DHC 2 gelijk bij koploper Westlandia 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 5 februari 2017, 11.00 uur, competitiewedstrijd nr 15

Westlandia 2 – DHC 2 2-2 (1-2)

Scheidsrechter: B Chitan (Den Haag)

5 min. 0-1 Kwaku Etwi

11 min. 0-2 Nabil Haddadi

15 min. 1-2

73 min. 2-2

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Damon Verloove (aanv.), Dominique Ahanhanzo;

Jacky Doorschodt, Nabil Haddadi, Junior Okorocha (81 min. Ricky Schaap);

Chris Hagi (71 min. Natan Songsuk), Kwaku Etwi (62 min. Beau vd Toorn), Sinte Fonkel

Boekingen:

Geen

DHC 2 haalde een zeer verdienstelijk gelijkspel (2-2) uit bij koploper Westlandia 2, waartegen eerder dit seizoen ook thuis al werd gelijk gespeeld. Na de snelle 0-2 voorsprong had men op meer gehoopt, maar desondanks konden de groen-zwarten tevreden huiswaarts keren.

Trainer/coach Barry de Poorter had weer de nodige aanpassingen te maken. Abdou Talhaoui was afwezig in verband met gezins-uitbreiding (gefeliciteerd !), Natan Songsuk en Ricky Schaap gaven voor aanvang in verband met lichte blessures aan niet te kunnen starten. A-junior Nabil Haddadi startte dan ook weer in de basis, terwijl Dominique Ahanhanzo op een voor hem vreemde linksachterpositie moest spelen.

In de 4e min. lijkt Westlandia 2 op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Chitan constateert buitenspel. Eén minuut later is het dan DHC 2 dat aan de andere kant op voorsprong komt. De snelle uittrap van doelman Nishant Bekaroe komt op rechts bij Junior Okorocha, die op snelheid doorgaat en voorgeeft, waarna Kwaku Etwi prima afmaakt: 0-1. Direct hierna schiet Sinte Fonkel over en ziet Chris Hagi zijn schot gestopt door de Naaldwijkse doelman. In de 11e min. verdubbelen de groen-zwarten de voorsprong. Een voorzet van Chris Hagi komt bij Nabil Haddadi en het is 0-2. Eén minuut later is er wederom een aanval van DHC 2 en scoort opnieuw Nabil Haddadi, waarmee de wedstrijd al snel nagenoeg beslist lijkt. Ook nu keurt de scheidsrechter de treffer echter af wegens buitenspel. Westlandia 2 kan vervolgens kort hierna door het midden doorgaan en van dichtbij is het dan in de 15e min. 1-2. In de 19e min. ziet Nabil Haddadi zijn schot vanaf links naast gaan. Na 30 min. passt Kwaku Etwi op rechts op Junior Okorocha, die het strafschopgebied binnengaat en door een verdediger uit balans wordt gebracht. De scheidsrechter ziet er geen overtreding in. Kort hierna kopt Kwaku Etwi net over en pareert de Westlandia-doelman een vrije trap van 30 meter van Jacky Dorschodt ten koste van een corner. Met nog een 10 minuten tot de rust is het opnieuw de doelman van de thuisclub die prima redt op een schot van Sinte Fonkel. Vijf minuten voor rust doet de thuisploeg wat terug, maar de ingeschoten bal eindigt op de lat boven doelman Nishant Bekaroe.

De 2e helft is van beide kanten minder spectaculair dan de 1e helft. Aan beide kanten nauwelijks nog uitgespeelde kansen, waar beide teams wel blijven gaan voor treffers. In de 63e min. komt de net ingevallen A-junior Beau vd Toorn voor de doelman, die dan net kan ingrijpen. Na 73 min. is het gelijk, als een vrije trap van ruim 25 meter opzij word gelegd en de bal schitterend boven doelman Nishant Bekaroe in het doel wordt geplaatst: 2-2. Bij Westlandia 2 speelt dan naast oud-DHC-speler Jordy de Wit, ook zijn invallende broer A-junior Danny de Wit, die eerder ook in de DHC-jeugd speelde. Na 84 min. een combinatie tussen Sinte Fonkel en Beau vd Toorn, waar de doelman dan net voor Sinte Foinkel kan ingrijpen. Vijf minuten later is het Sinte Fonkel die wederom Beau vd Toorn bereikt en van net binnen het strafschopgebied plaatst deze de bal over de doelman, die de bal net kan aantikken, waardoor de inzet op de lat eindigt.

Evenals vorige week – na het gelijke spel thuis tegen VOC 2 – krijgt DHC 2 ook vandaag de complimenten van tegenstander Westlandia 2 voor het vertoonde spel. Helaas levert dat met twee gelijke spelen echter slechts 2 punten op. Maar met dit vertoonde spel, een prima inzet en mentaliteit en het teamgevoel, moeten overwinningen zeker komen.