DHC 2 behaalt brons op Stad Delft Bokaal toernooi

Na tweemaal winst in de poulefase op dinsdag 13 augustus, behaalde DHC 2 op zaterdagmiddag 17 augustus jl. op het hoofdveld van Full Speed een eervolle 3e plaats op het traditionele toernooi om de Stad Delft Bokaal. Een toernooi overigens dat al heel lang geleden – in 1976 – door DHC is begonnen en aanvankelijk ook door DHC werd georganiseerd, maar dat nu al vele jaren bij toerbeurt door steeds twee clubs gezamenlijk wordt georganiseerd. Dit jaar is het editie 40.

zaterdag 17 augustus 2019, 12.00 uur (2×20 min.), SDBokaal-finalepoule, 1e wedstrijd
DHC – Ariston’80 2-1 (1-0)19 min. 1-0 Annas Attahiri
23 min. 2-0 Raiefo Ragil26 min. 2-1Opstelling:
Dion de Jong;
Anele Mieloo, Lando van Duyn, Kamal Jongert, Mitchell Klas;
Aaron Garcia, Thomas Hidayat (20 min. Giorgio Castelen), Art Bytyci (aanv.);
Annas Attahiri, Dardan Uka, Raiefo Ragil
Op de finaledag werd begonnen tegen Ariston’80. Deze wedstrijd (2×20 minuten) eindigde in een verdiende 2-1 overwinning. Kort voor rust scoorde Annas Attahiri op keurige wijze na een fraaie pass van Dardan Uka. Direct na de rust bereikte een verre pass van achteruit de aan de linkerkant diepgaande Raiefo Ragil, die van ver de uitkomende Ariston-doelman passeerde door de bal schitterend over die keeper heen in het doel te plaatsen: 2-0. Enige minuten later deed Ariston’80 van dichtbij nog iets terug, maar vervolgens kwam DHC niet meer in gevaar en werd een 2-1 zege bijgeschreven.

zaterdag 17 augustus 2019, 14.00 uur (2×20 min.), SDBokaal-finalepoule, 2e wedstrijd
DHC – Full Speed 0-2 (0-0)21 min. 0-1
24 min. 0-2
Opstelling:
Dion de Jong;
Anele Mieloo, Lando van Duyn, Kamal Jongert, Aaron Garcia;
Thomas Hidayat, Annas Attahiri (23 min. Mitchell Klas), Art Bytyci (aanv.);
Giorgio Castelen, Dardan Uka, Raiefo Ragil
De 2e wedstrijd in de finalepoule ging vervolgens tegen thuisclub Full Speed. De groen-zwarten boden heel lang goed tegenspel en hielden het op 0-0. Direct na de rust was DHC kennelijk even niet alert bij de allereerste voorzet van Full Speed, waarna de bal er bij de 1e paal van dichtbij in gerommeld werd: 0-1. DHC was teleurgesteld en van slag, waarna Full Speed korte tijd later fraai de 0-2 liet aantekenen. Daar bleeft het bij.
Hiermee eindigde DHC 2 als 2e in deze poule, hetgeen leidde tot het via strafschoppen tegen de nummer 2 van de andere poule strijden om de 3e/4e plaats op het SDB-toernooi, waar in totaal 10 clubs aan deelnamen. Die tegenstander bleek onze komende competitiegenoot Delft 2 te zijn, die als mede-organisator van deze editie van het SDB-toernooi hun clubkleuren verdedigde omdat Delft vanaf dit seizoen helaas geen standaardteam meer heeft. Vanaf de elf-meterstip nam DHC een ruime voorsprng, omdat DHC doelman Dion de Jong – die al enige jaren als penalty-killer bekend staat – de 1e en de 2e strafschop stopte. Een snelle beslissing bleef uit omdat vervolgens de groen-zwarten tweemaal op rij misten (gestopt door de Delft-keeper), maar bij de stand 2-2 schoot de 5e DHC-nemer op de paal. En toen was daar weer Dion de Jong die voor de 3e keer een penalty stopte. Beide ploegen scoorden in de volgende ronde: 6-6, waarna doelman Dion de Jong zelf een penalty nam en scoorde. Deze penalty-killer stopte daarop de 7e strafschop van Delft, waarmee hij er 4 van de 7 had gekeerd en DHC 2 op dit toernooi de eervolle 3e plaats behaalde.