten later een voorzet van Andani Ollie en Anass Attahiri die uitstekend inschiet en de 4-0 op het scorebord zet.

Ook na rust gaan de groen-zwarten door met aanvallen en scoren. Al snel brengt Farid el Hammouchi de stand op 5-0 na een assist van Andani Ollie. In de 2e helft zijn er de nodige wissels bij DHC 2. Zo komt na een kwartier in de 2e helft D’Angelo Fleur in het veld, om vervolgens binnen enkele tellen keihard op de enkels geschopt te worden en hij direct weer het veld uit kan. In de 65e min. bereikt Thomas Aangenendt Jurgylio Limon en het is 6-0. Een aantal minuten later speelt Andani Ollie op Raiefo Ragil, die afmaakt: 7-0. Daar blijft het bij.

In de 11e competitiewedstrijd van dit seizoen is het de 10e overwinning en zijn de doelcijfers nu 68 voor en 8 tegen. DHC 2 neemt de eerste plaats in, gevolgd op 2 punten en een wedstrijd meer gespeeld voor RKAVV 3.