DHC 1 zaterdag

Programma

Wedstrijdverslagen

DHC stopt met Zaterdag-1 team

Na een lastig vorig seizoen is het Zaterdag-1 team van DHC met 21 spelers en goede hoop het huidige seizoen ingegaan. Vlak voor aanvang van het seizoen is een aantal spelers helaas onverwacht afgehaakt. Vervolgens heeft het team te maken gekregen met een aantal lang geblesseerde spelers én met spelers die onder andere vanwege werk niet op regelmatige basis aanwezig kunnen zijn. Hierdoor blijven er niet voldoende spelers over om dit seizoen af te kunnen maken. Gezien deze omstandigheden is, na intern overleg met de initiatiefnemers van dit ‘self-supporting team‘, besloten om per direct te stoppen met het Zaterdag-1 team van DHC.

Bestuur DHC

Prima wedstrijd, geen beloning

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 9 december 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 11

DHC Zat-1 – Semper Altius 1 1-4  (0-2)

Scheidsrechter: L. Wagner (Den Haag)

3 min.      0-1

38 min.    0-2

48 min.    1-2    Wendel Tromp

78 min.    1-3

89 min.    1-4

Marciano van Dam;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl (57 min. Achraf el Ghalbzouri);

Jeremy de Vreede, Barry de Poorter (56 min. Revy Rosalia), Danny vd Ree (aanv.);

Wendel Tromp, Gino Kos (16 min. Jacob Al Adil Banquicio), Johnny vd Ree

Boekingen:

Geen

Eindelijk speelde DHC Zat-1 weer een prima wedstrijd met een goede instelling en inzet en van tijd tot tijd ook gewoon goed voetbal. Tegen de nummer 2 op de ranglijst, Semper Altius, kwam de beloning echter niet en werd uiteindelijk met een 1-4 nederlaag afgesloten.

Zoals elke week ook deze zaterdag weer de nodige mutaties voor het team van trainer/coach Xander Pronk. Ten opzichte van vorige week ontbreken vandaag Sonny Hartog, Koen van Willigen en Nick van Willigen. Daarentegen kunnen Jeroen Leenders, Barry de Poorter, Danny vd Ree en Johnny vd Ree weer aantreden. Vanuit de jeugd starten uit DHC O19-2 op de bank Jacob Al Adil Banquicio en Achraf el Ghalbzouri.

Al in de 3e min. een aanval over rechts van Semper Altius – met in hun team oud-DHC-ers doelman Nishant Bekaroe en middenvelder Quincy Barendse – die van dichtbij wordt ingeschoten: 0-1. Tien min. later speelt Danny vd Ree diep op Gino Kos die alleen dreigt door te breken, maar op het laatste moment op de rand 16-meter door een verdediger gestopt kan worden. Vervolgens moet Gino Kos zich dan al direct geblesseerd laten vervangen. Halverwege de 1e helft tikt DHC-doelman Marciano van Dam een inzet van Semper Altius prima weg. Een kleine 10 min. later een schot van 30 meter van Yassin Laachach, hetgeen van richting wordt veranderd en slechts een hoekschop oplevert. DHC krijgt dan drie corners achter elkaar. Bij de 3e corner komt de bal links in het strafschopgebied bij Johnny vd Ree die de bal prima om doelman Nishant Bekaroe krult, maar helaas ook net over de kruising. In de tegenaanval een snelle counter en van dichtbij is het dan echter 0-2.

Direct na rust komt DHC tot de aansluitende treffer, als Wendel Tromp een vrije trap van Danny vd Ree beheerst inkopt: 1-2. In de 57e min. kopt de dan net ingevallen Revy Rosalia net naast. DHC is met name in de 2e helft de bovenliggende partij. Men vindt elkaar voetballend en is ook veelal in de aanval. Na 61 min. een vrije trap van 30 meter van Jeremy de Vreede, waarna Semper Altius-doelman Nishant Bekaroe de bal nipt tot corner kan verwerken. Kort hierna wordt Jaco Al Adil Banquicio alleen op het doel afgaand op randje buitenspel teruggevlagd, kort daarna geldt hetzelfde voor Danny vd Ree. Vervolgens is het vlak hierna Revy Rosalia die na een corner net over schiet. DHC scoort niet en in de 78e min. doet Semper Altius dat dan wel. Een vrije trap wordt door doelman Marciano van Dam gestopt, maar in de rebound is het wel raak en de 1-3 op het scorebord. Vanaf de aftrap gaat Jeremy de Vreede dan door en schiet van binnen het strafschopgebied voor de aansluitende treffer, maar de Semper Altius-doelman kan de bal met de benen keren. In de slotminuut is er dan nog een snelle counter voor de gasten, waar eerst Marciano van Dam de bal kan tegenhouden, maar opnieuw in de rebound scoort men, waardoor de wedstrijd eindigt in 1-4.

Voor de mannen van DHC Zat-1 na afloop toch tevredenheid over de instelling, de inzet en het voetbal. Als men zo blijft spelen in de rest van het seizoen, gaan de punten zeker nog komen. Komende zaterdag volgt als afsluiting voor de winterstop de uitwedstrijd bij Oliveo in Pynacker.

Zat-1 verliest in de 2e helft

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 25 november 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 9
DHC Zat-1 – Quintus 1-5 (1-1)
Scheidsrechter: K. van Valen (Alphen a/d Rijn)

13 min. 0-1
29 min. 1-1 Danny vd Ree
53 min. 1-2
62 min. 1-3
73 min. 1-4
87 min. 1-5

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;
Duncan Jansen, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl;
Jeremy de Vreede, Revy Rosalia, Danny vd Ree (aanv.);
Gino Kos (9 min. Johnny vd Ree), Nick van Willigen (62 min. Ari Lima Dias), Sonny Hartog

Gele kaarten DHC:
49 min. Sonny Hartog
54 min. Revy Rosalia
60 min. Nick van Willigen

Ten opzichte van de wedstrijd van een week eerder (DVC uit) ontbreken voor de thuiswedstrijd tegen Quintus bij de groen-zwarten Wendel Tromp (geschorst), Barry de Poorter en Robin van Straaten. Koen van Willigen blijft in de dug-out. Sonny Hartog is na zijn blessure weer wel beschikbaar. En ook Ari Lima Dias is alsnog beschikbaar. Gino Kos begint licht geblesseerd aan de wedstrijd, maar moet zich al na 9 minuten laten vervangen.
Het team van trainer/coach Xander Pronk begint tegen subtopper Quintus enigszins voorzichtig aan de wedstrijd, die aanvankelijk een gelijkopgaand spelbeeld laat zien. Na een klein kwartier levert het 1e schot van Quintus – vanaf de punt van het strafschopgebied aan onze rechterkant diagonaal in de verre hoek – direct een doelpunt op: 0-1. Enkele minuten daarna weet de DHC-verdediging op de doellijn een 2e doelpunt te voorkomen. Daarna komen de groen-zwarten weer wat beter in de wedstrijd en men komt dan ook meer en meer op de andere speelhelft. Na bijna een half uur spelen noteren we een uitstekende voorzet van de over rechts ver opgekomen Duncan Jansen, die voor het doel beheerst wordt ingeschoten door aanvoerder Danny vd Ree: 1-1. Dat is de op dat moment verdiende gelijkmaker. Kort hierna lijkt de thuisclub zelfs op voorsprong te komen, als een verre vrije trap van Danny vd Ree vanaf de linkerkant bij de 2e paal keurig wordt ingekopt door Revy Rosalia, maar de bal gaat helaas net naast het doel. Zonder noemenswaardige feiten komt de rust dan met 1-1.
Na de doelwisseling is, na 51 minuten, de 1e doelpoging van de groen-zwarten als Danny vd Ree vanaf rechts een voorzet geeft, waarna de door Jeremy de Vreede ingeschoten bal ternauwernood door een Quintus-verdediger kan worden geblokkeerd. Twee minuten later is het dan aan de andere kant 1-2 als een voorzet vanaf onze linkerkant ongehinderd en dus eenvoudig kan worden ingekopt. Kort hierna, na 54 minuten, gaat Danny vd Ree diep vanaf de middenlijn, maar met een vrij grove charge wordt hij ten val gebracht, hetgeen scheidsrechter Van Valen helaas ontgaat: geen vrije trap, geen kaart. Maar het commentaar daarover van Revy Rosalia levert hem dan wel een gele kaart op. De sfeer wordt er hierdoor niet beter op. Kort hierna, na 60 minuten, ontvangt dan Nick van Willigen ook geel, terwijl al eerder Sonny Hartog geel heeft ontvangen. Veel later in de 2e helft zien we dezelfde Quintus-speler nogmaals met een stevige charge op Danny vd Ree, maar ook dit keer laat de – verder goed fluitende – scheidsrechter Van Valen door spelen. De groen-zwarten zijn door de niet-bestrafte 1e overtreding op Danny vd Ree en de gele kaarten voor Rosalia en Nick van Willigen geirriteerd en laten zich daardoor afleiden. Dit leidt na 62 minuten tot de 1-3 na een corner voor Quintus. Enige minuten later, na 67 minuten, schiet Sonny Hartog aan de andere kant helaas op de paal, waarmee de kans op de aansluitende treffer verloren gaat. Hierna is het in feite over en is de wedstrijd beslist. DHC geeft het eigenlijk een beetje op, Quintus gaat nog even door. In de slotfase loopt de score dan nog een beetje onnodig op. Na 73 minuten wordt het 1-4 als een Quintus-speler alleen voor doelman Marciano van Dam komt te staan en de bal langs hem in het doel schiet, terwijl na 87 minuten Van Dam door een alleen op hem afkomende Quintus-speler wordt omspeeld: 1-5.
We kunnen concluderen dat er helaas wederom een nederlaag wordt geleden, maar Quintus staat dan ook in de subtop van deze 4e klasse. In de 1e helft gaat het redelijk gelijk op, maar in de 2e helft is in feite de 1-3 beslissend, zeker als de kans op 2-3 middels een schot op de paal door Sonny Hartog verloren gaat. Dat het dan nog 1-5 wordt is onnodig.

Zat-1 stelt zwaar teleur uit bij DVC

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 18 november 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 8
DVC – DHC Zat-1 3-2 (1-1)
Scheidsrechter: R. Parmessar (Den Haag)

8 min. 0-1 Gino Kos
38 min. 1-1
54 min. 2-1
76 min. 3-1
85 min. 3-2 Wendel Tromp

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;
Duncan Jansen, Revy Rosalia, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl;
Jeremy de Vreede, Yassin Laachach, Danny vd Ree (aanv.);
Gino Kos (73 min. Wendel Tromp), Ari Lima Dias (82 min. Nick van Willigen), Johnny vd Ree (45 min. Barry de Poorter)

Gele kaarten DHC:
14 min. Gino Kos
33 min. Johnny vd Ree
74 min. Danny vd Ree
90 min. Wendel Tromp
90+1 min. Wendel Tromp = 2e geel en dus ROOD

Na een vrij weekend had iedereen lang uitgekeken naar de derby uit tegen DVC, slechts enige honderden meters verderop langs de Brasserskade. Een aantal DHC-ers hebben eerder ook bij DVC gespeeld, maar voor de meesten van hen geldt dat zij daarvoor ook al bij DHC hebben gespeeld. Kortom: over en weer kent men elkaar.
Aan DHC-kant ontbreekt Sonny Hartog (blessure), terwijl Robin van Straaten en Koen van Willigen als wisselspeler op de bank zitten, maar zoals achteraf blijkt niet in het veld zullen komen, aangezien er immers maar drie spelers gewisseld mogen worden. Duncan Jansen speelt vandaag weer mee. Yassin Laachach speelt nu op het middenveld, zijn plaats achterin wordt ingenomen door Revy Rosalia.
De groen-zwarten beginnen heel gedreven en dus goed aan deze uitwedstrijd. Al na 1 minuut noteren we de eerste kans als een voorzet van Danny vd Ree vanaf links door Gino Kos over het doel wordt geschoten. DHC blijft aanvallen. Al na 8 minuten levert dit succes op: Jeremy de Vreede onderschept de bal in de DVC-verdediging en speelt de bal op Ari Lima Dias, die Gino Kos bereikt en die scoort beheerst de 0-1. De groen-zwarten zijn veel sterker en blijven dan ook aandringen. Revy Rosalia bereikt na 10 minuten met een prachtige lange bal Johnny vd Ree, maar zijn solo strandt op de DVC-keeper. Na ruim een kwartier noteren we een vrije trap van Yassin Laachach, maar de DVC-goalie stopt de bal. DHC houdt het overwicht, maar het duurt lang voor de groen-zwarten weer echt gevaarlijk worden. Na een half uur spelen geeft Yassin Laachach de bal diep op links, waar de opkomende Lennart van Kruijl goed achteraan gaat en de bal voor geeft, waar Ari Lima Dias zwaar gehinderd de bal net naast het DVC-doel schiet. Na 33 en na 35 minuten geeft de Haagse scheidsrechter Parmessar tweemaal achtereen geel aan dezelfde DVC-er die daardoor met rood van het veld moet. DHC komt daarmee in overtal met 11 tegen 10 DVC-ers te staan. Desondanks weet de thuisclub, in ondertal, slechts drie minuten later door een afstandschot de 1-1 te scoren. En dat bij slechts een van de spaarzame keren voor de rust dat DVC bij het DHC-doel in de buurt komt. De laatste aanvallende acties voor de rust zijn voor DHC. Eerst speelt Danny vd Ree de bal op Ari Lima Dias, maar de DVC-keeper brengt redding op zijn schot. Kort daarna is het Jeremy de Vreede die de bal via Johnny vd Ree bij Ari Lima Dias doet belanden, maar nu brengt een verdediger redding. Daarmee komt de rust met 1-1. En DHC staat dus met een speler meer, dus dat moet kunnen…
In de rust wordt Johnny vd Ree vervangen door Barry de Poorter, die op het middenveld gaat spelen; Yassin Laachach gaat centraal achterin spelen en Revy Rosalia komt nu voorin de aanval versterken. Na de doelwisseling verwacht men een aanhoudend overwicht van de groen-zwarten, maar dat blijkt niet helemaal het geval te zijn. Met 10 man doet DVC het beter dan eerder met 11 spelers. Na 54 minuten leidt dit tot een aanval van DVC en een voorzet vanaf onze rechterkant, die bij de 2e paal wordt ingekopt, waarna de bal via twee DHC-ers die net voor de doellijn staan toch het doel in verdwijnt: 2-1 voor het DVC-tiental. De groen-zwarten blijven aanvallen, maar het gaat minder goed dan in de 1e helft en bovendien steeds moeizamer en gehaaster. Een vrije trap vanaf circa 20 meter van Danny vd Ree wordt gestopt door de doelman van de thuisclub, een voorzet vanaf onze linkerkant wordt door de mee opgekomen Barry de Poorter over het doel geschoten. Na 73 minuten komt Wendel Tromp in het veld voor Gino Kos en de groen-zwarten proberen uit alle macht om de gelijkmaker te scoren. Kort hierna treft een onverwachts afstandsschot van de thuisclub echter doel en is het 3-1 en dat in het voordeel van een 10-tal DVC-ers. DHC blijft aanvallen, met de moed der wanhoop. Met nog een kleine 10 minuten te spelen, komt Nick van Willigen in het veld voor Ari Lima Dias (die vanwege werkzaamheden op zaterdag hoogst waarschijnlijk bij deze zijn laatste wedstrijd speelt). Kort hierna speelt aanvoerder Danny vd Ree de bal diep op Barry de Poorter, die breed speelt op de net ingevallen Nick van Willigen, maar diens schot gaat net naast het vijandelijke doel. In de volgende aanval gaat Wendel Tromp diep en daarmee helemaal alleen op de DVC-doelman af: 3-2. En dat met nog vijf minuten te spelen. De groen-zwarten trekken naar voren, waardoor aan de andere kant DVC nog eenmaal gevaarlijk kan worden, maar doelman Marciano van Dam redt bekwaam op een van dichtbij ingeschoten bal. Na 90 minuten krijgt Wendel Tromp dan een gele kaart en een minuut later nog eentje en dus rood. Daarmee is het 10 tegen 10 en al blessuretijd. In de 3-2 stand komt dan ook geen verandering meer.
Een zwaar teleurstellend resultaat tegen een team dat voor de wedstrijd onder DHC Zat-1 stond. En dat terwijl DHC bij een 0-1 voorsprong na 35 minuten ook nog eens in een overtal situatie kwam te staan vanwege rood voor een DVC-er. Met 10 DVC-ers kwamen zij terug van 0-1 naar 3-1 en dat mag Zat-1 zichzelf aan trekken. DVC passeert nu DHC Zat-1 op de ranglijst, waar de groen-zwarten nu 11e staan van de 13. De komende wedstrijden zijn zeker niet de makkelijkste, te weten: Quintus thuis (5e plek), Vredenburch uit (3e plek), Semper Altius thuis (2e plek) en Oliveo uit (7e plek). En dan zit de 1e competitiehelft er op en is het winterstop. Er moeten in die komende zware wedstrijden echter nog wel wat punten gehaald kunnen worden!

DHC Zat-1 blijft lang in de wedstrijd, maar verliest in enkele minuten

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 4 november 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 7
DHC Zat-1 – Laakkwartier Zat-1 1-5 (0-2)
Scheidsrechter: Jeroen Achterberg (Rotterdam)

14 min. 0-1
19 min. 0-2
54 min. 1-2 Ari Lima Dias
78 min. 1-3
82 min. 1-4
86 min. 1-5

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;
Lennart van Kruijl, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Koen van Willigen;
Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (19 min. Johnny vd Ree), Danny vd Ree (aanv.);
Gino Kos, Ari Lima Dias, Revy Rosalia

Gele kaarten DHC:
69 min. Jeroen Leenders
70 min. Johnny vd Ree

De teleurstellende nederlaag van een week geleden tegen de Haagse politieagenten (HPSV) vraagt om een goede prestatie vandaag, thuis tegen het hooggeklasseerde Laakkwartier Zat-1. Op voorhand weten we al dat dit geen gemakkelijke opgave zal worden. Bij de rood-zwart geblokten uit Den Haag spelen overigens twee voormalige DHC-jeugdspelers, te weten Johan Batens en Tim Hoogmoed, beiden inmiddels 34 jaar en na meer dan 15 jaar weer terug op het oude honk.
Bij de groen-zwarten zijn ten opzichte van een week geleden vandaag weer present Danny vd Ree, Johnny vd Ree, Ari Lima Dias en Robin van Straaten, die als wisselspeler op de bank blijft. Ook Wendel Tromp blijft als wisselspeler in de dug-out. Als toeschouwer zijn wel aanwezig maar niet inzetbaar Duncan Jansen en Sonny Hartog. Nick van Willigen is vanwege ziekte niet fit, maar begint desondanks wel aan de wedstijd.
Het begin van de wedstijd is gelijkopgaand. De eerste serieuze doelpoging is voor de thuisclub als na 8 minuten Ari Lima Dias uitstekend inkopt, maar de bal net over de lat ziet gaan. Enkele minuten later krijgt Laakkwartier vanaf 20 meter een vrije trap te nemem, die door DHC-goalie Marciano van Dam uitstekend wordt gekeerd, maar die vervolgens wel tot een corner leidt. Uit die hoekschop wordt van dichtbij door een van de Laakkwartier spelers onhoudbaar ingekopt en daarmee is het na 14 minuten 0-1. Vijf minuten later wordt een van de Haagse spelers in het centrum uitstekend diep gestuurd, waarna hij alleen voor de uitkomende doelman Marciano van Dam feilloos inschiet: 0-2. Direct daarna verlaat de niet fitte Nick van Willigen het veld en wordt hij vervangen door Johnny vd Ree. De groen-zwarten geven zich ondanks deze achterstand niet gewonnen. Na een klein half uur wordt een goed schot van aanvoerder Danny vd Ree door een Haagse verdediger ternauwernood gekeerd, waarna de terugspringende bal door Yassin Laachach wordt ingeschoten, hetgeen via een verdediger een hoekschop oplevert. Enkele minuten later neemt Danny vd Ree aan de linkerkant een vrije trap, die bij de 2e paal door Ari Lima Dias wordt opgevangen en ingeschoten, maar een Laakwartier-verdediger verwerkt die bal tot corner. De ruststand komt daarmee met 0-2.
Na de doelwisseling dringt de thuisclub aanvankelijk heel sterk aan, duidelijk op jacht naar een aansluitende treffer. Een schot van Revy Rosalia leidt via de Haagse keeper tot een hoekschop. Vervolgens gaat kort daarna een goed schot van Gino Kos net over het doel. Na 54 minuten geeft Johnny vd Ree vanaf de rechterkant een goede voorzet die bij de 1e paal uitstekend wordt ingekopt door Ari Lima Dias: 1-2. DHC is hiermee weer terug in de wedstrijd. Men probeert de gelijkmaker te scoren en men komt daar na 62 minuten wel erg dichtbij: een solo van Danny vd Ree brengt de bal bij Gino Kos die met zijn schot de Haagse goalie passeert, maar de bal belandt op de binnenkant van de bal en komt terug het veld in. Kort hierna ziet de 26-jarige scheidsrechter Jeroen Achterberg (Rotterdam-Zuid) zich – in een kortstondige wat hectische fase – genoodzaak enige terechte gele kaarten uit te delen, aan beide kanten. Vervolgens geeft de thuisploeg de kans op de gelijkmaker en daarmee de wedstrijd in slechts enkele minuten tijd volledig weg. In 8 minuten tijd kan Laakkwartier vrij gemakkelijk 3-maal scoren: een speler alleen voor DHC-doelman Marciano van Dam, een ingeschoten bal na een vrije trap en een diagonaal schot van afstand. Hiermee is het ineens 1-5. Kort voor het eindsignaal speelt Revy Rosalia de bal uitstekend diep op Gino Kos, die alleen voor de Laakkwartier-doelman de bal breed speelt op de mee opgekomen Ari Lima Dias, maar zijn doelpoging wordt ternauwernood onschadelijk gemaakt door een van de Laakkwartier verdedigers. Kort hierna fluit de goed leidende arbiter Achterberg voor het einde.
De groen-zwarten spelen in het grootste deel van de 1e en in het begin van de 2e helft een goede wedstrijd, maar over de gehele wedstrijd genomen is Laakkwartier toch de betere ploeg en daarmee de terechte winnaar. DHC blijft lang in de wedstrijd en heeft kans om in minimaal gelijk te spelen. Met de bal op de binnenkant van de paal uit een inzet van Gino Kos waren de groen-zwarten, ruim een kwartier in de 2e helft, wel erg dicht bij die 2-2. Daarna stortte het verzet in slechts enkele minuten tijd in en liep Laakkwartier uit tot een geflatteerde 1-5. Volgend weekend geen wedstrijd voor DHC Zat-1. De week daarop reizen we af naar DVC, een paar velden verderop aan de Brasserskade.

Zwaar teleurstellend Zat-1 verliest bij HPSV

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 28 oktober 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 6

HPSV – DHC Zat-1 2-1 (1-0)

Scheidsrechter: A. Visser

40 min. 1-0

48 min. 1-1 Jeroen Leenders

75 min. 2-1

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen (59 min. Koen van Willigen), Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl;

Nick van Willigen, Wendel Tromp, Jeremy de Vreede (aanv.);

Gino Kos, Sonny Hartog, Revy Rosalia

Gele kaarten DHC:

geen

Na de goede resultaten in de voorgaande weken en met name de ruime thuisoverwinning van vorige week tegen Zoetermeer reizen de groen-zwarten vol goede moed af naar het Haagse Zuiderpark voor de wedstrijd tegen HPSV, dat puntloos onderaan staat. In het voorgaande seizoen, 2016/2017, heeft HPSV geen enkele wedstrijd gewonnen en slechts 1 keer gelijk gespeeld. De laatste overwinning van HPSV in competitieverband dateert van nog een seizoen eerder (2015/2016), toen op 20 februari 2016 (ofwel ruim anderhalf jaar geleden) uit bij RAS met 1-2 werd gewonnen. Een tegenstander waarvan DHC Zat-1 dus moet kunnen winnen. Maar er wordt vooraf, bij de wedstrijdbespreking in de kleedkamer, nog uitdrukkelijk gewaarschuwd om deze tegenstander niet te onderschatten.

Aan Delftse zijde ontbreken helaas nogal wat spelers, met name Danny vd Ree, Johnny vd Ree, Ari Lima Dias, Robin van Straaten en Barry de Poorter. Er zit daarmee slechts één wisselspeler op de bank, Koen van Willigen, terwijl er meerdere spelers in het veld rondlopen met de nodige halve blessures en pijntjes, maar de wisselmogelijkheden zijn dus erg beperkt.

Op het kleine en hobbelige veld, waar het natuurgras bovendien aan de hoge kant is, begint DHC goed aan de wedstrijd. Al na 3 minuten gaat Gino Kos, na een goede pass van Sonny Hartog, alleen op het doel af maar hij wordt vanwege buitenspel terug gefloten. Een minuut later probeert Revy Rosalia met een lob de HPSV-doelman te verrassen, maar deze is toch alert genoeg. Na een kwartier spelen komt de bal van Duncan Jansen via Revy Rosalia bij de mee opgekomen Lennart van Kruijl, maar zijn schot belandt net naast het doel. Kort daarna draait en kapt Revy Rosalia zich goed vrij, maar diens schot gaat net over het doel. Een door Gino Kos enkele minuten later genomen hoekschop wordt door Sonny Hartog vervolgens net naast het doel gekopt. De balans opmakend over de eerste 20 minuten is DHC veel sterker dan de Haagse politieagenten, diverse kansen leveren helaas geen doelpunten op, de enkele keer dat HPSV gevaarlijk dreigt te worden is DHC-doelman Marciano van Dam alert. Maar daarmee hebben we het voor DHC beste deel van de wedstrijd wel gehad. De passes worden minder secuur, het tempo daalt, de inzet wordt minder, de frustraties en de moedeloosheid groter. Het veld is moeilijk bespeelbaar en ook nog eens aan de erg korte kant, zo blijkt bij de dieptepasses op met name Gino Kos. Na een half uur gaat een door Yassin Laachach genomen vrije trap bij de 2e paal net voorlangs bij Revy Rosalia, terwijl enkele minuten later Sonny Hartog net over schiet. Enkele minuten voor de rust, na 40 minuten, is het dan ineens een doelpunt aan de andere kant, als DHC-doelman Marciano van Dam in ogenschijnlijk gevaarloos balbezit de bal ongelukkig aanspeelt op een van de DHC-ers die te midden van twee tegenstanders op de rand van het strafschopgebied de bal kwijtraakt: 1-0. Een vrije trap van Yassin Laachach op slag van rust gaat vervolgens naast het vijandelijke doel.

In de rust is de teleurstelling maar vooral de verbazing groot. Maar men is er van overtuigd dat de veldmeerderheid tot doelpunten en ook tot een overwinning op de Haagse agenten moet gaan leiden. Direct na de hervating kopt Sonny Hartog uit een hoekschop van Jeremy de Vreede net over het doel. Na 48 minuten pikt de mee naar voren gekomen Jeroen Leenders de bal net buiten het strafschopgebied op en lepelt deze over de HPSV-doelman heen in het doel: 1-1. Dat is dus een snelle gelijkmaker, zoals ook de bedoeling was en nu moeten er meer doelpunten volgen. DHC houdt een veldmeerderheid, maar meer doelpunten blijven steeds maar weer uit. Halverwege de 2e helft noteren we een goede doelpoging van de thuisclub, maar DHC-goalie Marciano van Dam tilt op zeer fraaie wijze de bal net over de lat. Na 72 minuten brengt een combinatie van Revy Rosalia en Nick van Willigen de bal hoog voor het doel, waarna Gino Kos de bal net over het doel kopt. Slechts enkele minuten later, na 75 minuten, belandt een onverwachts afstandschot vanaf onze linkerverdedigingskant diagonaal in de verste benedenhoek en is het 2-1 voor de thuisclub. Tegen de verhoudingen en tegen alle verwachtingen in. Er resteren dan nog slechts 15 minuten, maar die tijd blijkt te kort voor de groen-zwarten om een nederlaag te voorkomen. Een goed genomen vrije trap van Jeremy de Vreede brengt de bal nog bij Revy Rosali, maar zijn kopbal wordt gekeerd door de HPSV-doelman. Dat was nog de beste kans in de slotminuten.

Scheidsrechter Visser fluit af bij een 2-1 eindstand. Dit tot grote vreugde van de thuisclub en tot grote teleurstelling van de groen-zwarte Zat-1 formatie. De kans om op te rukken naar de subtop op de ranglijst is onnodig verspeeld. En dat tegen een tegenstander die vorig seizoen geen enkele keer heeft gewonnen en meer dan anderhalf jaar op een overwinning heeft moeten wachten. Zwaar teleurstellend, dus. We blijven uiteraard vol vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het seizoen is nog lang.

DHC Zat-1 speelt goede wedstrijd maar verliest in slotminuten

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 14 oktober 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

DHC Zat-1 – Wateringse Veld/Gona 2-4 (2-1)

Scheidsrechter: R.S. Hornes (Gouda)

18 min. 0-1

24 min. 1-1 Revy Rosalia

27 min. 2-1 e.d. speler Wateringse Veld/Gona

77 min. 2-2

79 min. 2-3

89 min. 2-4

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen (62 min. Koen van Willigen), Yassin Laachach, Sonny Hartog (66 min. Jeroen Leenders), Lennart van Kruijl;

Jeremy de Vreede, Revy Rosalia, Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Ari Lima Dias, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

43 min. Danny vd Ree 2x geel direct achtereen, dus ROOD

Het team van trainer/coach Xander Pronk begint in deze thuiswedstrijd met Sonny Hartog in de achterste linie, waar hij ooit gewend was te spelen maar tegenwoordig staat hij vrijwel altijd als spits opgesteld. Jeroen Leenders begint op de bank, naast Koen van Willigen en Wendel Tromp. De van vakantie terug gekeerde Ari Lima Dias start voorin. Jeffrey Cesar is vorige week weer geblesseerd geraakt. Nick van Willigen is vandaag helaas verhinderd.

Tegen titelfavoriet Wateringse Veld/Gona wordt wat behoudend gespeeld, hetgeen een logische keuze is. De groen-zwarten geven goed tegenstand, waarbij het spel zich evenwichtig ontwikkeld. Na 18 minuten spelen komen de gasten op voorsprong door een goed bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied over DHC-doelman Marciano van Dam heen: 0-1. De DHC-ers laten geenszins de moed zakken, maar proberen iets terug te doen. Na 24 minuten neemt Danny vd Ree op rechts een corner, waarbij bij de 1e paal Sonny Hartog opspringt, maar de bal vlak achter hem door de eveneens inkomende Revy Rosalia in de touwen wordt gewerkt: 1-1. Drie minuten later is het tegen alle verwachtingen in 2-1 als een Wateringse Veld/Gona speler, na een door DHC hoog genomen vrije trap, de bal over zijn eigen doelman in het doel wordt gekopt. De DHC-ers gaan met deze voorsprong steeds beter en rustiger voetballen, waarmee ze uitstekend stand houden. Kort voor rust heeft aanvoerder Danny vd Ree op de middenlijn commentaar op een fluitsignaal van scheidsrechter Hornes (Gouda), hetgeen hem een gele kaart oplevert. Dit ontlokt aan Danny vd Ree nog enig aanvullend commentaar, waarop de arbiter hem een 2e gele kaart en daarmee rood laat zien. Volstrekt onnodige kaarten. DHC staat dan meer dan een helft met 10 man. Dat is uiteraard onbegonnen werk.

Na de doelwisseling houden de groen-zwarten verrassend goed stand, ondanks de ondertal situatie. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft komen er twee wissels in aan DHC zijde: eerst komt Koen van Willigen in het veld voor Duncan Jansen, terwijl enkele minuten later Jeroen Leenders de plaats in neemt van Sonny Hartog. De thuisclub houdt nog steeds stand en verdedigt met 10 man de 2-1 voorsprong uitstekend. De druk van Wateringse Veld/Gona wordt echter steeds groter. DHC-doelman Marciano van Dam keept een uitstekende wedstrijd, maar na 77 minuten moet hij toch capituleren als hij in 1e instantie de bal nog wel kan keren, maar in de rebound is het dan wel raak: 2-2. En twee minuten later noteren we een identieke situatie en is  ook pas in de rebound doelman Van Dam verslagen: 2-3. Dat in de slotseconden Wateringse Veld/Gona dan nog 2-4 maakt, is alleen nog een statistisch feit.

Na afloop wordt geconcludeerd, dat de groen-zwarten een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld, met name in de 1e helft. Maar dat de twee onnodige gele kaarten, en dus rood, voor captain Danny vd Ree uiteindelijk DHC de das hebben omgedaan. Immers, meer dan een halve wedstrijd tegen een overmacht een 2-1 voorsprong verdedigen is geen doen, zeker niet tegen een elftal met allemaal topspelers zoals titelfavoriet Wateringse Veld/Gona is. Dit neemt niet weg, dat de getoonde inzet en het vertoonde goede spel in met name de 1e helft, doet vermoeden dat er zeker nog de nodige punten gepakt gaan worden.

DHC Zat-1 geeft voorsprong wederom uit handen

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 7 oktober 2017, 17.15 uur, competitiewedstrijd nr 3

Concordia Zat-1 – DHC Zat-1 3-3 (1-3)

Scheidsrechter: J. van Gurp (Stad aan ’t Haringvliet)

08 min. 0-1 Revy Rosalia

35 min. 0-2 Revy Rosalia

38 min. 1-2

42 min. 1-3 Revy Rosalia

47 min. 2-3

75 min. 3-3

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen (45 min. Lennart van Kruijl), Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Koen van Willigen;

Jeremy de Vreede, Revy Rosalia, Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Sonny Hartog (68 min. Jeffrey Cesar), Johnny vd Ree (70 min. Wendel Tromp)

Gele kaarten DHC:

61 min. Jeremy de Vreede

63 min. Danny vd Ree

81 min. Yassin Laachach

86 min. Gino Kos

87 min. Jeroen Leenders

In de 1e Brasserskade-derby van dit seizoen spelen de groen-zwarten een paar honderd meter verderop uit bij Concordia. Aan de kant van de Concordianen komen we een grote hoeveelheid voormalige DHC-ers tegen: Mauro Bos, Pablo Bos, Yoeri Jenner, Jeyda Kamperveen, Derby Macareg, Casper Spaan en wellicht hebben we er nog wel eentje over het hoofd gezien. Een weerzien met vele oude bekenden dus. DHC-trainer/coach Xander Pronk heeft deze keer de ongekende luxe om de beschikking te hebben over maar liefst 16 spelers. Na de drie aangebrachte wissels blijven dan Nick van Willigen en Robin van Straaten uiteindelijk nog achter in de dug-out. Barry de Poorter en Ari Lima Dias zijn vanmiddag afwezig. Na langdurige afwezigheid vanwege een knieblessure komt in de 2e helft Jeffrey Cesar binnen het veld, maar na precies 10 minuten moet hij helaas al weer met een blessure het veld verlaten. Omdat DHC dan al drie spelers heeft gewisseld, moet de resterende ruim 12 minuten met 10 man uitgespeeld worden.

De groen-zwarten beginnen goed aan de wedstrijd en spelen bijna constant op de andere helft. Dit resulteert in een vroege voorsprong door Revy Rosalia, die na een door Gino Kos genomen hoekschop doeltreffend uithaalt: 0-1 na 8 minuten. Ongeveer 10 minuten later belandt een goede en verre uittrap van doelman Marciano van Dam bij rechtsbuiten Gino Kos, die alleen voor de Concordia-doelman komt, maar laatst genoemde weet het schot van Kos ternauwernood te keren. Na 35 minuten neemt aanvoerder Danny vd Ree een door scheidsrechter Van Gurp toegekende vrije trap vanaf links, Sonny Hartog speelt de bal door en Revy Rosalia laat met zijn 2e doelpunt van de middag aan tekenen: 0-2. Slechts een enkele minuut later komt verdediger Koen van Willigen over de linkerkant op en geeft een uitstekende voorzet, die door Gino Kos wordt ingeschoten, maar de paal voorkomt een volgende DHC treffer. Direct daarna is Concordia via een uitval weg aan de andere kant en oud-DHC-er Casper Spaan draait naar binnen, waarna zijn afstandschot voor 1-2 zorgt. DHC houdt in die 1e helft echter het overwicht. Kort voor de rust neemt Danny vd Ree een hoekschop vanaf de rechterkant die door de inkomende Revy Rosalia steenhard wordt ingekopt: 1-3. Zijn 3e treffer van de wedstrijd. Daarmee komt het rustsignaal.

Na de doelwisseling komt Concordia, onder leiding van voormalig DHC-(jeugd)trainer Mark van Vondelen, getergd uit de startblokken. Dit leidt al heel snel tot de 2-3 als Casper Spaan de bal voor het doel brengt en een andere oud-DHC-er, Mauro Bos, de 2-3 binnen schiet. De spanning is weer terug in de wedstrijd, te meer omdat – zoals later blijkt – DHC angstig speelt en voortdurend terug loopt. Dat is vragen om moeilijkheden. Het overwicht van voor de rust is niet meer aanwezig, men laat Concordia komen en het wachten is dan ook op een volgende tegentreffer. Die komt dan ook, na 75 minuten spelen en nadat DHC-keeper Marciano van Dam in eerste instantie de bal nog gekeerd heeft, maar uit de rebound wordt de bal alsnog ingeschoten en is het 3-3. Kort na die gelijkmaker – na 78 minuten – moet helaas Jeffrey Cesar (die na 68 minuten na een jaar blessureleed voor het eerst weer in het veld was gekomen) al weer strompelend en geblesseerd af. Omdat aan DHC-zijde dan net voor de 3e keer is gewisseld, moet DHC met 10 man verder. Met nog 12 minuten en enige blessuretijd te gaan, wordt het steeds moeilijker. Een enkele goede redding van Marciano van Dam is dan nog het noteren waard. Voor het overige worden er nog een aantal gele kaarten opgelopen, wordt het steeds donkerder en regent het steeds harder. In de stand komt echter geen verandering meer. Het is en blijft 3-3. Na de tussenstanden van 0-2 en 1-3 ervaren de DHC-ers dit als het onnodig uit handen geven van een ruime voorsprong, zoals ook vorige week uit bij TAC’90 een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven. De teleurstelling onder de groen-zwarten is dan ook groot.

Verdiend gelijkspel voor DHC Zat-1: drie goals Gino Kos

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 30 september 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 2
TAC’90 Zat-1 – DHC Zat-1 4-4 (0-1)
Scheidsrechter: B. van Katwijk (Heenvliet)

15 min. 0-1 Gino Kos
46 min. 0-2 Gino Kos
55 min. 1-2
56 min. 2-2
72 min. 3-2
80 min. 4-2 (eigen doel DHC-er)
82 min. 4-3 Gino Kos
87 min. 4-4 Revy Rosalia

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;


Lennart van Kruijl, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Koen van Willigen
61 min. Danny vd Ree (57 min. Duncan Jansen);

Jeremy de Vreede (aanv.), Nick van Willigen (55 min. Robin van Straaten), Wendel Tromp (80 min. Danny vd Ree);

Gino Kos, Sonny Hartog, Revy Rosalia

Het team van trainer/coach Xander Pronk mist in deze wedstrijd onder meer Barry de Poorter, Ari Lima Dias en Johnny vd Ree. Danny vd Ree is vanwege een blessure niet vanaf het begin inzetbaar. Daarentegen is voor het eerst beschikbaar nieuwkomer Jeroen Leenders. Hetzelfde geldt voor Robin van Straaten, maar die heeft eerder in de jeugd van DHC gespeeld.
De groen-zwarten gaan uitstekend van start. We noteren in de beginfase al direct goede doelkansen voor Gino Kos en Sonny Hartog. Na 15 minuten verovert Nick van Willigen op het middenveld uitstekend de bal, speelt deze op Sonny Hartog, die vervolgens met zijn  pass Gino Kos alleen voor de doelman van de thuisclub zet, waarna Kos foutloos de 0-1 laat aantekenen. In de daaropvolgende minuten gaat een goede vrije trap van Jeremy de Vreede net naast het doel. Pas na een half uur spelen wordt de thuisclub voor het eerst gevaarlijk, maar het schot van buiten het strafschopgebied gaat net naast het doel. De rust komt met een onverwachte, maar verdiende 0-1 voorsprong voor het Delftse team.
Na de doelwisseling is Gino Kos zeer attent door direct vanaf de aftrap een fout in de TAC-defensie af te straffen en de 0-2 te scoren. Een kleine 10 minuten later scoort de thuisclub vanaf de punt van het strafschopgebied en de binnenkant van de verste paal 1-2 en wordt het weer spannend. Direct hierna vindt er aan DHC-kant een wissel plaats: Nick van Willigen moet zich laten vervangen door debutant Robin van Straaten. Dit leidt tot enige onwenningheid en binnen een minuut scoort TAC de gelijkmaker na balverlies op het DHC middenveld: 2-2. Daarna volgt de 2e wissel bij DHC: Duncan Jansen komt Koen van Willigen vervangen. Na 66 minuten spelen noteren we een goede redding van DHC-doelman Marciano van Dam, zodat het vooralsnog 2-2 blijft. We noteren nog doelkansen voor achtereenvolgens Sonny Hartog en Jeremy de Vreede, maar de bal treft in die gevallen geen doel. Na 72 minuten neemt onverwachts de thuisclub de leiding, als een solo over onze rechterkant wordt afgerond met een diagonaal schot dat wel doel treft: 3-2. De DHC-ers gaan op jacht naar de gelijkmaker, maar een schot van Gino Kos gaat net over. En als na 80 minuten de bal door Robin van Straaten uiterst ongelukkig in eigen doel wordt geschoten, is het 4-2 en denkt de thuisclub de winst binnen te hebben. De groen-zwarten blijven het proberen, Danny vd Ree komt alsnog in het veld en wel voor de geblesseerde Wendel Tromp. De pogingen worden beloond, want al snel zet Revy Rosalia met een dieptepass Gino Kos alleen voor de Haagse goalie en dat is voor Kos kennelijk niet al te moeilijk: 4-3. Met dan nog een kleine 10 minuten te gaan. Na 87 minuten speelt Gino Kos de bal naar de op links opkomende Danny vd Ree, die de bal hoog voor het doel brengt, naar Revy Rosalia die op rechts net het strafschopgebied binnen komt: van grote afstand kopt hij de bal feilloos over de iets uitgelopen TAC-keeper heen en in het doel: 4-4. Daarmee komt kort daarna het eindsignaal.
De groen-zwarten behalen in een uitwedstrijd dik verdiend het 1e punt van deze competitie. De mensen van de thuisclub vinden dat ze een 4-2 voorsrong uit handen hebben gegeven, maar daar zat een ongelukkig eigen doelpunt van de groen-zwarten bij. En DHC had toen al een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Vanaf minuut 55 tot 80, ofwel in een periode van slechts 25 minuten in de 2e helft, geeft DHC die 0-2 voorsprong uit handen tot een 4-2 achterstand. Het is dan ook zeer lovenswaardig dat men daarna de kracht weet op te brengen om terug te komen naar 4-4. Over de gehele wedstrijd genomen een dik verdiend gelijkspel met maar liefst drie doelpunten van Gino Kos. Op deze manier komen er zeker nog meer punten, dat is zonder enige twijfel. Komende zaterdag: Concordia Zat-1 uit, een paar honderd meter verderop aan de Brasserskade.

Teleurstellende competitiestart DHC Zat-1

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 23 september 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 1

DHC Zat-1 – SV Oosterheem 3-6 (1-4)

Scheidsrechter: G.R. Berkleef (Den Haag)

3 min. 0-1

15 min. 0-2

18 min. 0-3

35 min. 1-3 Gino Kos

41 min. 1-4

60 min. 2-4 Wendel Tromp

67 min. 2-5

78 min. 3-5 Barry de Poorter

85 min. 3-6

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Lennart van Kruijl, Yassin Laachach, Revy Rosalia, Koen van Willigen 61 min. Danny vd Ree(45 min. Duncan Jansen);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (45 min. Barry de Poorter), Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Sonny Hartog, Ari Lima Dias (56 min. Wendel Tromp)

Gele kaarten DHC: geen

Op een prachtige najaarsmiddag speelt DHC Zat-1 in het eigen stadion de 1e competitiewedstrijd thuis tegen SV Oosterheem uit Zoetermeer. Trainer/coach Xander Pronk moet zijn opstelling weer wat aanpassen ten opzichte van vorige week omdat deze keer Marino Porobic en Johnny vd Ree afwezig zijn, maar daarentegen zijn Nick van Willigen en Gino Kos weer inzetbaar.

De groen-zwarten zijn helaas niet vanaf de aftrap alert, want de eerste aanval van Oosterheem is al direct doeltreffend als een schot vanaf de rand van het strafschopgebied doel treft: 0-1. Vervolgens zet Nick van Willigen met een fraaie dieptepass Gino Kos vanaf rechts voor de Zoetermeerse doelman, maar zijn schot gaat net voor het doel langs. Een doelpoging van Danny vd Ree wordt een prooi voor de goalie van Oosterheem. Na 15 minuten noteren we dan de tweede aanval van de blauw-wit gestreepten uit Zoetermeer met een voorzet vanaf onze linkerkant naar een op de penaltystip vrijkmende aanvaller die de bal eenvoudig over de uitlopende DHC-goalie Marciano van Dam lobt: 0-2. Kort hierna tast de groen-zwarte verdediging mis op een snelle ingooi van Oosterheem, waardoor een van hun spelers van dichtbij diagonaal de 0-3 kan laten noteren. En dan zijn er pas 18 minuten gespeeld. Na een half uur spelen speelt aanvoerder Danny vd Ree de bal op rechts op Gino Kos, die de bal hoog voor geeft waarna de kopbal van Sonny Hartog net naast het doel gaat. Kort daarna leidt een solo van Gino Kos binnen het strafschopgebied tot een doeltreffend schot en is het 1-3 en lijkt het toch nog weer een wedstrijd te kunnen gaan worden.

Kort voor de rust betekent een snelle aanval van Oosterheem met een voorzet naar de 2e paal echter toch weer een verschil van drie doelpunten: 1-4. Daarmee komt de rust.

Na de doelwisselling probeert de thuisclub een inhaalrace in te gaan zetten. Na een kwartier brengt Danny vd Ree met een vrije trap vanaf rechts de bal bij de 2e paal voor het doel, waar invaller Wendel Tromp goed inkopt: 2-4. Even later schiet dezelfde Wendel Tromp de bal net over het vijandelijke doel. Halverwege de 2e helft zien we een snelle uitval van Oosterheem, waarbij uiteindelijk doelman Marciano van Dam wordt omspeelt en de bal in het lege doel belandt. Scheidsrechter Berkleef heeft dan gefloten vanwege een eerder vlagsignaal van DHC-grensrechter John Miske. Na enig overleg kent de scheidsrechter toch een doelpunt toe en is het 2-5. DHC blijft het proberen. Een lob van afstand van Sonny Hartog gaat over de Oosteem keeper heen, maar helaas ook over het doel. Een schot van diezelfde Hartog, na een corner, gaat vervolgens maar net over de lat. Uit weer een volgende hoekschop belandt de bal bij de ingevallen Barry de Poorter die zich vrij draait en hoog en hard de bal in het doel schiet: 3-5. Het thuispubliek gaat er nog eens goed voor zitten, want het kan nog steeds…..  Helaas mag het niet zo zijn, want een opdringend DHC en balverlies achterin betekent na 85 minuten alsnog de 3-6. En daarmee komt enige minuten later het eindsignaal.

We kijken terug op een doelpuntrijke wedstrijd met een teleurstellende start van de competitie. DHC Zat-1 en Oosterheem waren in twee afzonderlijke vierde klassen vorig seizoen geen van beide hoogvliegers, ze eindigden allebei als 3e of 4e van onderen. Dat en ook het spel in de voorgaande bekerwedstrijden gaf enige hoop op een goed resultaat in de eerste competitiewedstrijd, maar dat mocht helaas niet zo zijn. De tegentreffers vielen te makkelijk. In de 2e helft herstelden de groen-zwarten zich goed. De competitie duurt nog lang, er volgen nog vele wedstrijden. Er is een kwalitatief en kwantiatief sterkere groep dan vorig seizoen. Dus het komt zeker nog wel goed. We gaan het zien.

DHC Zat-1 boekt ruime bekerzege: 4-1 winst op Wassenaar

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 9 september 2017, 17.00 uur, bekerwedstrijd nr 2 (poule)

DHC Zat-1 – Wassenaar 4-1 (1-0)

Scheidsrechter: R.C. Majenburg  (Brielle)

1 min. 1-0 Gino Kos

59 min. 1-1

69 min. 2-1 Sonny Hartog

78 min. 3-1 Johnny vd Ree

84 min. 4-1 e.d.

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Revy Rosalia, Koen van Willigen (59 min. Lennart van Kruijl);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (62 min. Ari Lima Dias), Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos (45 min. Johnny vd Ree), Sonny Hartog, Wendel Tromp

Gele kaarten DHC: geen

De zaterdagformatie van de groen-zwarten speelt de 1e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, zijnde de 2e bekerwedstrijd, tegen zaterdag-vierdeklasser Wassenaar op de late zaterdagmiddag, als de regenbuien plaats hebben gemaakt voor een najaarszonnetje. Trainer/coach Xander Pronk heeft net als vorige week – in tegenstelling tot vorig seizoen – de luxe van enige wissels op de bank. De basisopstellng is iets aangepast ten opzicht van die uitwedstrijd van vorige week bij Quick Steps. Duncan Jansen en Yassin Laachach (twee vaste spelers van vorig seizoen) speelden vorige week nog niet, maar vandaag beginnen beiden in de verdediging. Mede hierdoor zijn er wat omzettingen en speelt bijvoorbeeld Sonny Hartog (de topscorer van vorig seizoen) nu weer voorin.

De groen-zwarten gaan voortvarend van start, want nog voordat de toeschouwers plaats hebben kunnen nemen, speelt Sonny Hartog de bal diep op de supersnelle en balvaardige Gino Kos, die alleen voor de Wassenaar goalie doeltreffend uit haalt: 1-0. Slechts een minuut later zien we een identieke situatie, maar nu redt de Wassenaarse sluitpost ternauwernood wel op de inzet van Kos. Na 9 minuten spelen ziet de ervaren DHC-aanvoerder Danny vd Ree, lopend in de middencirkel, dat de Wassenaar doelman ietsje voor zijn doel staat en hij probeert wat de Braziliaan Pele op het WK 1970 ook probeerde tegen Ivo Viktor, de doelman van Tsjechoslowakije. Toen ging de bal buiten bereik van Viktor net naast het doel, maar nu gaat de bal helaas buiten bereik van de Wassenaar keeper tegen de lat en kaatst terug het veld in. Anders was het een wereldgoal geweest. Op dat moment zijn er nog geen 10 minuten gespeeld. Na een klein kwartier komt Wassenaar voor het eerst bij het DHC-doel, maar men schiet voor langs. Enige minuten later moet DHC keeper Marciano van Dam voor de eerste keer redding brengen. Na iets meer dan een half uur spelen kopt Wassenaar de bal uit een voorzet naast het doel van Van Dam. DHC is sterker, maar verzuimt de score uit te bouwen. Wassenaar is onmachtig. Daarmee is het verhaal van de 1e helft wel verteld.

Na de doelwisseling zien we aanvankelijk een ongewijzigd spelbeeld. DHC is meer in de aanval, Wassenaar komt sporadisch aan de andere kant. Maar na 59 minuten leidt een Wassenaarse tegenaanval tot een voorzet over onze linkerkant, die van kortbij door een Wassenaarse speler eenvoudig kan worden ingetikt: 1-1. Dat laten de groen-zwarten niet op zich zetten, want er wordt nu dan toch even aangezet om eindelijk toch nog weer te gaan scoren. Na 65 minuten kopt Sonny Hartog uit een voorzet van Danny vd Ree net over het vijandelijke doel. Kort daarna, na 69 minuten, speelt de net ingevallen Ari Lima Dias de bal op Johnny vd Ree op de rand van het strafschopgebied, deze speelt de bal door op Sonny Hartog die zich prachtig vrij draait en direct op doel schiet: 2-1. Nadat kort hierna aan de andere kant de goed keepende Marciano van Dam ten koste van een hoekschop redding brengt, trekt DHC weer ten aanval. Na 78 minuten speelt Danny vd Ree de bal op de rand van het strafschopgebied breed op zijn broer Johnny, die de 3-1 laat aantekenen. Bij een sporadische Wassenaarse aanval brengt vervolgens Marciano van Dam wederom goed redding. Het laatste woord is dan aan de thuisclub. Na 84 minuten mag captain Danny vd Ree aan de rechterkant bij de zijlijn een vrije trap nemen, die hij hoog voor het doel brengt, maar voor een van de inkomende DHC-ers kan inkoppen doet een Wassenaarse verdediger dat zelf al, hard en onhoudbaar in de touwen: 4-1. De 2e assist van Danny vd Ree van de dag.

De groen-zwarten winnen hiermee zeer verdiend de 2e bekerwedstrijd en wel met 4-1 van 4e klasser Wassenaar. Vorige week werd uit bij 3e klasser Quick Steps, ondanks het veelbelovende spel, met 6-2 verloren. Komende zaterdag volgt de 3e en laatste wedstrijd in de bekerpoule en wel uit in het Haagse Zuiderpark tegen zaterdag-4e klasser HDV. Maar HDV won zaterdag jl. wel van Quick Steps met 2-1, dus dat is een niet te onderschatten tegenstander. De eerdere wedstrijd tussen Wassenaar en HDV werd een week eerder overigens gestaakt. We gaan het zien. Maar hetgeen we tot nu toe gezien hebben van DHC Zat-1 is aller aardigst en doet ons uitkijken naar het vervolg, met name in de competitie.