DHC 1 zaterdag

Programma

Wedstrijdverslagen

Prima wedstrijd, geen beloning

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 9 december 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 11

DHC Zat-1 – Semper Altius 1 1-4  (0-2)

Scheidsrechter: L. Wagner (Den Haag)

3 min.      0-1

38 min.    0-2

48 min.    1-2    Wendel Tromp

78 min.    1-3

89 min.    1-4

Marciano van Dam;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl (57 min. Achraf el Ghalbzouri);

Jeremy de Vreede, Barry de Poorter (56 min. Revy Rosalia), Danny vd Ree (aanv.);

Wendel Tromp, Gino Kos (16 min. Jacob Al Adil Banquicio), Johnny vd Ree

Boekingen:

Geen

Eindelijk speelde DHC Zat-1 weer een prima wedstrijd met een goede instelling en inzet en van tijd tot tijd ook gewoon goed voetbal. Tegen de nummer 2 op de ranglijst, Semper Altius, kwam de beloning echter niet en werd uiteindelijk met een 1-4 nederlaag afgesloten.

Zoals elke week ook deze zaterdag weer de nodige mutaties voor het team van trainer/coach Xander Pronk. Ten opzichte van vorige week ontbreken vandaag Sonny Hartog, Koen van Willigen en Nick van Willigen. Daarentegen kunnen Jeroen Leenders, Barry de Poorter, Danny vd Ree en Johnny vd Ree weer aantreden. Vanuit de jeugd starten uit DHC O19-2 op de bank Jacob Al Adil Banquicio en Achraf el Ghalbzouri.

Al in de 3e min. een aanval over rechts van Semper Altius – met in hun team oud-DHC-ers doelman Nishant Bekaroe en middenvelder Quincy Barendse – die van dichtbij wordt ingeschoten: 0-1. Tien min. later speelt Danny vd Ree diep op Gino Kos die alleen dreigt door te breken, maar op het laatste moment op de rand 16-meter door een verdediger gestopt kan worden. Vervolgens moet Gino Kos zich dan al direct geblesseerd laten vervangen. Halverwege de 1e helft tikt DHC-doelman Marciano van Dam een inzet van Semper Altius prima weg. Een kleine 10 min. later een schot van 30 meter van Yassin Laachach, hetgeen van richting wordt veranderd en slechts een hoekschop oplevert. DHC krijgt dan drie corners achter elkaar. Bij de 3e corner komt de bal links in het strafschopgebied bij Johnny vd Ree die de bal prima om doelman Nishant Bekaroe krult, maar helaas ook net over de kruising. In de tegenaanval een snelle counter en van dichtbij is het dan echter 0-2.

Direct na rust komt DHC tot de aansluitende treffer, als Wendel Tromp een vrije trap van Danny vd Ree beheerst inkopt: 1-2. In de 57e min. kopt de dan net ingevallen Revy Rosalia net naast. DHC is met name in de 2e helft de bovenliggende partij. Men vindt elkaar voetballend en is ook veelal in de aanval. Na 61 min. een vrije trap van 30 meter van Jeremy de Vreede, waarna Semper Altius-doelman Nishant Bekaroe de bal nipt tot corner kan verwerken. Kort hierna wordt Jaco Al Adil Banquicio alleen op het doel afgaand op randje buitenspel teruggevlagd, kort daarna geldt hetzelfde voor Danny vd Ree. Vervolgens is het vlak hierna Revy Rosalia die na een corner net over schiet. DHC scoort niet en in de 78e min. doet Semper Altius dat dan wel. Een vrije trap wordt door doelman Marciano van Dam gestopt, maar in de rebound is het wel raak en de 1-3 op het scorebord. Vanaf de aftrap gaat Jeremy de Vreede dan door en schiet van binnen het strafschopgebied voor de aansluitende treffer, maar de Semper Altius-doelman kan de bal met de benen keren. In de slotminuut is er dan nog een snelle counter voor de gasten, waar eerst Marciano van Dam de bal kan tegenhouden, maar opnieuw in de rebound scoort men, waardoor de wedstrijd eindigt in 1-4.

Voor de mannen van DHC Zat-1 na afloop toch tevredenheid over de instelling, de inzet en het voetbal. Als men zo blijft spelen in de rest van het seizoen, gaan de punten zeker nog komen. Komende zaterdag volgt als afsluiting voor de winterstop de uitwedstrijd bij Oliveo in Pynacker.

Afstraffing voor Zat-1: 11-1 nederlaag

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 2 december 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 10
Vredenburch – DHC Zat-1 11-1 (5-0)
Scheidsrechter: J.P. vd Wel (De Lier)

2 min. 1-0
10 min. 2-0
33 min. 3-0
37 min. 4-0
41 min. 5-0
46 min. 6-0
48 min. 7-0
53 min. 8-0
66 min. 9-0
74 min. 10-0
75 min. 10-1 Revy Rosalia
89 min. 11-1

Opstelling DHC:
Marciano van Dam
Duncan Jansen, Yassin Laachach, Sonny Hartog, Koen van Willigen (1 min. Ludger Nfortin)
Wendel Tromp, Jeremy de Vreede (aanv.), Lennart van Kruijl;
Nadir Jacobs, Nick van Willigen, Revy Rosalia

Gele kaarten DHC:
36 min. Sonny Hartog

In de uitwedstrijd bij Vredenburch mist Zat-1 helaas wel erg veel spelers. Om uiteenlopende redenen ontbreken maar liefst 7 spelers: Jeroen Leenders, Robin van Straaten, Danny vd Ree, Johnny vd Ree, Gino Kos, Ari Lima Dias en Barry de Poorter. Om enige al langer ontbrekende spelers nog maar niet eens te noemen. Toch staan er 12 spelers aan de start, waaronder twee net nieuw begonnen A-junioren (Nadir Jacobs en Ludger Nfortin), maar binnen een minuut moet Koen van Willigen helaas met een waarschijnlijk zware knieblessure het veld verlaten, waardoor de enige beschikbare wissel al heel snel moet worden ingezet. Door de vele afwezigen zijn er bovendien noodgedwongen nogal wat omzettingen ten opzichte van de vorge wedstrijd.
Al binnen een minuut na de aftrap raakt zoals al geschreven Koen van Willigen in het eigen strafschopgebied geblesseerd en hij moet dan helaas zwaar geblesseerd het veld verlaten. Het spel wordt na een korte onderbreking hervat met een corner voor Vredenburch en die wordt ingekopt: 1-0. Enkele minuten later kopt een Vredenburcher op de binnenkant van de paal waarna DHC-goalie Marciano van Dam de bal kan pakken. Als na 10 minuten DHC in de aanval de bal verliest, brengt een snelle counter een van de spelers van de thuisclub alleen voor DHC-keeper Van Dam: 2-0. Vervolgens kabbelt de wedstrijd zich heel lang voort, zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Na 31 minuten speelt aanvoerder Jeremy de Vreede de bal op A-junior Nadir Jacobs, maar zijn inzet wordt door de Vredenburch-keeper tot hoekschop verwerkt. Uit die corner schiet Wendel Tromp net over het doel. De volgende aanval aan de andere kant leidt dan tot een voorzet en een schot van dichtbij: 3-0 na 33 minuten. Als een overtreding net buiten het strafschopgebied op de snelle Nadir Jacobs door scheidsrechter Van der Wel wordt bestraft met een vrije trap, is het Revy Rosalia die zich achter de bal opstelt, maar helaas strandt die poging op de muur. In de slotminuten tot de rust weet de thuisploeg dan nog tweemaal te scoren, waarmee het halverwege de wedstrijd ineens al 5-0 staat.
De groen-zwarten zijn tijdens de rust in de kleedkamer tamelijk teleurgesteld door de al fors opgelopen achterstand en men neemt zich voor om in de 2e helft toch wat beter voor de dag te komen. Vredenburch neemt zich kennelijk voor om de score zo hoog mogelijk op te voeren, want vanaf de hervatting gaan ze er gedreven tegen aan. Dit leidt tot een aantal snelle doelpunten, met het nodige fortuin, dat ook nog. Een foutieve terugspeelbal van DHC-kant maakt het de thuisclub wel erg makkelijk om, na 46 minuten, in het lege doel de 6-0 te scoren. Twee minuten later valt een verre voorzet vanaf onze rechterkant via de binnenkant van de 2e paal in het doel: 7-0. En 5 minuten later verdwijnt een afstandschot via – ook nu – de binnenkant van de paal in het doel en is het 8-0. Daarna stokt de doelpuntenproduktie enige tijd, maar na 66 minuten betekent een afstandschot 9-0 en na 74 minuten is het dan 10-0 als een Vredenburch-speler op de penaltystip vrij kan aannemen en in de draai in kan schieten. De groen-zwarten komen in de 2e helft nauwelijks meer op de andere speelhelft, maar sporadisch gebeurt het toch wel. Zo ook na 75 minuten, waarbij Revy Rosalia van grote afstand de bal over de wat te ver voor zijn doel staande Vredenburch-keeper lobt en de bal in het doel verdwijnt: 10-1. Toch een tegendoelpunt voor Vredenburch en met name voor hun doelman, die daags tevoren in een kranteinterview nog had gezegd dat hij – na zeven wedstrijden met 0 tegentreffers – zeker geen tegendoelpunt verwachtte tegen ‘laagvlieger DHC’. Toch wel, dus. Een minuut voor het eindsignaal is het laatste doelpunt dan toch weer voor Vredenburch via een kopbal, die ook deze keer weer via de binnenkant van de paal (voor de 3e keer!) tot een doelpunt leidt.
Verliezen op zich is vervelend, maar geen ramp en geen schande. Verliezen met 10 doelpunten verschil is echter een afstraffing te noemen. Met maar 9 ‘eigen’ spelers – met dank aan de twee invallende A-junioren – en helaas zo’n 7 afwezigen was het eigenlijk onbegonnen werk. Tot op heden waren de resultaten gedurende deze competitie niet geweldig, maar wel alleszins aanvaardbaar: 3-6, 4-4, 3-3, 2-4, 7-4, 1-2, 1-5, 2-3 en 1-5. Maar 1-11 valt dan wel erg uit de toon. Laten we hopen dat dit een eenmalige vergissing is. Met een meer compleet elftal is een dergelijke grote nederlaag echt niet nodig.

Zat-1 verliest in de 2e helft

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 25 november 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 9
DHC Zat-1 – Quintus 1-5 (1-1)
Scheidsrechter: K. van Valen (Alphen a/d Rijn)

13 min. 0-1
29 min. 1-1 Danny vd Ree
53 min. 1-2
62 min. 1-3
73 min. 1-4
87 min. 1-5

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;
Duncan Jansen, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl;
Jeremy de Vreede, Revy Rosalia, Danny vd Ree (aanv.);
Gino Kos (9 min. Johnny vd Ree), Nick van Willigen (62 min. Ari Lima Dias), Sonny Hartog

Gele kaarten DHC:
49 min. Sonny Hartog
54 min. Revy Rosalia
60 min. Nick van Willigen

Ten opzichte van de wedstrijd van een week eerder (DVC uit) ontbreken voor de thuiswedstrijd tegen Quintus bij de groen-zwarten Wendel Tromp (geschorst), Barry de Poorter en Robin van Straaten. Koen van Willigen blijft in de dug-out. Sonny Hartog is na zijn blessure weer wel beschikbaar. En ook Ari Lima Dias is alsnog beschikbaar. Gino Kos begint licht geblesseerd aan de wedstrijd, maar moet zich al na 9 minuten laten vervangen.
Het team van trainer/coach Xander Pronk begint tegen subtopper Quintus enigszins voorzichtig aan de wedstrijd, die aanvankelijk een gelijkopgaand spelbeeld laat zien. Na een klein kwartier levert het 1e schot van Quintus – vanaf de punt van het strafschopgebied aan onze rechterkant diagonaal in de verre hoek – direct een doelpunt op: 0-1. Enkele minuten daarna weet de DHC-verdediging op de doellijn een 2e doelpunt te voorkomen. Daarna komen de groen-zwarten weer wat beter in de wedstrijd en men komt dan ook meer en meer op de andere speelhelft. Na bijna een half uur spelen noteren we een uitstekende voorzet van de over rechts ver opgekomen Duncan Jansen, die voor het doel beheerst wordt ingeschoten door aanvoerder Danny vd Ree: 1-1. Dat is de op dat moment verdiende gelijkmaker. Kort hierna lijkt de thuisclub zelfs op voorsprong te komen, als een verre vrije trap van Danny vd Ree vanaf de linkerkant bij de 2e paal keurig wordt ingekopt door Revy Rosalia, maar de bal gaat helaas net naast het doel. Zonder noemenswaardige feiten komt de rust dan met 1-1.
Na de doelwisseling is, na 51 minuten, de 1e doelpoging van de groen-zwarten als Danny vd Ree vanaf rechts een voorzet geeft, waarna de door Jeremy de Vreede ingeschoten bal ternauwernood door een Quintus-verdediger kan worden geblokkeerd. Twee minuten later is het dan aan de andere kant 1-2 als een voorzet vanaf onze linkerkant ongehinderd en dus eenvoudig kan worden ingekopt. Kort hierna, na 54 minuten, gaat Danny vd Ree diep vanaf de middenlijn, maar met een vrij grove charge wordt hij ten val gebracht, hetgeen scheidsrechter Van Valen helaas ontgaat: geen vrije trap, geen kaart. Maar het commentaar daarover van Revy Rosalia levert hem dan wel een gele kaart op. De sfeer wordt er hierdoor niet beter op. Kort hierna, na 60 minuten, ontvangt dan Nick van Willigen ook geel, terwijl al eerder Sonny Hartog geel heeft ontvangen. Veel later in de 2e helft zien we dezelfde Quintus-speler nogmaals met een stevige charge op Danny vd Ree, maar ook dit keer laat de – verder goed fluitende – scheidsrechter Van Valen door spelen. De groen-zwarten zijn door de niet-bestrafte 1e overtreding op Danny vd Ree en de gele kaarten voor Rosalia en Nick van Willigen geirriteerd en laten zich daardoor afleiden. Dit leidt na 62 minuten tot de 1-3 na een corner voor Quintus. Enige minuten later, na 67 minuten, schiet Sonny Hartog aan de andere kant helaas op de paal, waarmee de kans op de aansluitende treffer verloren gaat. Hierna is het in feite over en is de wedstrijd beslist. DHC geeft het eigenlijk een beetje op, Quintus gaat nog even door. In de slotfase loopt de score dan nog een beetje onnodig op. Na 73 minuten wordt het 1-4 als een Quintus-speler alleen voor doelman Marciano van Dam komt te staan en de bal langs hem in het doel schiet, terwijl na 87 minuten Van Dam door een alleen op hem afkomende Quintus-speler wordt omspeeld: 1-5.
We kunnen concluderen dat er helaas wederom een nederlaag wordt geleden, maar Quintus staat dan ook in de subtop van deze 4e klasse. In de 1e helft gaat het redelijk gelijk op, maar in de 2e helft is in feite de 1-3 beslissend, zeker als de kans op 2-3 middels een schot op de paal door Sonny Hartog verloren gaat. Dat het dan nog 1-5 wordt is onnodig.

Zat-1 stelt zwaar teleur uit bij DVC

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 18 november 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 8
DVC – DHC Zat-1 3-2 (1-1)
Scheidsrechter: R. Parmessar (Den Haag)

8 min. 0-1 Gino Kos
38 min. 1-1
54 min. 2-1
76 min. 3-1
85 min. 3-2 Wendel Tromp

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;
Duncan Jansen, Revy Rosalia, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl;
Jeremy de Vreede, Yassin Laachach, Danny vd Ree (aanv.);
Gino Kos (73 min. Wendel Tromp), Ari Lima Dias (82 min. Nick van Willigen), Johnny vd Ree (45 min. Barry de Poorter)

Gele kaarten DHC:
14 min. Gino Kos
33 min. Johnny vd Ree
74 min. Danny vd Ree
90 min. Wendel Tromp
90+1 min. Wendel Tromp = 2e geel en dus ROOD

Na een vrij weekend had iedereen lang uitgekeken naar de derby uit tegen DVC, slechts enige honderden meters verderop langs de Brasserskade. Een aantal DHC-ers hebben eerder ook bij DVC gespeeld, maar voor de meesten van hen geldt dat zij daarvoor ook al bij DHC hebben gespeeld. Kortom: over en weer kent men elkaar.
Aan DHC-kant ontbreekt Sonny Hartog (blessure), terwijl Robin van Straaten en Koen van Willigen als wisselspeler op de bank zitten, maar zoals achteraf blijkt niet in het veld zullen komen, aangezien er immers maar drie spelers gewisseld mogen worden. Duncan Jansen speelt vandaag weer mee. Yassin Laachach speelt nu op het middenveld, zijn plaats achterin wordt ingenomen door Revy Rosalia.
De groen-zwarten beginnen heel gedreven en dus goed aan deze uitwedstrijd. Al na 1 minuut noteren we de eerste kans als een voorzet van Danny vd Ree vanaf links door Gino Kos over het doel wordt geschoten. DHC blijft aanvallen. Al na 8 minuten levert dit succes op: Jeremy de Vreede onderschept de bal in de DVC-verdediging en speelt de bal op Ari Lima Dias, die Gino Kos bereikt en die scoort beheerst de 0-1. De groen-zwarten zijn veel sterker en blijven dan ook aandringen. Revy Rosalia bereikt na 10 minuten met een prachtige lange bal Johnny vd Ree, maar zijn solo strandt op de DVC-keeper. Na ruim een kwartier noteren we een vrije trap van Yassin Laachach, maar de DVC-goalie stopt de bal. DHC houdt het overwicht, maar het duurt lang voor de groen-zwarten weer echt gevaarlijk worden. Na een half uur spelen geeft Yassin Laachach de bal diep op links, waar de opkomende Lennart van Kruijl goed achteraan gaat en de bal voor geeft, waar Ari Lima Dias zwaar gehinderd de bal net naast het DVC-doel schiet. Na 33 en na 35 minuten geeft de Haagse scheidsrechter Parmessar tweemaal achtereen geel aan dezelfde DVC-er die daardoor met rood van het veld moet. DHC komt daarmee in overtal met 11 tegen 10 DVC-ers te staan. Desondanks weet de thuisclub, in ondertal, slechts drie minuten later door een afstandschot de 1-1 te scoren. En dat bij slechts een van de spaarzame keren voor de rust dat DVC bij het DHC-doel in de buurt komt. De laatste aanvallende acties voor de rust zijn voor DHC. Eerst speelt Danny vd Ree de bal op Ari Lima Dias, maar de DVC-keeper brengt redding op zijn schot. Kort daarna is het Jeremy de Vreede die de bal via Johnny vd Ree bij Ari Lima Dias doet belanden, maar nu brengt een verdediger redding. Daarmee komt de rust met 1-1. En DHC staat dus met een speler meer, dus dat moet kunnen…
In de rust wordt Johnny vd Ree vervangen door Barry de Poorter, die op het middenveld gaat spelen; Yassin Laachach gaat centraal achterin spelen en Revy Rosalia komt nu voorin de aanval versterken. Na de doelwisseling verwacht men een aanhoudend overwicht van de groen-zwarten, maar dat blijkt niet helemaal het geval te zijn. Met 10 man doet DVC het beter dan eerder met 11 spelers. Na 54 minuten leidt dit tot een aanval van DVC en een voorzet vanaf onze rechterkant, die bij de 2e paal wordt ingekopt, waarna de bal via twee DHC-ers die net voor de doellijn staan toch het doel in verdwijnt: 2-1 voor het DVC-tiental. De groen-zwarten blijven aanvallen, maar het gaat minder goed dan in de 1e helft en bovendien steeds moeizamer en gehaaster. Een vrije trap vanaf circa 20 meter van Danny vd Ree wordt gestopt door de doelman van de thuisclub, een voorzet vanaf onze linkerkant wordt door de mee opgekomen Barry de Poorter over het doel geschoten. Na 73 minuten komt Wendel Tromp in het veld voor Gino Kos en de groen-zwarten proberen uit alle macht om de gelijkmaker te scoren. Kort hierna treft een onverwachts afstandsschot van de thuisclub echter doel en is het 3-1 en dat in het voordeel van een 10-tal DVC-ers. DHC blijft aanvallen, met de moed der wanhoop. Met nog een kleine 10 minuten te spelen, komt Nick van Willigen in het veld voor Ari Lima Dias (die vanwege werkzaamheden op zaterdag hoogst waarschijnlijk bij deze zijn laatste wedstrijd speelt). Kort hierna speelt aanvoerder Danny vd Ree de bal diep op Barry de Poorter, die breed speelt op de net ingevallen Nick van Willigen, maar diens schot gaat net naast het vijandelijke doel. In de volgende aanval gaat Wendel Tromp diep en daarmee helemaal alleen op de DVC-doelman af: 3-2. En dat met nog vijf minuten te spelen. De groen-zwarten trekken naar voren, waardoor aan de andere kant DVC nog eenmaal gevaarlijk kan worden, maar doelman Marciano van Dam redt bekwaam op een van dichtbij ingeschoten bal. Na 90 minuten krijgt Wendel Tromp dan een gele kaart en een minuut later nog eentje en dus rood. Daarmee is het 10 tegen 10 en al blessuretijd. In de 3-2 stand komt dan ook geen verandering meer.
Een zwaar teleurstellend resultaat tegen een team dat voor de wedstrijd onder DHC Zat-1 stond. En dat terwijl DHC bij een 0-1 voorsprong na 35 minuten ook nog eens in een overtal situatie kwam te staan vanwege rood voor een DVC-er. Met 10 DVC-ers kwamen zij terug van 0-1 naar 3-1 en dat mag Zat-1 zichzelf aan trekken. DVC passeert nu DHC Zat-1 op de ranglijst, waar de groen-zwarten nu 11e staan van de 13. De komende wedstrijden zijn zeker niet de makkelijkste, te weten: Quintus thuis (5e plek), Vredenburch uit (3e plek), Semper Altius thuis (2e plek) en Oliveo uit (7e plek). En dan zit de 1e competitiehelft er op en is het winterstop. Er moeten in die komende zware wedstrijden echter nog wel wat punten gehaald kunnen worden!

DHC Zat-1 blijft lang in de wedstrijd, maar verliest in enkele minuten

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 4 november 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 7
DHC Zat-1 – Laakkwartier Zat-1 1-5 (0-2)
Scheidsrechter: Jeroen Achterberg (Rotterdam)

14 min. 0-1
19 min. 0-2
54 min. 1-2 Ari Lima Dias
78 min. 1-3
82 min. 1-4
86 min. 1-5

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;
Lennart van Kruijl, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Koen van Willigen;
Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (19 min. Johnny vd Ree), Danny vd Ree (aanv.);
Gino Kos, Ari Lima Dias, Revy Rosalia

Gele kaarten DHC:
69 min. Jeroen Leenders
70 min. Johnny vd Ree

De teleurstellende nederlaag van een week geleden tegen de Haagse politieagenten (HPSV) vraagt om een goede prestatie vandaag, thuis tegen het hooggeklasseerde Laakkwartier Zat-1. Op voorhand weten we al dat dit geen gemakkelijke opgave zal worden. Bij de rood-zwart geblokten uit Den Haag spelen overigens twee voormalige DHC-jeugdspelers, te weten Johan Batens en Tim Hoogmoed, beiden inmiddels 34 jaar en na meer dan 15 jaar weer terug op het oude honk.
Bij de groen-zwarten zijn ten opzichte van een week geleden vandaag weer present Danny vd Ree, Johnny vd Ree, Ari Lima Dias en Robin van Straaten, die als wisselspeler op de bank blijft. Ook Wendel Tromp blijft als wisselspeler in de dug-out. Als toeschouwer zijn wel aanwezig maar niet inzetbaar Duncan Jansen en Sonny Hartog. Nick van Willigen is vanwege ziekte niet fit, maar begint desondanks wel aan de wedstijd.
Het begin van de wedstijd is gelijkopgaand. De eerste serieuze doelpoging is voor de thuisclub als na 8 minuten Ari Lima Dias uitstekend inkopt, maar de bal net over de lat ziet gaan. Enkele minuten later krijgt Laakkwartier vanaf 20 meter een vrije trap te nemem, die door DHC-goalie Marciano van Dam uitstekend wordt gekeerd, maar die vervolgens wel tot een corner leidt. Uit die hoekschop wordt van dichtbij door een van de Laakkwartier spelers onhoudbaar ingekopt en daarmee is het na 14 minuten 0-1. Vijf minuten later wordt een van de Haagse spelers in het centrum uitstekend diep gestuurd, waarna hij alleen voor de uitkomende doelman Marciano van Dam feilloos inschiet: 0-2. Direct daarna verlaat de niet fitte Nick van Willigen het veld en wordt hij vervangen door Johnny vd Ree. De groen-zwarten geven zich ondanks deze achterstand niet gewonnen. Na een klein half uur wordt een goed schot van aanvoerder Danny vd Ree door een Haagse verdediger ternauwernood gekeerd, waarna de terugspringende bal door Yassin Laachach wordt ingeschoten, hetgeen via een verdediger een hoekschop oplevert. Enkele minuten later neemt Danny vd Ree aan de linkerkant een vrije trap, die bij de 2e paal door Ari Lima Dias wordt opgevangen en ingeschoten, maar een Laakwartier-verdediger verwerkt die bal tot corner. De ruststand komt daarmee met 0-2.
Na de doelwisseling dringt de thuisclub aanvankelijk heel sterk aan, duidelijk op jacht naar een aansluitende treffer. Een schot van Revy Rosalia leidt via de Haagse keeper tot een hoekschop. Vervolgens gaat kort daarna een goed schot van Gino Kos net over het doel. Na 54 minuten geeft Johnny vd Ree vanaf de rechterkant een goede voorzet die bij de 1e paal uitstekend wordt ingekopt door Ari Lima Dias: 1-2. DHC is hiermee weer terug in de wedstrijd. Men probeert de gelijkmaker te scoren en men komt daar na 62 minuten wel erg dichtbij: een solo van Danny vd Ree brengt de bal bij Gino Kos die met zijn schot de Haagse goalie passeert, maar de bal belandt op de binnenkant van de bal en komt terug het veld in. Kort hierna ziet de 26-jarige scheidsrechter Jeroen Achterberg (Rotterdam-Zuid) zich – in een kortstondige wat hectische fase – genoodzaak enige terechte gele kaarten uit te delen, aan beide kanten. Vervolgens geeft de thuisploeg de kans op de gelijkmaker en daarmee de wedstrijd in slechts enkele minuten tijd volledig weg. In 8 minuten tijd kan Laakkwartier vrij gemakkelijk 3-maal scoren: een speler alleen voor DHC-doelman Marciano van Dam, een ingeschoten bal na een vrije trap en een diagonaal schot van afstand. Hiermee is het ineens 1-5. Kort voor het eindsignaal speelt Revy Rosalia de bal uitstekend diep op Gino Kos, die alleen voor de Laakkwartier-doelman de bal breed speelt op de mee opgekomen Ari Lima Dias, maar zijn doelpoging wordt ternauwernood onschadelijk gemaakt door een van de Laakkwartier verdedigers. Kort hierna fluit de goed leidende arbiter Achterberg voor het einde.
De groen-zwarten spelen in het grootste deel van de 1e en in het begin van de 2e helft een goede wedstrijd, maar over de gehele wedstrijd genomen is Laakkwartier toch de betere ploeg en daarmee de terechte winnaar. DHC blijft lang in de wedstrijd en heeft kans om in minimaal gelijk te spelen. Met de bal op de binnenkant van de paal uit een inzet van Gino Kos waren de groen-zwarten, ruim een kwartier in de 2e helft, wel erg dicht bij die 2-2. Daarna stortte het verzet in slechts enkele minuten tijd in en liep Laakkwartier uit tot een geflatteerde 1-5. Volgend weekend geen wedstrijd voor DHC Zat-1. De week daarop reizen we af naar DVC, een paar velden verderop aan de Brasserskade.

Zwaar teleurstellend Zat-1 verliest bij HPSV

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 28 oktober 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 6

HPSV – DHC Zat-1 2-1 (1-0)

Scheidsrechter: A. Visser

40 min. 1-0

48 min. 1-1 Jeroen Leenders

75 min. 2-1

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen (59 min. Koen van Willigen), Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl;

Nick van Willigen, Wendel Tromp, Jeremy de Vreede (aanv.);

Gino Kos, Sonny Hartog, Revy Rosalia

Gele kaarten DHC:

geen

Na de goede resultaten in de voorgaande weken en met name de ruime thuisoverwinning van vorige week tegen Zoetermeer reizen de groen-zwarten vol goede moed af naar het Haagse Zuiderpark voor de wedstrijd tegen HPSV, dat puntloos onderaan staat. In het voorgaande seizoen, 2016/2017, heeft HPSV geen enkele wedstrijd gewonnen en slechts 1 keer gelijk gespeeld. De laatste overwinning van HPSV in competitieverband dateert van nog een seizoen eerder (2015/2016), toen op 20 februari 2016 (ofwel ruim anderhalf jaar geleden) uit bij RAS met 1-2 werd gewonnen. Een tegenstander waarvan DHC Zat-1 dus moet kunnen winnen. Maar er wordt vooraf, bij de wedstrijdbespreking in de kleedkamer, nog uitdrukkelijk gewaarschuwd om deze tegenstander niet te onderschatten.

Aan Delftse zijde ontbreken helaas nogal wat spelers, met name Danny vd Ree, Johnny vd Ree, Ari Lima Dias, Robin van Straaten en Barry de Poorter. Er zit daarmee slechts één wisselspeler op de bank, Koen van Willigen, terwijl er meerdere spelers in het veld rondlopen met de nodige halve blessures en pijntjes, maar de wisselmogelijkheden zijn dus erg beperkt.

Op het kleine en hobbelige veld, waar het natuurgras bovendien aan de hoge kant is, begint DHC goed aan de wedstrijd. Al na 3 minuten gaat Gino Kos, na een goede pass van Sonny Hartog, alleen op het doel af maar hij wordt vanwege buitenspel terug gefloten. Een minuut later probeert Revy Rosalia met een lob de HPSV-doelman te verrassen, maar deze is toch alert genoeg. Na een kwartier spelen komt de bal van Duncan Jansen via Revy Rosalia bij de mee opgekomen Lennart van Kruijl, maar zijn schot belandt net naast het doel. Kort daarna draait en kapt Revy Rosalia zich goed vrij, maar diens schot gaat net over het doel. Een door Gino Kos enkele minuten later genomen hoekschop wordt door Sonny Hartog vervolgens net naast het doel gekopt. De balans opmakend over de eerste 20 minuten is DHC veel sterker dan de Haagse politieagenten, diverse kansen leveren helaas geen doelpunten op, de enkele keer dat HPSV gevaarlijk dreigt te worden is DHC-doelman Marciano van Dam alert. Maar daarmee hebben we het voor DHC beste deel van de wedstrijd wel gehad. De passes worden minder secuur, het tempo daalt, de inzet wordt minder, de frustraties en de moedeloosheid groter. Het veld is moeilijk bespeelbaar en ook nog eens aan de erg korte kant, zo blijkt bij de dieptepasses op met name Gino Kos. Na een half uur gaat een door Yassin Laachach genomen vrije trap bij de 2e paal net voorlangs bij Revy Rosalia, terwijl enkele minuten later Sonny Hartog net over schiet. Enkele minuten voor de rust, na 40 minuten, is het dan ineens een doelpunt aan de andere kant, als DHC-doelman Marciano van Dam in ogenschijnlijk gevaarloos balbezit de bal ongelukkig aanspeelt op een van de DHC-ers die te midden van twee tegenstanders op de rand van het strafschopgebied de bal kwijtraakt: 1-0. Een vrije trap van Yassin Laachach op slag van rust gaat vervolgens naast het vijandelijke doel.

In de rust is de teleurstelling maar vooral de verbazing groot. Maar men is er van overtuigd dat de veldmeerderheid tot doelpunten en ook tot een overwinning op de Haagse agenten moet gaan leiden. Direct na de hervating kopt Sonny Hartog uit een hoekschop van Jeremy de Vreede net over het doel. Na 48 minuten pikt de mee naar voren gekomen Jeroen Leenders de bal net buiten het strafschopgebied op en lepelt deze over de HPSV-doelman heen in het doel: 1-1. Dat is dus een snelle gelijkmaker, zoals ook de bedoeling was en nu moeten er meer doelpunten volgen. DHC houdt een veldmeerderheid, maar meer doelpunten blijven steeds maar weer uit. Halverwege de 2e helft noteren we een goede doelpoging van de thuisclub, maar DHC-goalie Marciano van Dam tilt op zeer fraaie wijze de bal net over de lat. Na 72 minuten brengt een combinatie van Revy Rosalia en Nick van Willigen de bal hoog voor het doel, waarna Gino Kos de bal net over het doel kopt. Slechts enkele minuten later, na 75 minuten, belandt een onverwachts afstandschot vanaf onze linkerverdedigingskant diagonaal in de verste benedenhoek en is het 2-1 voor de thuisclub. Tegen de verhoudingen en tegen alle verwachtingen in. Er resteren dan nog slechts 15 minuten, maar die tijd blijkt te kort voor de groen-zwarten om een nederlaag te voorkomen. Een goed genomen vrije trap van Jeremy de Vreede brengt de bal nog bij Revy Rosali, maar zijn kopbal wordt gekeerd door de HPSV-doelman. Dat was nog de beste kans in de slotminuten.

Scheidsrechter Visser fluit af bij een 2-1 eindstand. Dit tot grote vreugde van de thuisclub en tot grote teleurstelling van de groen-zwarte Zat-1 formatie. De kans om op te rukken naar de subtop op de ranglijst is onnodig verspeeld. En dat tegen een tegenstander die vorig seizoen geen enkele keer heeft gewonnen en meer dan anderhalf jaar op een overwinning heeft moeten wachten. Zwaar teleurstellend, dus. We blijven uiteraard vol vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het seizoen is nog lang.

DHC Zat-1 wint in doelpuntenfestijn met 7-4  

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 21 oktober 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

DHC Zat-1 – Zoetermeer Zat-1 7-4 (1-0)

Scheidsrechter: P.P. Kortekaas (Hoogmade)

17 min. 1-0 Gino Kos

51 min. 1-1

55 min. 1-2

58 min. 2-2 Gino Kos

60 min. 3-2 Ari Lima Dias

61 min. 4-2 Gino Kos

77 min. 5-2 Ari Lima Dias

80 min. 6-2 Ari Lima Dias

85 min. 6-3

86 min. 6-4

90+1 min. 7-4 Revy Rosalia

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Lennart van Kruijl, Yassin Laachach (57 min. Barry de Poorter), Jeroen Leenders, Koen van Willigen (74 min. Robin van Straaten);

Nick van Willigen (53 min. Sonny Hartog), Revy Rosalia, Jeremy de Vreede (aanv.);

Gino Kos, Ari Lima Dias, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

14 min. Nick van Willigen

89 min. Jeroen Leenders

Na de opvallend goed gespeelde wedstrijd van een week eerder tegen de torenhoge titelfavoriet Wateringse Veld/Gona, een wedstrijd die na een 2-1 voorsprong pas in het slotkwartier met 2-4 verloren ging, nu opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen Zoetermeer Zat-1, dat na 4 wedstrijden 3 maal gelijk heeft gespeeld en slechts 1 keer heeft verloren. Daarmee heeft Zoetermeer 1 punt meer vergaard dan de groen-zwarten. De tegenstanders waar Zoetermeer gelijk tegen heeft gespeeld (Vredenburch, Quintus en Oliveo) doen echter vermoeden dat Zoetermeer een geduchte tegenstander is, die eigenlijk hoger op de ranglijst hoort te staan. Aan Delftse zijde ontbreken onder meer Duncan Jansen, Danny vd Ree (schorsing) en Wendel Tromp.

De groen-zwarten beginnen goed aan de wedstrijd en we noteren al heel snel kansen voor Gino Kos, Ari Lima Dias en wederom Kos, die laatste kans uit een goede en verre uittrap van doelman Marciano van Dam. Deze had enige minuten eerder al redding moeten brengen op een inzet van Zoetermeer. Na iets meer dan een kwartier komt dan de verdiende 1-0 op het scorebord als een voorzet van Revy Rosalia voor het doel bij de 2e paal door Gino Kos beheerst wordt ingeschoten. In de 1e helft blijken de doelpunten schaars. Pogingen van Johnny vd Ree en Yassin Laachach leiden niet tot een doelpunt, terwijl vlak voor de rust een treffer van Zoetermeer vanwege buitenspel wordt afgekeurd door scheidsrechter Kortekaas uit Hoogmade, op advies van grensrechter John Miske. Daarmee komt de rust met 1-0.

Na de doelwisseling zullen, zo blijkt achteraf, maar liefst 10 doelpunten worden gescoord. Een waar doelpuntenfestijn met gemiddels 1 doelpunt per vierenhalve minuut. Na 51 minuten leidt een snelle uitval van Zoetermeer en het omspelen van de uitlopende DHC-doelman Marciano van Dam tot 1-1 en slechts vier minuten later is het ineens 1-2 als een hoekschop van Zoetermeer door een van hun spelers vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar wordt ingekopt. Net daarvoor is Sonny Hartog ingevallen voor Nick van Willigen, terwijl even later Barry de Poorter in het veld komt voor Yassin Laachach. Hartog gaat achterin spelen, De Poorter op het middenveld. In slechts enkele minuten tijd scoren de groen-zwarten dan maar liefst driemaal: Gino Kos komt diepgaand alleen voor de keeper en dat is ‘dus’ 2-2. Even later speelt Johnny vd Ree de bal aan de rechterkant diep op Gino Kos die dan de bal voor geeft op Ari Lima Dias: 3-2. Vervolgens is het direct daarna een assist van Johnny vd Ree op Gino Kos, die met een diagonaal schot zijn 3e doelpunt van de dag laat aan tekenen: 4-2. Daarna kan de man aan het scorebord even bij komen. DHC krijgt echter nog voldoende kansen. De Zoetermeerse doelman brengt na 64 minuten eerst redding op een kopbal van Gino Kos, na een voorzet van Revy Rosalia. Twee minuten later trapt DHC-goalie Marciano van Dam de bal ver uit op Ari Lima Dias, waarna de Zoetermeerse keeper de bal bij Lima Dias weg houdt door buiten zijn strafschopgebied opzettelijk hands te maken. Dat betekent dus rood voor die keeper. Zoetermeer moet het dan nog ruim 20 minuten met 10 man doen. De invaller-doelman brengt overigens nog een aantal malen goed redding, onder meer op een schot van Revy Rosalia. Maar na 77 minuten is hij kansloos als de diepgaande Gino Kos breed legt op Ari Lima Dias, die voor de 5-2 kan zorgen. Enkele minuten later is het dezelfde Lima Dias die, na voorbereidend werk van Revy Rosalia en Gino Kos, zijn 3e doelpunt van de dag scoort en daarmee de 6-2 op het scorebord brengt. Met nog slechts 10 minuten te spelen is het daarmee wel gespeeld. Dacht men. DHC neemt gas terug, maar de 10 Zoetermeerders zetten nog even aan, waarbij zij nog kans zien om twee doelpunten te scoren, waarmee het ineens 6-4 staat. De verdiende DHC-zege komt echter niet meer in gevaar. In blessuretijd gaat Revy Rosalia ook nog alleen op de Zoetermeerse invaller-doelman af, omspeelt hem en schiet de bal in het net, waarmee de eindstand op 7-4 komt. De eerste zege van dit seizoen is daarmee een feit.

DHC Zat-1 speelt goede wedstrijd maar verliest in slotminuten

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 14 oktober 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

DHC Zat-1 – Wateringse Veld/Gona 2-4 (2-1)

Scheidsrechter: R.S. Hornes (Gouda)

18 min. 0-1

24 min. 1-1 Revy Rosalia

27 min. 2-1 e.d. speler Wateringse Veld/Gona

77 min. 2-2

79 min. 2-3

89 min. 2-4

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen (62 min. Koen van Willigen), Yassin Laachach, Sonny Hartog (66 min. Jeroen Leenders), Lennart van Kruijl;

Jeremy de Vreede, Revy Rosalia, Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Ari Lima Dias, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

43 min. Danny vd Ree 2x geel direct achtereen, dus ROOD

Het team van trainer/coach Xander Pronk begint in deze thuiswedstrijd met Sonny Hartog in de achterste linie, waar hij ooit gewend was te spelen maar tegenwoordig staat hij vrijwel altijd als spits opgesteld. Jeroen Leenders begint op de bank, naast Koen van Willigen en Wendel Tromp. De van vakantie terug gekeerde Ari Lima Dias start voorin. Jeffrey Cesar is vorige week weer geblesseerd geraakt. Nick van Willigen is vandaag helaas verhinderd.

Tegen titelfavoriet Wateringse Veld/Gona wordt wat behoudend gespeeld, hetgeen een logische keuze is. De groen-zwarten geven goed tegenstand, waarbij het spel zich evenwichtig ontwikkeld. Na 18 minuten spelen komen de gasten op voorsprong door een goed bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied over DHC-doelman Marciano van Dam heen: 0-1. De DHC-ers laten geenszins de moed zakken, maar proberen iets terug te doen. Na 24 minuten neemt Danny vd Ree op rechts een corner, waarbij bij de 1e paal Sonny Hartog opspringt, maar de bal vlak achter hem door de eveneens inkomende Revy Rosalia in de touwen wordt gewerkt: 1-1. Drie minuten later is het tegen alle verwachtingen in 2-1 als een Wateringse Veld/Gona speler, na een door DHC hoog genomen vrije trap, de bal over zijn eigen doelman in het doel wordt gekopt. De DHC-ers gaan met deze voorsprong steeds beter en rustiger voetballen, waarmee ze uitstekend stand houden. Kort voor rust heeft aanvoerder Danny vd Ree op de middenlijn commentaar op een fluitsignaal van scheidsrechter Hornes (Gouda), hetgeen hem een gele kaart oplevert. Dit ontlokt aan Danny vd Ree nog enig aanvullend commentaar, waarop de arbiter hem een 2e gele kaart en daarmee rood laat zien. Volstrekt onnodige kaarten. DHC staat dan meer dan een helft met 10 man. Dat is uiteraard onbegonnen werk.

Na de doelwisseling houden de groen-zwarten verrassend goed stand, ondanks de ondertal situatie. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft komen er twee wissels in aan DHC zijde: eerst komt Koen van Willigen in het veld voor Duncan Jansen, terwijl enkele minuten later Jeroen Leenders de plaats in neemt van Sonny Hartog. De thuisclub houdt nog steeds stand en verdedigt met 10 man de 2-1 voorsprong uitstekend. De druk van Wateringse Veld/Gona wordt echter steeds groter. DHC-doelman Marciano van Dam keept een uitstekende wedstrijd, maar na 77 minuten moet hij toch capituleren als hij in 1e instantie de bal nog wel kan keren, maar in de rebound is het dan wel raak: 2-2. En twee minuten later noteren we een identieke situatie en is  ook pas in de rebound doelman Van Dam verslagen: 2-3. Dat in de slotseconden Wateringse Veld/Gona dan nog 2-4 maakt, is alleen nog een statistisch feit.

Na afloop wordt geconcludeerd, dat de groen-zwarten een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld, met name in de 1e helft. Maar dat de twee onnodige gele kaarten, en dus rood, voor captain Danny vd Ree uiteindelijk DHC de das hebben omgedaan. Immers, meer dan een halve wedstrijd tegen een overmacht een 2-1 voorsprong verdedigen is geen doen, zeker niet tegen een elftal met allemaal topspelers zoals titelfavoriet Wateringse Veld/Gona is. Dit neemt niet weg, dat de getoonde inzet en het vertoonde goede spel in met name de 1e helft, doet vermoeden dat er zeker nog de nodige punten gepakt gaan worden.

DHC Zat-1 geeft voorsprong wederom uit handen

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 7 oktober 2017, 17.15 uur, competitiewedstrijd nr 3

Concordia Zat-1 – DHC Zat-1 3-3 (1-3)

Scheidsrechter: J. van Gurp (Stad aan ’t Haringvliet)

08 min. 0-1 Revy Rosalia

35 min. 0-2 Revy Rosalia

38 min. 1-2

42 min. 1-3 Revy Rosalia

47 min. 2-3

75 min. 3-3

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen (45 min. Lennart van Kruijl), Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Koen van Willigen;

Jeremy de Vreede, Revy Rosalia, Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Sonny Hartog (68 min. Jeffrey Cesar), Johnny vd Ree (70 min. Wendel Tromp)

Gele kaarten DHC:

61 min. Jeremy de Vreede

63 min. Danny vd Ree

81 min. Yassin Laachach

86 min. Gino Kos

87 min. Jeroen Leenders

In de 1e Brasserskade-derby van dit seizoen spelen de groen-zwarten een paar honderd meter verderop uit bij Concordia. Aan de kant van de Concordianen komen we een grote hoeveelheid voormalige DHC-ers tegen: Mauro Bos, Pablo Bos, Yoeri Jenner, Jeyda Kamperveen, Derby Macareg, Casper Spaan en wellicht hebben we er nog wel eentje over het hoofd gezien. Een weerzien met vele oude bekenden dus. DHC-trainer/coach Xander Pronk heeft deze keer de ongekende luxe om de beschikking te hebben over maar liefst 16 spelers. Na de drie aangebrachte wissels blijven dan Nick van Willigen en Robin van Straaten uiteindelijk nog achter in de dug-out. Barry de Poorter en Ari Lima Dias zijn vanmiddag afwezig. Na langdurige afwezigheid vanwege een knieblessure komt in de 2e helft Jeffrey Cesar binnen het veld, maar na precies 10 minuten moet hij helaas al weer met een blessure het veld verlaten. Omdat DHC dan al drie spelers heeft gewisseld, moet de resterende ruim 12 minuten met 10 man uitgespeeld worden.

De groen-zwarten beginnen goed aan de wedstrijd en spelen bijna constant op de andere helft. Dit resulteert in een vroege voorsprong door Revy Rosalia, die na een door Gino Kos genomen hoekschop doeltreffend uithaalt: 0-1 na 8 minuten. Ongeveer 10 minuten later belandt een goede en verre uittrap van doelman Marciano van Dam bij rechtsbuiten Gino Kos, die alleen voor de Concordia-doelman komt, maar laatst genoemde weet het schot van Kos ternauwernood te keren. Na 35 minuten neemt aanvoerder Danny vd Ree een door scheidsrechter Van Gurp toegekende vrije trap vanaf links, Sonny Hartog speelt de bal door en Revy Rosalia laat met zijn 2e doelpunt van de middag aan tekenen: 0-2. Slechts een enkele minuut later komt verdediger Koen van Willigen over de linkerkant op en geeft een uitstekende voorzet, die door Gino Kos wordt ingeschoten, maar de paal voorkomt een volgende DHC treffer. Direct daarna is Concordia via een uitval weg aan de andere kant en oud-DHC-er Casper Spaan draait naar binnen, waarna zijn afstandschot voor 1-2 zorgt. DHC houdt in die 1e helft echter het overwicht. Kort voor de rust neemt Danny vd Ree een hoekschop vanaf de rechterkant die door de inkomende Revy Rosalia steenhard wordt ingekopt: 1-3. Zijn 3e treffer van de wedstrijd. Daarmee komt het rustsignaal.

Na de doelwisseling komt Concordia, onder leiding van voormalig DHC-(jeugd)trainer Mark van Vondelen, getergd uit de startblokken. Dit leidt al heel snel tot de 2-3 als Casper Spaan de bal voor het doel brengt en een andere oud-DHC-er, Mauro Bos, de 2-3 binnen schiet. De spanning is weer terug in de wedstrijd, te meer omdat – zoals later blijkt – DHC angstig speelt en voortdurend terug loopt. Dat is vragen om moeilijkheden. Het overwicht van voor de rust is niet meer aanwezig, men laat Concordia komen en het wachten is dan ook op een volgende tegentreffer. Die komt dan ook, na 75 minuten spelen en nadat DHC-keeper Marciano van Dam in eerste instantie de bal nog gekeerd heeft, maar uit de rebound wordt de bal alsnog ingeschoten en is het 3-3. Kort na die gelijkmaker – na 78 minuten – moet helaas Jeffrey Cesar (die na 68 minuten na een jaar blessureleed voor het eerst weer in het veld was gekomen) al weer strompelend en geblesseerd af. Omdat aan DHC-zijde dan net voor de 3e keer is gewisseld, moet DHC met 10 man verder. Met nog 12 minuten en enige blessuretijd te gaan, wordt het steeds moeilijker. Een enkele goede redding van Marciano van Dam is dan nog het noteren waard. Voor het overige worden er nog een aantal gele kaarten opgelopen, wordt het steeds donkerder en regent het steeds harder. In de stand komt echter geen verandering meer. Het is en blijft 3-3. Na de tussenstanden van 0-2 en 1-3 ervaren de DHC-ers dit als het onnodig uit handen geven van een ruime voorsprong, zoals ook vorige week uit bij TAC’90 een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven. De teleurstelling onder de groen-zwarten is dan ook groot.

Verdiend gelijkspel voor DHC Zat-1: drie goals Gino Kos

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 30 september 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 2
TAC’90 Zat-1 – DHC Zat-1 4-4 (0-1)
Scheidsrechter: B. van Katwijk (Heenvliet)

15 min. 0-1 Gino Kos
46 min. 0-2 Gino Kos
55 min. 1-2
56 min. 2-2
72 min. 3-2
80 min. 4-2 (eigen doel DHC-er)
82 min. 4-3 Gino Kos
87 min. 4-4 Revy Rosalia

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;


Lennart van Kruijl, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Koen van Willigen
61 min. Danny vd Ree (57 min. Duncan Jansen);

Jeremy de Vreede (aanv.), Nick van Willigen (55 min. Robin van Straaten), Wendel Tromp (80 min. Danny vd Ree);

Gino Kos, Sonny Hartog, Revy Rosalia

Het team van trainer/coach Xander Pronk mist in deze wedstrijd onder meer Barry de Poorter, Ari Lima Dias en Johnny vd Ree. Danny vd Ree is vanwege een blessure niet vanaf het begin inzetbaar. Daarentegen is voor het eerst beschikbaar nieuwkomer Jeroen Leenders. Hetzelfde geldt voor Robin van Straaten, maar die heeft eerder in de jeugd van DHC gespeeld.
De groen-zwarten gaan uitstekend van start. We noteren in de beginfase al direct goede doelkansen voor Gino Kos en Sonny Hartog. Na 15 minuten verovert Nick van Willigen op het middenveld uitstekend de bal, speelt deze op Sonny Hartog, die vervolgens met zijn  pass Gino Kos alleen voor de doelman van de thuisclub zet, waarna Kos foutloos de 0-1 laat aantekenen. In de daaropvolgende minuten gaat een goede vrije trap van Jeremy de Vreede net naast het doel. Pas na een half uur spelen wordt de thuisclub voor het eerst gevaarlijk, maar het schot van buiten het strafschopgebied gaat net naast het doel. De rust komt met een onverwachte, maar verdiende 0-1 voorsprong voor het Delftse team.
Na de doelwisseling is Gino Kos zeer attent door direct vanaf de aftrap een fout in de TAC-defensie af te straffen en de 0-2 te scoren. Een kleine 10 minuten later scoort de thuisclub vanaf de punt van het strafschopgebied en de binnenkant van de verste paal 1-2 en wordt het weer spannend. Direct hierna vindt er aan DHC-kant een wissel plaats: Nick van Willigen moet zich laten vervangen door debutant Robin van Straaten. Dit leidt tot enige onwenningheid en binnen een minuut scoort TAC de gelijkmaker na balverlies op het DHC middenveld: 2-2. Daarna volgt de 2e wissel bij DHC: Duncan Jansen komt Koen van Willigen vervangen. Na 66 minuten spelen noteren we een goede redding van DHC-doelman Marciano van Dam, zodat het vooralsnog 2-2 blijft. We noteren nog doelkansen voor achtereenvolgens Sonny Hartog en Jeremy de Vreede, maar de bal treft in die gevallen geen doel. Na 72 minuten neemt onverwachts de thuisclub de leiding, als een solo over onze rechterkant wordt afgerond met een diagonaal schot dat wel doel treft: 3-2. De DHC-ers gaan op jacht naar de gelijkmaker, maar een schot van Gino Kos gaat net over. En als na 80 minuten de bal door Robin van Straaten uiterst ongelukkig in eigen doel wordt geschoten, is het 4-2 en denkt de thuisclub de winst binnen te hebben. De groen-zwarten blijven het proberen, Danny vd Ree komt alsnog in het veld en wel voor de geblesseerde Wendel Tromp. De pogingen worden beloond, want al snel zet Revy Rosalia met een dieptepass Gino Kos alleen voor de Haagse goalie en dat is voor Kos kennelijk niet al te moeilijk: 4-3. Met dan nog een kleine 10 minuten te gaan. Na 87 minuten speelt Gino Kos de bal naar de op links opkomende Danny vd Ree, die de bal hoog voor het doel brengt, naar Revy Rosalia die op rechts net het strafschopgebied binnen komt: van grote afstand kopt hij de bal feilloos over de iets uitgelopen TAC-keeper heen en in het doel: 4-4. Daarmee komt kort daarna het eindsignaal.
De groen-zwarten behalen in een uitwedstrijd dik verdiend het 1e punt van deze competitie. De mensen van de thuisclub vinden dat ze een 4-2 voorsrong uit handen hebben gegeven, maar daar zat een ongelukkig eigen doelpunt van de groen-zwarten bij. En DHC had toen al een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Vanaf minuut 55 tot 80, ofwel in een periode van slechts 25 minuten in de 2e helft, geeft DHC die 0-2 voorsprong uit handen tot een 4-2 achterstand. Het is dan ook zeer lovenswaardig dat men daarna de kracht weet op te brengen om terug te komen naar 4-4. Over de gehele wedstrijd genomen een dik verdiend gelijkspel met maar liefst drie doelpunten van Gino Kos. Op deze manier komen er zeker nog meer punten, dat is zonder enige twijfel. Komende zaterdag: Concordia Zat-1 uit, een paar honderd meter verderop aan de Brasserskade.

Teleurstellende competitiestart DHC Zat-1

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 23 september 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 1

DHC Zat-1 – SV Oosterheem 3-6 (1-4)

Scheidsrechter: G.R. Berkleef (Den Haag)

3 min. 0-1

15 min. 0-2

18 min. 0-3

35 min. 1-3 Gino Kos

41 min. 1-4

60 min. 2-4 Wendel Tromp

67 min. 2-5

78 min. 3-5 Barry de Poorter

85 min. 3-6

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Lennart van Kruijl, Yassin Laachach, Revy Rosalia, Koen van Willigen 61 min. Danny vd Ree(45 min. Duncan Jansen);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (45 min. Barry de Poorter), Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Sonny Hartog, Ari Lima Dias (56 min. Wendel Tromp)

Gele kaarten DHC: geen

Op een prachtige najaarsmiddag speelt DHC Zat-1 in het eigen stadion de 1e competitiewedstrijd thuis tegen SV Oosterheem uit Zoetermeer. Trainer/coach Xander Pronk moet zijn opstelling weer wat aanpassen ten opzichte van vorige week omdat deze keer Marino Porobic en Johnny vd Ree afwezig zijn, maar daarentegen zijn Nick van Willigen en Gino Kos weer inzetbaar.

De groen-zwarten zijn helaas niet vanaf de aftrap alert, want de eerste aanval van Oosterheem is al direct doeltreffend als een schot vanaf de rand van het strafschopgebied doel treft: 0-1. Vervolgens zet Nick van Willigen met een fraaie dieptepass Gino Kos vanaf rechts voor de Zoetermeerse doelman, maar zijn schot gaat net voor het doel langs. Een doelpoging van Danny vd Ree wordt een prooi voor de goalie van Oosterheem. Na 15 minuten noteren we dan de tweede aanval van de blauw-wit gestreepten uit Zoetermeer met een voorzet vanaf onze linkerkant naar een op de penaltystip vrijkmende aanvaller die de bal eenvoudig over de uitlopende DHC-goalie Marciano van Dam lobt: 0-2. Kort hierna tast de groen-zwarte verdediging mis op een snelle ingooi van Oosterheem, waardoor een van hun spelers van dichtbij diagonaal de 0-3 kan laten noteren. En dan zijn er pas 18 minuten gespeeld. Na een half uur spelen speelt aanvoerder Danny vd Ree de bal op rechts op Gino Kos, die de bal hoog voor geeft waarna de kopbal van Sonny Hartog net naast het doel gaat. Kort daarna leidt een solo van Gino Kos binnen het strafschopgebied tot een doeltreffend schot en is het 1-3 en lijkt het toch nog weer een wedstrijd te kunnen gaan worden.

Kort voor de rust betekent een snelle aanval van Oosterheem met een voorzet naar de 2e paal echter toch weer een verschil van drie doelpunten: 1-4. Daarmee komt de rust.

Na de doelwisselling probeert de thuisclub een inhaalrace in te gaan zetten. Na een kwartier brengt Danny vd Ree met een vrije trap vanaf rechts de bal bij de 2e paal voor het doel, waar invaller Wendel Tromp goed inkopt: 2-4. Even later schiet dezelfde Wendel Tromp de bal net over het vijandelijke doel. Halverwege de 2e helft zien we een snelle uitval van Oosterheem, waarbij uiteindelijk doelman Marciano van Dam wordt omspeelt en de bal in het lege doel belandt. Scheidsrechter Berkleef heeft dan gefloten vanwege een eerder vlagsignaal van DHC-grensrechter John Miske. Na enig overleg kent de scheidsrechter toch een doelpunt toe en is het 2-5. DHC blijft het proberen. Een lob van afstand van Sonny Hartog gaat over de Oosteem keeper heen, maar helaas ook over het doel. Een schot van diezelfde Hartog, na een corner, gaat vervolgens maar net over de lat. Uit weer een volgende hoekschop belandt de bal bij de ingevallen Barry de Poorter die zich vrij draait en hoog en hard de bal in het doel schiet: 3-5. Het thuispubliek gaat er nog eens goed voor zitten, want het kan nog steeds…..  Helaas mag het niet zo zijn, want een opdringend DHC en balverlies achterin betekent na 85 minuten alsnog de 3-6. En daarmee komt enige minuten later het eindsignaal.

We kijken terug op een doelpuntrijke wedstrijd met een teleurstellende start van de competitie. DHC Zat-1 en Oosterheem waren in twee afzonderlijke vierde klassen vorig seizoen geen van beide hoogvliegers, ze eindigden allebei als 3e of 4e van onderen. Dat en ook het spel in de voorgaande bekerwedstrijden gaf enige hoop op een goed resultaat in de eerste competitiewedstrijd, maar dat mocht helaas niet zo zijn. De tegentreffers vielen te makkelijk. In de 2e helft herstelden de groen-zwarten zich goed. De competitie duurt nog lang, er volgen nog vele wedstrijden. Er is een kwalitatief en kwantiatief sterkere groep dan vorig seizoen. Dus het komt zeker nog wel goed. We gaan het zien.

DHC Website HDV Zat-1 – DHC Zat-1

Tekst: Wicher Schreuders

 

zaterdag 16 september 2017, 14.30 uur, bekerwedstrijd nr 3 (poule)

HDV Zat-1 – DHC Zat-1 5-0 (0-0)

Scheidsrechter: D.G.C. van Dis (Delft)

 

 

47 min. 1-0

48 min. 2-0

51 min. 3-0

54 min. 4-0

63 min. 5-0

 

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Koen van Willigen, Yassin Laachach, Revy Rosalia, Marino Porobic (61 min. Danny vd Ree);

Jeremy de Vreede (aanv.), Wendel Tromp (57 min. Barry de Poorter), Lennart van Kruijl;

Duncan Jansen (61 min. Johnny vd Ree), Sonny Hartog, Ari Lima Dias

Gele kaarten DHC:

71 min. Danny vd Ree

DHC Zaterdag-1 speelt de 3e poulewedstrijd in de bekerstrijd uit in het Haagse Zuiderpark tegen de zaterdagformatie van HDV. Vanwege werkzaamheden zijn Danny vd Ree en Johnny vd Ree niet vanaf de aftrap inzetbaar, Gino Kos is een weekend in het buitenland, Nick van Willigen is geblesseerd. Trainer/coach Xander Pronk moet zijn basisopstelling dus op diverse plaatsen aanpassen ten opzichte van die van een week eerder.

De groen-zwarten spelen ondanks de nodige aanpassingen een goede 1e helft. De wedstrijd gaat gelijk op, het spel golft op en neer en aan beide kanten doen zich een aantal kansen voor. Na een kwartier verovert Ari Lima Dias de bal op het middenveld, waarna zijn schot vanaf circa 25 meter maar net over het vijandelijke doel gaat. Enige minuten later neemt Yassin Laachach vanaf circa 20 meter een vrije trap, waarop de HDV-doelman redding moet brengen om een doelpunt te voorkomen. Kort hierna brengt een goede combinatie tussen Duncan Jansen en Sonny Hartog de eerstgenoemde in kansrijke positie, maar alvorens Jansen kan inschieten, weet een HDV-er de bal net weg te werken. Na 26 minuten noteren we de eerste kans voor de thuisclub, maar de binnenkant van de paal brengt hulp aan de groen-zwarten en de bal komt daarna veilig in de handen van doelman Marciano van Dam. Na iets meer dan een half uur spelen dringt HDV meer en meer aan. DHC-goalie Marciano van Dam moet dan tweemaal achtereen redding brengen ten koste van een hoekschop. Vlak voor de rust brengt de HDV-doelman op zijn beurt redding op een schot van Wendel Tromp. De rust komt met 0-0.

Na rust komt HDV erg fanatiek uit de kleedkamer, terwijl de groen-zwarten kennelijk moeite hebben om weer op gang te komen. Binnen enkele minuten na de spelhervatting is de wedstrijd beslist: in slechts 9 minuten tijd vallen er maar leifst 4 doelpunten voor HDV. Hiervan is het 4e doelpunt veruit het mooiste: uit een hoekschop wordt de bal door een inkomende speler keihard en onhoudbaar ingekopt. Kort na de 4-0 volgen er aan DHC-kant een aantal wissels. Eerst komt Barry de Poorter er in, die hiermee zijn debuut in Zat-1 maakt. Een schot van de net ingevallen Barry de Poorter gaat net naast het HDV-doel. Enkele minuten later komen Danny vd Ree en Johnny vd Ree er in. Een HDV-er maakt zich vrij draaiend na 63 minuten de 5-0. Direct na die 5-0 moet DHC-er Revy Rosalia geblesseerd het veld verlaten, maar de groen-zwarten hebben dan al drie keer gewisseld en moeten dus noodgedwongen met 10 man verder. Desondanks houdt DHC verder stand en scoort de thuisclub niet meer. DHC-keeper Marciano van Dam brengt nog een keer goed redding, terwijl aan de andere kant twee doelpogingen van Ari Lima Dias stranden op respectievelijk een Haagse verdediger en op de HDV-doelman. De goed leidende scheidsrechter Van Dis (Delft) fluit dan ook af bij een 5-0 eindstand.

De groen-zwarten spelen een goede 1e helft en gaan met 0-0 rusten. De 2e helft begint echter rampzalig, want in slechts 9 minuten tijd kan HDV eenvoudig maar liefst 4 doelpunten scoren. Daarmee is de wedstrijd meer dan gespeeld. Na nog een 5e thuistreffer houdt DHC verder stand, maar met name de start van de 2e helft verloopt voor de DHC-ers zeer teleurstellend. Nu richten we ons, bevrijd van bekerzorgen, op de competitie. De start is komende zaterdag om 17.00 uur thuis tegen Oosterheem. Gezien hetgeen we tot nu toe in de 3 bekerwedstrijden gezien hebben, op genoemde 9 minuten na, hebben we een goed gevoel voor de competitie.

DHC Zat-1 boekt ruime bekerzege: 4-1 winst op Wassenaar

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 9 september 2017, 17.00 uur, bekerwedstrijd nr 2 (poule)

DHC Zat-1 – Wassenaar 4-1 (1-0)

Scheidsrechter: R.C. Majenburg  (Brielle)

1 min. 1-0 Gino Kos

59 min. 1-1

69 min. 2-1 Sonny Hartog

78 min. 3-1 Johnny vd Ree

84 min. 4-1 e.d.

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Revy Rosalia, Koen van Willigen (59 min. Lennart van Kruijl);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (62 min. Ari Lima Dias), Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos (45 min. Johnny vd Ree), Sonny Hartog, Wendel Tromp

Gele kaarten DHC: geen

De zaterdagformatie van de groen-zwarten speelt de 1e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, zijnde de 2e bekerwedstrijd, tegen zaterdag-vierdeklasser Wassenaar op de late zaterdagmiddag, als de regenbuien plaats hebben gemaakt voor een najaarszonnetje. Trainer/coach Xander Pronk heeft net als vorige week – in tegenstelling tot vorig seizoen – de luxe van enige wissels op de bank. De basisopstellng is iets aangepast ten opzicht van die uitwedstrijd van vorige week bij Quick Steps. Duncan Jansen en Yassin Laachach (twee vaste spelers van vorig seizoen) speelden vorige week nog niet, maar vandaag beginnen beiden in de verdediging. Mede hierdoor zijn er wat omzettingen en speelt bijvoorbeeld Sonny Hartog (de topscorer van vorig seizoen) nu weer voorin.

De groen-zwarten gaan voortvarend van start, want nog voordat de toeschouwers plaats hebben kunnen nemen, speelt Sonny Hartog de bal diep op de supersnelle en balvaardige Gino Kos, die alleen voor de Wassenaar goalie doeltreffend uit haalt: 1-0. Slechts een minuut later zien we een identieke situatie, maar nu redt de Wassenaarse sluitpost ternauwernood wel op de inzet van Kos. Na 9 minuten spelen ziet de ervaren DHC-aanvoerder Danny vd Ree, lopend in de middencirkel, dat de Wassenaar doelman ietsje voor zijn doel staat en hij probeert wat de Braziliaan Pele op het WK 1970 ook probeerde tegen Ivo Viktor, de doelman van Tsjechoslowakije. Toen ging de bal buiten bereik van Viktor net naast het doel, maar nu gaat de bal helaas buiten bereik van de Wassenaar keeper tegen de lat en kaatst terug het veld in. Anders was het een wereldgoal geweest. Op dat moment zijn er nog geen 10 minuten gespeeld. Na een klein kwartier komt Wassenaar voor het eerst bij het DHC-doel, maar men schiet voor langs. Enige minuten later moet DHC keeper Marciano van Dam voor de eerste keer redding brengen. Na iets meer dan een half uur spelen kopt Wassenaar de bal uit een voorzet naast het doel van Van Dam. DHC is sterker, maar verzuimt de score uit te bouwen. Wassenaar is onmachtig. Daarmee is het verhaal van de 1e helft wel verteld.

Na de doelwisseling zien we aanvankelijk een ongewijzigd spelbeeld. DHC is meer in de aanval, Wassenaar komt sporadisch aan de andere kant. Maar na 59 minuten leidt een Wassenaarse tegenaanval tot een voorzet over onze linkerkant, die van kortbij door een Wassenaarse speler eenvoudig kan worden ingetikt: 1-1. Dat laten de groen-zwarten niet op zich zetten, want er wordt nu dan toch even aangezet om eindelijk toch nog weer te gaan scoren. Na 65 minuten kopt Sonny Hartog uit een voorzet van Danny vd Ree net over het vijandelijke doel. Kort daarna, na 69 minuten, speelt de net ingevallen Ari Lima Dias de bal op Johnny vd Ree op de rand van het strafschopgebied, deze speelt de bal door op Sonny Hartog die zich prachtig vrij draait en direct op doel schiet: 2-1. Nadat kort hierna aan de andere kant de goed keepende Marciano van Dam ten koste van een hoekschop redding brengt, trekt DHC weer ten aanval. Na 78 minuten speelt Danny vd Ree de bal op de rand van het strafschopgebied breed op zijn broer Johnny, die de 3-1 laat aantekenen. Bij een sporadische Wassenaarse aanval brengt vervolgens Marciano van Dam wederom goed redding. Het laatste woord is dan aan de thuisclub. Na 84 minuten mag captain Danny vd Ree aan de rechterkant bij de zijlijn een vrije trap nemen, die hij hoog voor het doel brengt, maar voor een van de inkomende DHC-ers kan inkoppen doet een Wassenaarse verdediger dat zelf al, hard en onhoudbaar in de touwen: 4-1. De 2e assist van Danny vd Ree van de dag.

De groen-zwarten winnen hiermee zeer verdiend de 2e bekerwedstrijd en wel met 4-1 van 4e klasser Wassenaar. Vorige week werd uit bij 3e klasser Quick Steps, ondanks het veelbelovende spel, met 6-2 verloren. Komende zaterdag volgt de 3e en laatste wedstrijd in de bekerpoule en wel uit in het Haagse Zuiderpark tegen zaterdag-4e klasser HDV. Maar HDV won zaterdag jl. wel van Quick Steps met 2-1, dus dat is een niet te onderschatten tegenstander. De eerdere wedstrijd tussen Wassenaar en HDV werd een week eerder overigens gestaakt. We gaan het zien. Maar hetgeen we tot nu toe gezien hebben van DHC Zat-1 is aller aardigst en doet ons uitkijken naar het vervolg, met name in de competitie.

DHC Zat-1 start seizoen veel belovend

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 2 september 2017, 14.30 uur, bekerwedstrijd nr 1 (poule)

Quick Steps – DHC Zat-1 6-2 (3-1)

Scheidsrechter: B. van Katwijk (Heenvliet)

12 min. 1-0

18 min. 2-0

34 min. 3-0

42 min. 3-1 Ari Lima Dias

54 min. 4-1

60 min. 5-1

67 min. 5-2 Ari Lima Dias

87 min. 6-2

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Lennart van Kruijl (63 min. Koen van Willigen), Sonny Hartog (75 min. Mo el Yddri), Revy Rosalia, Marino Porobic;

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (45 min. Wendel Tromp), Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Ari Lima Dias, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

43 min. Sonny Hartog

Het team van trainer/coach Xander Pronk speelt na een aantal trainingen zijn 1e wedstijd van het nieuwe seizoen uit bij het een klasse hoger – in de 3e klasse – uitkomende Quick Steps in Den Haag. Dit is tegelijk de eerste bekerwedstrijd. In vergelijking met vorig seizoen noteren we een aantal nieuwkomers. Zo zijn Marciano van Dam en Wendel Tromp na een uitstapje elders terug gekeerd bij DHC. Lennart van Kruijl komt uit de A-jeugd. Koen van Willigen, Revy Rosalia, Gino Kos en Ari Lima Dias zijn de echte nieuwkomers. Daarmee is het team in kwantiteit en kwaliteit er duidelijk sterker op geworden, zo veel wordt bij deze seizoensopening wel duidelijk. En dan waren er bij deze eerste wedstrijd ook nog een aantal afwezigen.

De eerste kans in de wedstrijd is al na 2 minuten voor DHC als Johnny vd Ree de bal in de Quick Steps verdediging verovert, maar de inzet wordt voor de doellijn gekeerd. Direct daarna brengt aan de andere kant doelman Marciano van Dam goed redding ten koste van een hoekschop. Na 12 minuten gaat op het middenveld een Quick Steps speler geblesseerd naar de grond, waarna de DHC-ers aarzelen maar de thuisclub door speelt. Uit twijfelachtige buitenspelpositie wordt voorgegeven en ingeschoten: 1-0. Enkele minuten later is het 2-0 als een voorzet van wederom onze linkerkant voor het doel eenvoudig wordt ingeschoten. Het spelbeeld is echter evenwichtiger dan deze tussenstand doet vermoeden. Ook de groen-zwarten krijgen kansen. Na 25 minuten krijgt de snelle Gino Kos een goede mogelijkheid als hij alleen op de Haagse keeper af kan gaan, maar zijn schot wordt door deze doelman gestopt. Na ruim een half uur spelen betekent een onhoudbaar afstandchot onverwachts 3-0. Nog voor de rust krijgt DHC weer een aantal kansen. Op aangeven van Johnny vd Ree wordt een inzet van Ari Lima Dias door de Quick Steps doelman gestopt, maar kort daarna geeft Gino Kos de bal voor op Ari Lima Dias en nu is het wel raak: 3-1. En verdiend. Hiermee komt de rust.

Na de rust gaat een door Johnny vd Ree ingeschoten bal via het lichaam van een tegenstander naast het doel, waarbij scheidsrechter Van Katwijk (Heenvliet) de roep om hands weg wuift. De thuisclub wordt sterker en loopt daarna uit: eerst door een diagonaal ingeschoten bal (4-1) en enige minuten later een in de kluts gelukkig vallende bal, waarmee het 5-1 is. De groen-zwarten kunnen het conditioneel in deze 1e wedstrijd niet allemaal even goed vol houden. Halverwege de 2e helft bereikt speelt Johnny vd Ree op Jeremy de Vreede die vervolgens Ari Lima Dias bereikt, die op fraaie wijze de 5-2 laat aan tekenen, zijn 2e doelpunt van de dag. Een klein 10 minuten later, na 75 minuten, belandt een inzet van diezelfde Ari op de buitenkant van de paal. Kort daarna is aanvoerder Danny vd Ree dicht bij een doelpunt, maar via de Haagse doelman, de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal gaat de bal terug het veld in. Kort voor tijd is het slotwoord voor Quick Steps als na balverlies aan groen-zwarte kant van dichtbij wordt gescoord: 6-2.

De 1e bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen van DHC Zat-1, uitkomend in de 4e klasse, gaat dan weliswaar verloren tegen 3e klasser Quick Steps, maar er is zeker niet onverdienstelijk gespeeld. De tegenstander was soms net even feller en ook wat fitter, maar zij hadden dan ook al wat meer getraind en gespeeld dan de groen-zwarten. Duidelijk is wel, dat er in kwantitatief en kwalitatief opzicht duidelijk vooruitgang is ten opzichte van vorig seizoen, het 1e seizoen met een DHC-team in de zaterdag-standaardklasse. Wij wensen het team, begeleiding en supporters dan ook veel genoegen en succes toe. De eerstvolgende wedstrijd is – uiteraard weer voor de beker – komende zaterdag, 9 september om 17.00 uur, thuis tegen Wassenaar.

Ook indeling DHC Zaterdag-1 nu bekend

Nadat vorige week de indeling van DHC 1 in de zondag-hoofdklasse bekend werd, is vandag ook de indeling van DHC Zaterdag-1 in de zaterdag 4e klasse D bekend geworden voor komend seizoen. De indeling is als volgt:

Concordia (Delft)

DHC

DVC (Delft)

HPSV (Den Haag)

Laakkwartier (Den Haag)

Oliveo (Pijnacker)

sv Oosterheem (Zoetermeer)

Quintus (Kwintsheul)

Semper Altius (Rijswijk)

TAC’90 (Den Haag)

Vredenburch (Rijswijk)

Watringse Veld / Gona (Den Haag)

FC Zoetermeer (Zoetermeer)

DHC Zaterdag-1 gaat ook komend seizoen haar thuiswedstrijden om 17.00 uur spelen.

DHC Zat-1 stelt teleur en verliest van GLZ Delfshaven

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 6 mei 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 25

DHC Zat-1 – GLZ Delfshaven Zat-1 0-4 (0-2)

Scheidsrechter: O. Duivestein (Rotterdam)

6 min. 0-1

36 min. 0-2

59 min. 0-3

78 min. 0-4

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Joren Groot, Pete Hartigan;

Jeremy de Vreede (aanv.), Nick van Willigen, Tyke Otten;

Mo el Yddri, Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

76 min. Nick van Willigen

Met precies 11 spelers heeft trainer/coach Xander Pronk (precies) voldoende spelers voor de thuiswedstrrijd tegen GLZ Delfshaven. In vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd van een week eerder tegen Wanica Star ontbreken de vaste invallers Walter Berkhout en Jos de Groot, alsmede Danny vd Ree. Daarvoor in de plaats treden nu aan Joren Groot, Jeremy de Vreede en Tyke Otten. Daarmee spelen de meeste spelers op dezelfde plekken als een week eerder, maar er kan onmogelijk worden voldaan aan de regel dat je een winnend team niet moet veranderen. Maar op papier belooft het ook voor deze wedstrijd weer veel. Immers, GLZ Delfshaven staat op de ranglijst niet veel hoger dan de groen-zwarten, terwijl de uitwedstrijd in december jl. pas in de slotminuten ineens geflatteerd met 6-2 verloren ging. Als de groen-zwarten nog zouden willen stijgen op de ranglijst, van de 12e naar de 11e plek van de 14, dan moet het nu gebeuren.

De eerste kans van de wedstrijd is nog binnen een minuut, maar topscorer Sonny Hartog stuit op de GLZ-doelman. Slechts enkele minuten later komt Hartog wederom in kansrijke positie, maar in plaats van zelf te scoren legt hij de bal breed op Johnny vd Ree die vervolgens Mo el Yddri aanspeelt, maar een GLZ-verdediger kan redding brengen. Na 6 minuten krijgen de bezoekers hun 1e hoekschop te nemen, waaruit de bal van buiten het strafschopgebied op doel wordt geschoten en het al 0-1 is. De DHC-ers trekken echter onverstoord in de aanval. Na 11 minuten speelt Johnny vd Ree de bal op Sonny Hartog die dan al zijn 3e kans van de wedstrijd krijgt, maar deze keer weet de Rotterdamse doelman de ingeschoten bal te keren. Enkele minuten later, na 18 minuten, moet Yassin Laachach helaas geblesseerd het veld verlaten en vanaf dat moment staan de groen-zwarten bij gebrek aan wisselspelers met 10 man. Terwijl het al 0-1 staat. Een onbegonnen opgave, de wedstrijd is dan al beslist en gespeeld. De groen-zwarten blijven het echter proberen, maar het aantal serieuze kansen is beperkt. Na een klein half uur gaat Mo el Yddri veelbelovend het vijandelijke strafschopgebied in, maar hij wordt van de bal gezet, volgens de goed leidende scheidsrechter Duivestein (Rotterdam) gebeurt dat op reglementaire wijze dus wordt er door gespeeld. Kort daarna waagt Sonny Hartog een doelpoging middels een schot, maar de doelman pakt eenvoudig de bal op. Na 36 minuten kent de scheidsrechter aan de bezoekers een strafschop toe, waarmee het 0-2 wordt. Kort voor het rustsignaal legt Mo el Yddri de bal breed op de mee opgekomen Duncan Jansen, maar zijn inzet gaat helaas over het doel. De ruststand is daarmee 0-2.

Na de doelwisseling noteren we doelpogingen van Mo el Yddri en Jeremy de Vreede, maar na 59 minuten valt het doelpunt aan de andere kant als een voorzet eenvoudigweg wordt ingeschoten: 0-3. In de minuten hierna komt Tyke Otten tweemaal alleen voor de GLZ-doelman: de 1e keer stopt die doelman zijn schot, de 2e keer legt Tyke breed op Sonny Hartog die vervolgens in botsing komt met die doelman en daardoor de bal verspeelt. Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen weet een GLZ-speler zich op de penalty-stip eenvoudig vrij te draaien waarna zijn schot doel treft en de 0-4 op het scorebord verschijnt. In de slotminuten schiet Sonny Hartog naast en vervolgens Tyke Otten via de keeper over het doel. Het eindsignaal komt daarmee met 0-4 voor de gasten uit Rotterdam.

Van tevoren was, mede gezien de eerdere uitwedstrijd tegen GLZ Delfshaven en hun positie op de ranglijst, gehoopt dat de groen-zwarten in deze laatste thuiswedstrijd van deze competitie een zege zouden kunnen behalen, waarmee dan in de stand nog een plek zou kunnen worden gestegen. Met het al na 18 minuten geblesseerd uitvallen van Yassin Laachach en het ontbreken van wisselspelers komt het team echter al snel met 10 man te staan. Daarmee is het plan voor deze wedstrijd al meteen onhaalbaar geworden. Jammer. Nu resteert nog slechts 1 competitiewedstrijd en wel uit naar Quintus in het Westlandse Kwintsheul, dat bij winst nog kans heeft op de 4e plek in de eindstand en daarmee een kleine kans heeft op een vervangende periodetitel: dan mag niet Semper Altius maar wel MSV’71 de 3e periode winnen, en PPSC mag niet winnen; als PPSC en Quintus in de eindstand gelijk eindigen, dan is het doelsaldo van Quintus beter en eindigt Quintus als 4e en boven PPSC. De kans dat Semper Altius wel de 3e periode wint, thuis tegen SVV, is echter groot. De groen-zwarten gaan zonder twijfel in ieder geval hun best doen er aan waardige en aaridge slotwedstrijd van dit seizoen van te maken.

DHC Zat-1 maakt er 9, maar laat tegenstander onnodig dichtbij komen

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 29 april 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 24

Wanica Star – DHC Zat-1 5-9 (1-4)

Scheidsrechter: A. Zorgui

20 min. 0-1 Sonny Hartog

21 min. 1-1

33 min. 1-2 Sonny Hartog

40 min. 1-3 Nick van Willigen

41 min. 1-4 Mo el Yddri

58 min. 1-5 Johnny vd Ree (pen.)

63 min. 2-5 (pen.)

66 min. 2-6 Nick van Willigen

69 min. 2-7 Danny vd Ree

71 min. 3-7

74 min. 3-8 Duncan Jansen

80 min. 3-9 Yassin Laachach

87 min. 4-9

89 min. 5-9

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Walter Berkhout, Pete Hartigan;

Jos de Groot, Nick van Willigen, Danny vd Ree (aanv.);

Mo el Yddri (75 min. Timo Louwe), Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

1 min. Mo el Yddri

12 min. Danny vd Ree

63 min. Gary Olieman

De uitwedstrijd bij het onderaan staande Wanica Star biedt mogelijkheden om wederom een zege te boeken, alhoewel van onderschatting geen sprake mag zijn. De thuiswedstrijd, eind november, werd weliswaar met 4-2 gewonnen, maar de groen-zwarten lieten de tegenstander toen na een 4-0 ruststand nog angstig terug komen in de wedstrijd. Een overwinning op nr 14 Wanica Star kan betekenen dat DHC Zat-1 kan stijgen van de 13e naar de 12e plek op de ranglijst, waarbij dan AGEGGK gepasseerd kan worden. De doelstelling is vooraf dus duidelijk: winnen!

Trainer/coach Xander Pronk kan in deze wedstrijd niet beschikken over onder meer Tyke Otten en Junior Sarcar Mejia, maar vandaag zijn weer wel van de partij Yassin Laachach, Johnny vd Ree (beiden terug van een schorsing), Walter Berkhout en Jos de Groot. Jeremy de Vreede blijft de gehele wedstrijd buiten de lijnen, terwijl Timo Louwe in de 2e helft in het veld komt.

Al na iets meer dan 1 minuut trekt scheidsrechter Zorgui de 1e gele kaart en wel aan Mo el Yddri voor het weg trappen van de bal na een fluitsignaal vanwege buitenspel. Na 12 minuten ontvangt ook DHC-aanvoerder Danny vd Ree een gele kaart vanwege kennelijk commentaar op de leiding. De toon is gezet. Het DHC-team laat duidelijk zien dat men deze wedstrijd wil winnen. Men is voortdurend in de aanval en de kansen stapelen zich op. De thuisclub kan daar weinig tot niets tegenover stellen. Na 20 minuten noteren we een aanval die begint bij Nick van Willigen en via Danny vd Ree de bal bij Sonny Hartog brengt, die moeiteloos voor de 0-1 zorgt. De vreugde is van korte duur, want direct vanaf de daaropvolgende aftrap wordt een verre voorzet bij de 2e paal afgerond: 1-1. Een enkele keer komt Wanica Star nog bij het DHC-doel in de buurt, maar het is veelal DHC dat in de aanval is. Na iets meer dan een half uur spelen is het dan een aanval via Danny vd Ree en Mo el Yddri die eindigt bij topscorer Sonny Hartog die wederom moeiteloos voor de 1-2 zorgt. Slechts enkele minuten later wordt een volgend doelpunt van Hartog vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Toch volgen er nog voor rust twee doelpunten voor de groen-zwarten. Op aangeven van Danny vd Ree scoort Nick van Willigen na 40 minuten 1-3 en een minuut later laat Mo el Yddri de 1-4 aantekenen, op aangeven van Sonny Hartog en Johnny vd Ree. Tijdens de theepauze lijkt met een 1-4 tussenstand de wedstrijd dan al beslist.

Na de doelwisseling schiet eerst de thuisclub de bal van afstand over DHC-doelman Gary Olieman heen, maar via de binnenkant van de paal komt de bal weer terug het veld in. In de volgende minuut zien we een bijna identieke situatie aan de andere kant: op aangeven van Nick van Willigen schiet Mo el Yddri op doel, maar via de binnenkant van de paal komt ook nu de bal terug het veld in. Curieus. Enkele minuten later schiet Mo el Yddri in het zijnet, bij een volgende aanval is het de mee opgekomen Walter Berkhout die net over het doel schiet. Als na 53 minuten Danny vd Ree op aangeven van Mo el Yddri scoort, wordt het doelpunt afgekeurd omdat de bal bij de voorzet achter de lijn zou zijn geweest. Enkele minuten later (58 min.) scoort Johnny vd Ree, maar wordt zijn doelpunt afgekeurd omdat de scheidsrechter hands van Wanica heeft geconstateerd en hij heeft dan net gefloten voor een penalty, waar natuurlijk voordeel ook mogelijk was geweest. Johnny vd Ree neemt de penalty, schiet de bal in, maar moet vanwege een aarzeling in de aanloop die strafschop van de scheidsrechter over nemen, maar ook dan scoort Johnny en dus is het – eindelijk – 1-5. Kort hierna kent arbiter Zorgui aan de andere kant ook een penalty toe, na een botsing tussen DHC-goalie Gary Olieman (geel!) en een Wanica-speler: 2-5. De groen-zwarten vinden dit aanleiding om weer even aan te zetten. Binnen enige minuten levert dit doelpunten op van Nick van Willigen (op aangeven van Sonny Hartog en Danny vd Ree) en van aanvoerder Danny vd Ree. En daarmee is het na 69 minuten spelen 2-7. Voorzichtig denken de groen-zwarten dat het – met nog ruim 20 minuten te spelen – wellicht mogelijk wordt om nu eens zelf 10 doelpunten te gaan scoren. Het begint echter steeds meer op een korfbal- of handbalwedstrijd te lijken. Bij een uitval kort hierna komt een Wanica-speler alleen voor DHC-doelman Gary Olieman te staan en dat betekent 3-7. Op aangeven van wederom Danny vd Ree zorgt na 74 minuten de mee opgekomen Duncan Jansen van dichtbij voor de 3-8. Na 75 minuten komt Timo Louwe in het veld voor Mo el Yddri. Als Timo dan slchts 3 minuten later schitterend scoort, wordt ook dit doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Met nog 10 minuten te spelen laat Yassin Laachach, na een door Johnny vd Ree genomen vrije trap, de 3-9 aantekenen. Maar in plaats van de 10e groen-zwarte treffer, of juist vanwege het jagen daarop, is het in de DHC-defensie open huis en weet de thuisclub in de slotminuten nog tweemaal te scoren, waarmee de eindstand komt bij 5-9. Het is dat we er al 9 hadden gemaakt, anders had het misschien nog spannend geworden. Maar die 5 tegentreffers tegen deze tegenstander waren echt veel te veel en onnodig.

Na raadpleging van de andere uitslagen blijkt AGEGKK inderdaad te hebben verloren, waardoor deze overwinning DHC Zat-1 doet stijgen naar de 12e plaats, met nu 13 punten na 24 wedstrijden. De eerstkomende wedstrijd is nu op zaterdag 6 mei a.s. om 14.30 uur (!) thuis tegen GLZ-Delfshaven, waarna de slotwedstrijd een week later uit naar Quintus gaat. Als DHC Zat-1 nu eens thuis tegen GLZ-Delfshaven kan verrassen…..

DHC Zat-1 houdt 35 minuten stand, maar langer niet

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 22 april 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 23

DHC Zat-1 – Semper Altius 1-8 (0-4)

Scheidsrechter: W. ten Haken (Katwijk)

35 min. 0-1

38 min. 0-2

40 min. 0-3

44 min. 0-4

46 min. 0-5

56 min. 0-6

67 min. 0-7

81 min. 0-8

86 min. 1-8 Danny vd Ree

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Jeremy de Vreede,Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan;

Joost Berkhout, Nick van Willigen, Tyke Otten;

Mo el Yddri, Sonny Hartog, Junior Sarcar Mejia

Gele kaarten DHC:

67 min. Mo el Yddri

In de thuiswedstrijd tegen Semper Altius kan DHC-trainer/coach Xander Pronk ten opzichte van de voorgaande wedstrijd (DVC uit, 1-3 winst!) niet beschikken overYassin Laachach en Johnny vd Ree(beide geschorst), terwijl ook de ‘vaste’ invallers uit de recreatieve zondag-senioren Joren Groot, Walter Berkhout en Jos de Groot deze keer ontbreken. Wel staan nu Pete Hartigan en Tyke Otten weer in de basiself, terwijl ook Joost Berkhout uit de recreatieve zondag-senioren beschikbaar is. Samen met acht spelers die ook in de voorgaande wedstrijd in de basisopstelling stonden, is het team daarmee compleet.

In de uitwedstrijd tegen het Rijswijkse Semper Altius – op 12 november jl. – stonden de groen-zwarten na 20 minuten met 0-2 voor, was de ruststand 1-2 maar werd het uiteindelijk toch nog een ruime 7-2 winst voor de thuisclub.

Semper Altius is vorig seizoen gedegradeerd uit de 3e klasse en momenteel weliswaar slechts middenmoter (7e plek van de 14), maar ze zijn wel volop in de race voor de 3e periode: Semper staat daarin na DVO’32 en CION op de 3e plek, maar die andere twee teams hebben beide al een periodetitel en een van hen beide wordt kampioen. Daarmee ligt voor Semper de weg open om de 3e periode te winnen en zo in de nacompetitie terecht te komen. Daarmee is het duidelijk dat Semper er alles aan wil doen om ook aan de Brasserskade de winst binnen te halen. Heel lang ziet het daar nog niet naar uit. Er gebeurt heel weinig, Semper heeft een veldoverwicht, maar de groen-zwarten houden heel lang en ook vrij eenvoudig stand. DHC-doelman Gary Olieman moet in het eerste halfuur slechts tweemaal uitlopend serieus redding brengen, maar verder komt hij niet in gevaar. Pas na 35 minuten weet Semper te scoren met een schot van de rand van het strafschopgebied: 0-1. Zoals zo vaak met dit DHC-team: als dan het 1e tegendoelpunt is gevallen, dan volgen er heel veel meer. In de nog weinige resterende minuten tot het rustsignaal van scheidsrechter Ten Haken volgen de Rijswijkse doelpunten ineens heel eenvoudig en in een hoge frequentie en daarmee komt de rust met 0-4.

Na de doelwisseling is het eigenlijk direct vanaf de aftrap al 0-5 en 10 minuten later komt de 0-6 op het scorebord. Na 58 minuten speelt Junior Sarcar Mejia de bal diep op Tyke Otten, die alleen voor de Rijswijkse doelman gekomen helaas net naast het doel schiet, waarmee de Delftse eretreffer op dat moment uit blijft. Halverwege de 2e helft wordt het 0-7, maar verder houdt DHC weer redelijk stand. Pas een kleine 10 minuten voor het eindsignaal wordt het 0-8 middels een afstandsschot vanaf de punt van het strafschopgebied. Na 86 minuten is het slotwoord voor de thuisploeg, als Tyke Otten de bal diep speelt op Mo el Yddri, die vervolgens vanaf links goed voorzet op de mee opgekomen Danny vd Ree, die de bal in het doel schiet: 1-8. En daarmee is de eindstand bereikt.

Er zijn nu nog 3 wedstrijden te spelen: Wanica Star uit, GLZ Delfshaven thuis en Quintus uit. Indien het team dan redelijk compleet is, dan kunnen er nog wel wat punten behaald worden. Dat is de doelstelling voor die resterende wedstrijden.

DHC Zat-1 behaalt verdiende zege bij DVC: 1-3

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 8 april 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 22

DVC 1 – DHC Zat-1 1-3 (1-1)

Scheidsrechter: A. de Jong (Katwijk)

12 min. 0-1 Yassin Laachach

33 min. 1-1

61 min. 1-2 Nick van Willigen

85 min. 1-3 Joren Groot

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Joren Groot, Junior Sarcar Mejia (21 min. Walter Berkhout);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (66 min. Jos de Groot), Danny vd Ree (aanv.);

Mo el Yddri, Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

69 min. Johnny vd Ree

77 min. Yassin Laachach

80 min. Duncan Jansen

87 min. Sonny Hartog

In de uitwedstrijd bij DVC, slechts enige honderden meters verderop langs dezelfde Brasserskade gelegen, ontbreken in het team van Xander Pronk deze keer Tyke Otten, Marino Porobic,Bresley dos Santos en Yamani Pakhrou.Pete Hartigan blijft aan de kant, maar is in principe wel inzetbaar. Met Joren Groot in de basis en Walter Berkhout en Jos de Groot als invallers – alledrie uit de recreatieve zondag-senioren – is het team bij aanvang op voldoende sterkte. De groen-zwarten willen heel graag revanche nemen voor de eerder dit seizoen (op 15 oktober jl) in de thuiswedstrijd geleden 0-1 nederlaag tegen DVC.

De DHC-ers spelen vanaf het beginsignaal van scheidsrechter De Jong meestentijds op de andere speelhelft. Na 12 minuten neemt Yassin Laachach op ongeveer 25 meter van het vijandelijke doel een vrije trap, die hij onhoudbaar in de kruising schiet: 0-1. Enkele minuten later heeft Jeremy de Vreede met een vrije trap vanaf circa 35 meter echter geen succes. Vervolgens duikt na een verre bal een DVC-er alleen voor DHC-doelman Gary Olieman op, maar deze pakt de bal en brengt zo doende redding. Het spel blijft een beetje heen en weer gaan, de beide ploegen houden elkaar in die fase in evenwicht, zonder dat men serieuze kansen op een doelpunt krijgt. Na iets meer dan een half uur spelen wordt het dan onverwachts toch 1-1 als een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van de linkervleugel van DVC via de handen van DHC-doelman Olieman doel treft. Dit wordt ook de ruststand.

Ongeveer vijf minuten na de doelwisseling brengt DHC-goalie Olieman met zijn voeten redding na een inzet van DVC-kant, hetgeen tot een hoekschop leidt. DHC blijft de aanval zoeken. Na 61 minuten bereikt Danny vd Ree met een prima pass de diepgaande Nick van Willigen die keurig de DVC-doelman weet te verrassen, waarna Van Willigen de bal in het lege doel kan schieten: 1-2. Enkele minten later is DHC-doelman Gary Olieman de winnaar in een scrimmage in zijn strafschopgebied. De spanningen lopen aan beide kanten soms – onnodig – een beetje op, hetgeen tot een aantal kaarten aan beide kanten leidt. Dit betekent dat vijf minuten voor het eindsignaal een DVC-er vanwege zijn 2e gele kaart met rood het veld moet verlaten. Direct daarna neemt Johnny vd Ree vanaf de zijlijn aan de linkerkant een verre vrije trap, die bij de 2e paal door de mee opgekomen Joren Groot wordt ingekopt, via de handen van de DVC-doelman en de binnenkant van de paal: 1-3. Daarmee is de wedstrijd definitief beslist.

De DHC-ers zoeken tevreden de kleedkamer op, de DVC-ers zijn hoorbaar minder tevreden met deze uitslag. DHC behaalt eindelijk weer eens een overwinning en deze 1-3 bij DVC is meer dan verdiend. Na 22 wedstrijden komt DHC Zat-1 nu met 3 zeges (AGEGGK thuis, Wanica Star thuis, DVC uit), 1 gelijk spel (Concordia thuis) en 18 nederlagen in de dubbele cijfers qua punten, namelijk 10. Hiermee staan de groen-zwarten op de 13e plaats. Daarboven staan 11e DVC 22-15 en 12e AGEGGK 21-11. Er zijn nu nog 4 wedstrijden te spelen: Semper Altius thuis, Wanica Star uit, GLZ Delfshaven thuis en Quintus uit. Gezien het spel in deze uitwedstrijd bij DVC en indien het team nu eens redelijk compleet blijft, dan kunnen er nog zeker wel wat punten behaald worden.

Opnieuw nederlaag voor DHC Zaterdag-1

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 1 april 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 21

DHC Zat-1 – MSV’71/1    2-9  (1-4)

Scheidsrechter:  S.P. Brouwer (Woerden)

1 min.     0-1

11 min.   0-2

13 min.   0-3

34 min.   0-4

35 min.   1-4   Tyke Otten

46 min.   1-5

55 min.   1-6

77 min.   1-7

78 min.   1-8

84 min.   1-9

86 min.   2-9   Jos de Groot

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Jeremy de Vreede, Yassin Laachach, Pete Hartigan;

Nick van Willigen (59 min. Jos de Groot), Tyke Otten, Danny vd Ree (aanv.);

Mo el Yddri, Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Gele kaarten:

62 min. Danny vd Ree

De 2-9 uitslag was zonder discussie, maar gezien het vertoonde spel was het een onnodig groot verschil. Waar de groen-zwarten veelal niet scoorden, waren de gasten vele malen wel direct doeltreffend. Na een klein kwartier was het reeds 0-3, waarna DHC Zat-1 voetballend redelijk goed terugkwam. Uiteindelijk bleven de gasten met regelmaat scoren, waar de thuisclub dit niet deed.

Trainer/coach Xander Pronk moest weer alle mogelijke moeite doen om voldoende spelers bijeen te krijgen. Dat waren er uiteindelijk 12. Zo ware vandaag Pete Hartigan en Sonny Hartog weer aanwezig. Een rollertje in de 1e minuut, een laag diagonaal schot en een schot van grote afstand en na 13 min. was het al 0-3. De groen-zwarten speelden hierna langere tijd zeker niet onverdienstelijk. Bij twee uitvallen werden de groen-zwarten terug gevlagd wegens buitenspel. Vervolgens waren er ook de nodige kansen voor Sonny Hartog (net corner getrapt), en Danny vdRee. In de 24e min. schoot Danny vdRee van 20 meter over. Kort hierna een verre pass van Yassin Laachach, waar Sonny Hartog de bal ineens langs de doelman tikt, maar de bal niet in het doel verdwijnt, maar net naast gaat. Vervolgens wordt na een corner de 0-4 ingekopt, alvorens Tyke Otten 10 min. voor de theepauze op rechts alleen doorgaat en de bal laag diagonaal in de verre hoek inschiet: 1-4.

Direct na de hervatting ligt de bal al achter doelman Gary Olieman en staat de 1-5 op het scorebord, 10 min. later is het 1-6. Het duurt dan tot de 77 min. – waar in de tussentijd DHC goed tegenstand biedt – alvorens een kopbal de 1-7 betekent. Hierna volgt dan 1 minuut later een afstandsschot en de 1-8 en 6 min. later na een schot van dichtbij de 1-9. Na een voorzet van Johnny vdRee zorgt kort voor het einde Jos de Groot met een kopbal voor de 2-9 eindstand.

DHC Zat-1 verdient meer

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 25 maart 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 20

SVV Zat-1 – DHC Zat-1 3-0 (2-0)

Scheidsrechter: D.G.C. van Dis (Delft)

9 min. 1-0

30 min. 2-0

49 min. 3-0

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Joren Groot, Junior Sarcar Mejia (11 min. Mo el Yddri);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (56 min. Marino Porobic), Danny vd Ree (aanv.);

Jos de Groot, Johnny vd Ree, Tyke Otten

Gele kaarten DHC:

geen

Op het Schiedamse Sportpark Harga treedt DHC Zat-1 aan tegen de zaterdagformatie van SVV. Doelman Gary Olieman, Nick van Willigen en Marino Porobic zijn weer beschikbaar voor het team van trainer/coach Xander Pronk. Maar helaas ontbreken ook vandaag Pete Hartigan, Bresley dos Santos, Yamani Pakhrou, terwijl nu eveneens topscorer Sonny Hartog afwezig is. Het team wordt daarom aangevuld met een aantal spelers uit de recreatieve zondagsenioren (Zon-3 en Zon-4), te weten Joren Groot, Junior Sarcar Majia, Mo el Yddri en Jos de Groot.

De groen-zwarten beginnen heel voortvarend aan deze wedstrijd en houden de thuisploeg op de andere speelhelft. DHC is constant in balbezit, maar een ongelukkige pass terug vanaf de middenlijn van Nick van Willigen brengt een snelle SVV-er alleen voor DHC-doelman Gary Olieman, dan is het de eerste keer dat de thuisclub bij het DHC-doel komt al direct 1-0 en zijn er 9 minuten gespeeld. In een uiterste poging om dit tegendoelpunt te voorkomen raakt Junior Sarcar Mejia geblesseerd, waardoor hij zich kort hierna al moet laten vervangen door Mo el Yddri. De groen-zwarten blijven combinerend en met veel balbezit de tegenstander terug dringen op hun speelhelft, zonder dat DHC aanvankelijk echte scoringskansen krijgt. Na een klein half uur is Danny vd Ree met een goed schot in de hoek echter dicht bij een doelpunt, maar de Schiedamse doelman brengt redding ten koste van een hoekschop. Kort hierna noteren we een snelle uitval van SVV over onze linkerkant, waarna de daaropvolgende voorzet bij de 2e paal wordt ingetikt en het 2-0 staat. En dan is de thuisclub precies tweemaal bij de DHC-doelman in de buurt geweest. De groen-zwarten proberen om nog voor de rust de aanslutingstreffer te scoren. Na 35 minuten komt Nick van Willigen dicht voor het doel oog in oog met de Schiedamse doelman, maar in plaats van in het doel te schieten, gaat de opspringende bal helaas hoog over het doel. Dat had 2-1 moeten zijn. Kort voor rust wordt een door aanvoerder Danny vd Ree genomen vrije trap door de mee opgekomen Joren Groot net over het doel gekopt. Daarmee komt de rust met 2-0 en houden de DHC-ers alle hoop op een goed resultaat.

Na de theepauze gaan de groen-zwarten verder met waar ze gebleven waren: aanvallen om te proberen te scoren. Danny vd Ree is er dan, twee minuten na rust, wel erg dicht bij als zijn schitterende schot vanaf de rechterkant op de binnenkant van de verste paal belandt en weer terug het veld in springt. En ook dit had een Delftse treffer kunnen en moeten zijn. Kort hierna neemt Yassin Laachach op de rand van het strafschopgebied een vrije trap, die echter in de muur belandt, waarna SVV direct de aanval zoekt en via een supersnelle uitval is het aan de andere kant 3-0. Daarmee is de wedstrijd beslist. We zien in de loop van de 2e helft nog enkele doelpogingen, met name van Danny vd Ree, Tyke Otten en Marino Porobic, maar er wordt niet meer gescoord. En in de slotminuut is de goed leidende scheidsrechter Van Dis ongevoelig voor de claim van Danny vd Ree om een penalty nadat hij in het vijandelijke strafschopgebied ten val is gekomen.

Het eindsignaal komt met een 3-0 zege voor SVV, maar iedereen was het er over eens dat die uitslag geflatteerd was. DHC had gezien het spelbeeld in deze wedstrijd zeker meer verdiend dan een dergelijke nederlaag. Voor de rust had Nick van Willigen een treffer op zijn schoen, terwijl na de rust de binnenkant paal een doelpunt van Danny vd Ree voor kwam. Met wat geluk had een 2-2 tussenstand mogelijk geweest en was er wellicht een puntje haalbaar geweest. Dat is het niet geworden, maar het is dan in ieder geval wel een lichtpunt richting de komende wedstrijden.

DHC Zat-1 vele maten te klein voor DVO’32

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 18 maart 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 19

DHC Zat-1 – DVO’32 0-19 (0-10)

Scheidsrechter: A. Gomes (Den Haag)

Opstelling DHC:

Johnny vd Ree;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Jeremy de Vreede, Martijn vd Hooven;

Milton Vin, Danny vd Ree (aanv.), Tyke Otten;

Joost Berkhout, Sonny Hartog

Zonder doelman Gary Olieman en Nick van Willigen (beiden een weekendje naar FC Barcelona), maar ook zonder Pete Hartigan, Bresley dos Santos, Yamani Pakhrou, wordt het al van te voren een hele moeilijke opgave. Ook de terugkeer in de ploeg van Danny vd Ree en Tyke Otten kan daar weinig aan veranderen. Met B2-speler Milton Vin erbij staan er in de 2e helft slechts 10 spelers in het veld. Als in de rust laatstgenoemde speler geblesseerd moet afhaken staan er nog slechts 9 DHC-ers in het veld. Onbegonnen werk, 90 lange minuten lang. Het is geen leuke middag, niet voor de verliezende thuisploeg, niet voor het op de 2e plaats staande DVO’32, niet voor de scheidsrechter en niet voor de toeschouwers. De wedstrijd eindigt in 0-19. Meer valt er niet over te schrijven.

DHC Zat-1 biedt ruim een uur goed tegenstand maar verliest toch

zaterdag 11 maart 2017, 15.00 uur, competitiewedstrijd nr 21

VOB – DHC Zat-1 5-1 (1-1)

Scheidsrechter: B.L. van den Eijnden (Zoetermeer)

42 min. 0-1 Yassin Laachach

44 min. 1-1

46 min. 2-1

70 min. 3-1

75 min. 4-1

85 min. 5-1

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach,Jeremy de Vreede (aanv.), Pete Hartigan;

Nick van Willigen, Bresley dos Santos, Jos de Groot;

Johnny vd Ree, Sonny Hartog, Yamani Pakhrou

Gele kaarten DHC:

9 min. Yassin Laachach

32 min. Johnny vd Ree

Ten opzichte van de voorgaande wedstrijd zijn voor deze uitwedstrijd bij VOB in Rotterdam-Overschie, vlakbij vliegveld Zestienhoven, gelukkig weer beschikbaar Duncan Jansen, Pete Hartigan, Nick van Willigen en Yamani Pakhrou, waarmee het elftal compleet is. Helaas zijn Danny vd Ree en Tyke Otten ook vandaag afwezig. De thuisclub is gezien de ranglijst veruit favoriet, mede ook gelet op de 0-6 uitslag van de wedstrijd aan de Brasserskade die begin november jl. werd gespeeld.

De groen-zwarten beginnen geconcentreerd aan de wedstrijd, die gespeeld wordt op een klein en extreem slecht en hobbelig natuurgrasveld. DHC speelt gegroepeerd en noodgedwongen veelal op de eigen helft, zonder echt voor het eigen doel te gaan liggen. De thuisclub kan de favorietenrol echter lange tijd niet waar maken. Pas na ruim een half uur wordt VOB voor de eerste keer gevaarlijk, maar dat schot eindigt boven DHC-goalie Gary Olieman op de lat. Een minuut later waagt Sonny Hartog dan van ver een uitstekende doelpoging aan de andere kant, maar zijn verre lob over de Rotterdamse doelman belandt net naast het vijandelijke doel. Toch komen de groen-zwarten op een 0-1 voorsprong als scheidsrechter Van den Eijnden (Zoetermeer) na een handsbal binnen de beruchte lijnen niets anders kan doen dan naar de stip te wijzen. Yassin Laachach stelt zich achter de bal en schiet foutloos in: 0-1 en dat kort voor rust. Helaas wordt toch de rust niet gehaald met die voorsprong, want nog net voor het rustsignaal betekent een lage voorzet van de Rotterdamse rechterkant dat een vrij inkomende VOB-speler bij de 2e paal de gelijkmaker kan inschieten: 1-1.  Teleurgesteld zoeken de groen-zwarten de kleedkamer op, want na een goede 1e helft wordt op de valreep de 0-1 voorsprong toch nog en onnodig uit handen gegeven.

Na de doelwisseling is de deceptie nog groter als de thuisploeg meteen vanaf de aftrap in de aanval gaat en op doel schiet, hetgeen totaal onverwachts de 2-1 betekent. De groen-zwarten zijn aangeslagen, maar desondanks blijven ze vooralsnog goed partij bieden tegen subtopper VOB. Na circa 10 minuten weet de Rotterdamse doelman een door Yassin Laachach goed genomen vrije trap net onder de lat te pareren. Halverwege de 2e helft neemt wederom Laachach een vrije trap, maar deze keer wordt de bal net voor de inkomende Sonny Hartog weg gehaald door een VOB-verdediger. Na 70 minuten krijgen de Rotterdammers een hoekschop, die midden voor het doel wordt ingekopt: 3-1. Na dat doelpunt storten de groen-zwarten in. Enkele minuten later is het dan ook al 4-1 en kort voor tijd wordt het ook nog 5-1. Direct daarna waagt DHC-spits Sonny Hartog nog een schotpoging, maar de VOB-doelman is alert en voorkomt daarmee een Delftse treffer.

De groen-zwarten van trainer/coach Xander Pronk komen tegen subtopper VOB, zeker in de 1e helft maar ook nog tot halverwege de 2e helft, goed voor de dag. Er wordt goed tegenstand geboden, uiteraard wetende dat het team van trainer/coach Dimitri Metgod sterker is. DHC komt zelfs met 0-1 voor, maar kort voor en direct na rust wordt die voorsprong wel heel makkelijk weg gegeven tot een 2-1 achterstand. Het gaat ook daarna nog lang redelijk goed, maar als na 70 minuten de 3-1 valt, is het Delftse verzet gebroken. Ondanks de nederlaag speelden de groen-zwarten een niet onverdienstelijke wedstrijd en keerde men redelijk tevreden huiswaarts.

DHC Zat-1 verliest met dubbele cijfers

zaterdag 4 maart 2017, 17.00 uur,

competitiewedstrijd nr 20 DHC Zat-1 – CION 0-12 (0-5)

Scheidsrechter: S.J.P. van den Oever (Katwijk)

5 min. 0-1

13 min. 0-2

15 min.0-3

16 min. 0-4

40 min. 0-5

49 min. 0-6

57 min. 0-7

61 min. 0-8

66 min. 0-9

77 min. 0-10

79 min.0-11

85 min.0-12

Opstelling DHC:

Gary Olieman; Timo Louwe, Yassin Laachach (61 min. Dishairo Landveld), Jeremy de Vreede (aanv.), Abdulhak Abdalah; Bresley dos Santos, Jos de Groot, Mahad Ghedi; Johnny vd Ree, Sonny Hartog, Dail Starke Gele kaarten DHC: 20 min. Yassin Laachach

In de wedstrijd tegen koploper CION mist DHC-trainer/coach Xander Pronk (die zich na een weekje wintersport in Oostenrijk tijdens een lange autorit had gehaast om op tijd aanwezig te zijn!) helaas wederom een aantal ‘vaste’ krachten. Om diverse redenen zijn deze keer maar liefst vijf spelers afwezig: Duncan Jansen, Nick van Willigen, Danny vd Ree, Yamani Pakhrou en Tyke Otten. De overblijvende zes spelers worden deze keer aangevuld met vier spelers uit de A2 (Abdulhak Abdalah, Mahad Ghedi, Dail Starke en Dishairo Landveld, alle vier nog slechts 17 jaar) en twee spelers uit een recreatief zondag-seniorenteam (Timo Louwe en Jos de Groot). Met dank aan deze invallers zijn er in totaal 12 spelers beschikbaar. De groen-zwarten weten van te voren dat het een zware opgave wordt tegen deze koploper. Slechts af en toe kan DHC-keeper Gary Olieman redding brengen, een heel enkele keer is DHC actief op de andere speelhelft. Maar het is vooral eenrichtingsverkeer richting het DHC-doel. Na 16 minuten spelen is het dan al 0-4, waarna de doelpuntenmachine van CION een tijdje kan woren gestopt. Vlak voor rust wordt het dan echter toch nog 0-5. Na de doelwisseling volgen de doelpunten elkaar met regelmaat op, met alleen een wat langere tussenpauze zonder doelpunt als het al 0-9 staat. In die periode noteren we het eerste en enige schot van DHC-kant als na 68 minuten Bresley dos Santos vanaf 20 meter net over het vijandelijke doel schiet. Het 10e CION doelpunt laat dus wat langer op zich wachten, maar het komt er wel, na 77 minuten. In de slotminuten komen er dan zelfs nog twee doelpunten bij. De wedstrijd eindigt in 0-12, waarmee DHC Zat-1 een nederlaag met dubbele cijfers leidt. Koploper CION, onder leiding van de welbekende 72-jarige trainer/coach Slobodan Dutina (voormalig speler van Rode Ster Belgrado en in Nederland van SVV toen dat nog in het betaalde voetbal speelde), bleek veel sterker. Meer is er niet van te maken.

DHC Zat-1 geeft winst in slotfase uit handen

zaterdag 18 februari 2017, 15.00 uur, competitiewedstrijd nr 16

AGEGGK Zat-1 – DHC Zat-1 3-2 (1-0)

Scheidsrechter: M.J.A. Henny (Rotterdam)

35 min. 1-0

47 min. 1-1 Danny vd Ree (pen.)

64 min. 1-2 Sonny Hartog

79 min. 2-2

90+2 min. 3-2

Opstelling:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Jeremy de Vreede, Walter Berkhout;

Nick van Willigen, Bresley dos Santos, Danny vd Ree (aanv.);

Yamani Pakhrou (45 min. Johnny vd Ree), Sonny Hartog, Tyke Otten

Gele kaarten DHC:

90+2 min. Tyke Otten

Net naast de start- en landingsbaan van vliegveld Zestienhoven speelt DHC Zat-1 tegen mede-laagvlieger AGEGGK Zat-1. Tegen deze tegenstander werd eind september thuis met 5-0 gewonnen, dus dat gaf hoop om met een zege vandaag ten koste van juist deze tegenstander een plek te stijgen op de ranglijst. Trainer/coach Xander Pronk kan vandaag weer beschikken over Yamani Pakhrou, Bresley dos Santos en Johnny vd Ree, maar Jeffrey Seredo Cesar is vanwege een blessure ook nu afwezig. Pete Hartigan blijft vandaag langs de kant. Walter Berkhout speelt wederom mee.

De beginfase van de wedstrijd is duidelijk voor de groen-zwarten, met de laagstaande zon in de rug. Duncan Jansen schiet net over en Yamani Pakhrou schiet net naast het doel, waarna Sonny Hartog tweemaal stuit op de doelman van de thuisclub. Pas na een klein kwartier moet DHC-goalie Gary Olieman voor de eerste maal handelend optreden. Kort hierna komt de bal via Tyke Otten en Sonny Hartog bij Danny vd Ree, die alleen voor de keeper vanwege buitenspel wordt terug gefloten. Halverwege de 1e helft speelt Tyke Otten de bal diep op Danny vd Ree, die wederom alleen voor de keeper komt, maar deze redt nu bekwaam. Na 35 minuten noteren we een van de spaarzame aanvallen van AGEGGK als na een door hen genomen vrije trap een vlak voor DHC-goalie Gary Olieman opduikende Rotterdammer over de doelman raak kopt: 1-0. Tegen de verhouding in. In de slotminuten richting de rust wordt een schot van Tyke Otten geblokkeerd en een inzet van Danny vd Ree resulteert via het been van een tegenstander slechts in een hoekschop. De rust komt met 1-0.

Na de doelwisseling kijkt DHC tegen de nu nog lager staande zon in. Al na 47 minuten betekent een overtreding op Nick van Willigen binnen de beruchte lijnen terecht een penalty, die door aanvoerder Danny vd Ree als vanouds feilloos wordt ingeschoten: 1-1. Na 59 minuten spelen is de Delftse voorsprong heel dichtbij als een schot van Walter Berkhout door de doelman wordt gestopt, in de rebound gebeurt dat nogmaals, daarna schiet Sonny Hartog van dichtbij op de lat en ten slotte redt de Rotterdamse keeper op de inzet van Danny vd Ree. Maar 5 minuten later is het, terecht, dan toch 1-2 als een afstandsschot van Sonny Hartog laag en onhoudbaar doel treft. Een kwartier later valt de bal, zo naast het vliegveld, binnen het door DHC verdedigde strafschopgebied onverwachts uit de lucht voor een inkomende AGEGGK speler en van dichtbij is dat 2-2. De groen-zwarten blijven onverstoord aanvallen en proberen er alsnog een overwinning uit te slepen. Doelpogingen van Sonny Hartog, Yassin Laachach, Duncan Jansen en Walter Berkhout blijven echter zonder succes. Als dan 2 minuten in blessuretijd Tyke Otten in de middencirkel op de andere speelhelft een vrije trap tegen krijgt, en een gele kaart, legt iedereen zich neer bij een gelijkspel. Een net ingevallen speler van AGEGGK doet vanaf de eigen helft in de middencirkel een wanhoopspoging door de bal ver en hoog richting het DHC doel te schieten. Tot verbazing van iedereen, en nog het meest van de betreffende speler, valt de bal net over DHC-doelman Gary Olieman heen in de uiterste bovenhoek, via de vingertoppen van Olieman: 3-2. Direct na dit volkomen onverwachte doelpunt fluit de Rotterdamse scheidsrechter Henny voor het einde van de wedstrijd. Olieman verklaarde na afloop dat hij – ondanks zijn zonneklep – door de laagstaande zon die bal niet zag aankomen, vervolgens dacht hij dat de bal over het doel zou gaan, maar pas op het allerlaatste moment bleek de bal nog verder omlaag te komen, in de bovenhoek….

De groen-zwarten zoeken verbijsterd de kleedkamer op en reizen nog vol verwondering terug naar huis. Een 1-2 voorsprong bij mede-laagvlieger AGEGGK wordt uit handen gegeven, wederom in de slotfase. En dat ook nog eens met twee volkomen uit de lucht vallende ballen. Letterlijk en figuurlijk. Maar ja, wat wil je vlak naast vliegveld Zestienhoven. De groen-zwarten blijven hiermee op de 13e plaats staan, maar nu 4 punten achter nummer 12 AGEGGK. De competitie is echter nog niet afgelopen (nog 10 wedstrijden), dus mogelijk kan alsnog een plek worden gestegen. De eertvolgende wedstrijd zal echter niet mee vallen: op zaterdag 4 maart a.s. om 17.00 uur thuis tegen koploper CION.

 

DHC Zat-1 verliest terecht van PPSC

zaterdag 4 februari 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 15

DHC Zat-1 – PPSC 0-5 (0-2)

Scheidsrechter: R.H. Verrips (Bergambacht)

10 min. 0-1

33 min. 0-2

49 min. 0-3

54 min. 0-4

82 min. 0-5

Opstelling:

Gary Olieman;

Abdulhak Abdalah, Yassin Laachach, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan (51 min. Ransley Rudolphina);

Tyke Otten, Nick van Willigen, Jeremy de Vreede;

Duncan Jansen, Sonny Hartog, Dishairo Landveld

Gele kaarten DHC:

15 min. Gary Olieman

Trainer/coach Xander Pronk kan in de thuiswedstrijd tegen het Schiedamse PPSC niet beschikken over Johnny vd Ree (geschorst), terwijl in vergelijking met de voorgaande wedstrijd (Concordia Zat-1 uit) ook Yamani Pakhrou, Bresley dos Santos en Jeffrey Seredo Cesar afwezig zijn. Danny vd Ree is nu echter gelukkig weer wel present. Ook nu is er weer de gewaardeerde aanvulling met een drietal jeugdspelers uit de A2.

Vanaf de aftrap noteren we direct de eerste doelpoging van Tyke Otten, maar de doelman van PPSC is alert. Na wat aftasten zien we na 10 minuten balverlies aan DHC-zijde, waarna PPSC vanaf hun rechterkant een voorzet kan geven, waarna een voor het doel vrijgekomen Schiedammer in de verre hoek de 0-1 kan scoren. DHC-doelman Gary Olieman moet in de volgende periode enkele goede reddingen verrichten. Aan de andere kant zien we een door Jeremy de Vreede genomen hoekschop voorlangs het doel gaan, zonder dat een der DHC-ers er iets mee kan doen. Na ruim een half uur spelen zien we opnieuw balverlies aan Delftse zijde, waarna wederom vanaf hun rechterkant een voorzet volgt, die door een Schiedammer midden voor het doel wordt doorgekopt naar een op links vrijstaande PPSC-er, die eenvoudig de 0-2 kan binnen schieten. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal is een door Jeremy de Vreede vanaf 20 meter genomen vrije trap een prooi voor de PPSC-doelman. In de slotminuut van de 1e helft brengt DHC-keeper Gary Olieman in een een-tegen-een situatie keurig redding, waarmee de rust komt bij 0-2.

Na de doelwisseling komt al heel snel een PPSC-speler alleen voor DHC-keeper Olieman, die deze keer kansloos is: 0-3. Nadat de Schiedamse doelman een door Yassin Laachach genomen vrije trap onschadelijk heeft gemaakt, leidt hernieuwd balverlies bij de groen-zwarten tot de 0-4 door een wederom alleen voor Olieman opduikende PPSC-speler. In de resterende ruim 35 minuten houdt DHC redelijk goed stand. Maar PPSC heeft de overwinning al binnen en hoeft dus ook niet zo nodig meer. Aan DHC-kant zien we nog enkele mogelijkheden om de eer te redden, maar een vrije trap van Danny vd Ree wordt eerst door de Schiedamse keeper gered, waarna de rebound van Duncan Jansen opnieuw door die doelman wordt gekeerd en niet meer dan een hoekschop oplevert. Met nog circa 10 minuten te spelen kopt Tyke Otten dan ternauwernood over het vijandelijke doel. Het laatste wapenfeit is voor PPSC, als na 82 minuten vanaf onze rechterkant hard, hoog en diagonaal wordt ingeschoten: 0-5. Verder gebeurt er niets meer en is het wachten op het eindsignaal van de goed fluitende arbiter Verrips uit Bergambacht.

Hoewel de uitwedstrijd bij PPSC na een 1-2 voorsprong met slechts 3-2 was verloren was gegaan, bleek in deze returnwedstrijd dat een gelijkspel helaas niet haalbaar was. Er ontbraken helaas weer te veel spelers, zonder de nu wel beschikbare spelers iets te kort te willen doen. Driemaal balverlies (bij de 0-1, de 0-2 en de 0-4) maakten het de tegenstander wel erg makkelijk om te scoren en dat tot driemaal toe. Daar konden de groen-zwarten voorin te weinig tegenover stellen. En daarmee was het dus een terechte overwinning voor PPSC.

DHC Zat-1 komt net te kort

zaterdag 28 januari 2017, 16.45 uur, competitiewedstrijd nr 14

Concordia Zat-1 – DHC Zat-1 2-1 (1-0)

Scheidsrechter: M. Blaak (Barendrecht)

38 min. 1-0

57 min. 1-1 Sonny Hartog

60 min. 2-1

Opstelling:

Gary Olieman;

Duncan Jansen (75 min. Abdulhak Abdalah), Yassin Laachach, Jeremy de Vreede (aanv.), Pete Hartigan (82 min. Emre Safak);

Bresley dos Santos, Nick van Willigen, Yamani Pakhrou (45 min. Ransley Rudolphina);

Jeffrey Seredo Cesar, Sonny Hartog, Tyke Otten

Gele kaarten DHC:

geen

Trainer/coach Xander Pronk kan in de uitwedstrijd tegen bijna-buurman Concordia niet beschikken over Danny vd Ree (werkzaamheden) en Johnny vd Ree (geschorst). In tegenstelling tot de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn nu echter weer wel beschikbaar Duncan Jansen, Bresley dos Santos en Jeffrey Seredo Cesar. Met een drietal jeugdspelers uit de A2 is ook de wisselbank bezet. Aan Concordia-zijde zien we onder meer oud-DHC-jeugdtrainer Mark van Vondelen en de voormalige DHC-spelers Yoeri Jenner, Jeydea Kamperveen en Mauro Bos.

Gedurende de 1e helft heeft Concordia geleidelijk aan een licht veldoverwicht, maar tot serieuze doelpogingen komt het bij de beide doelen nauwelijks. Pas na 34 minuten noteren we een goede redding van DHC-goalie Gary Olieman na een inzet van Concordia zijde. Kort hierna is het dan wel raak, als een volgende doelpoging van Concordia onhoudbaar in de kruising eindigt: 1-0. Een kort hierna door Yassin Laachach genomen vrije trap wordt een prooi voor de doelman van de thuisclub. Daarmee komt de rust met 1-0.

Na de doelwisseling is het wat aardiger dan in de 1e helft, met meer doelkansen, waarbij de groen-zwarten meer tegenstand bieden en grotendeels het initiatief nemen. Dit leidt al vrij snel tot de gelijkmaker, als topscorer Sonny Hartog na een corner doeltreffend raakt kopt: 1-1. De vreugde in het DHC-kamp is echter van korte duur, want slechts drie minuten later is het – na een prachtige voorzet vanaf de achterlijn van de mee opgekomen Concorida rechtsback – een onhoudbare kopbal en daarmee 2-1. We noteren vervolgens goede doelpogingen van onder meer Jeremy de Vreede (net over) en van de ingevallen Ransley Rudolphina (naast en over). Een goede kopbal van Bresly dos Santos wordt door de Concordia keeper tot hoekschop verwerkt. Met nog een klein kwartier te spelen onderneemt Sonny Hartog een goede actie over de linkerkant, maar zijn voorzet gaat voorlangs het doel, buiten bereik van de inkomende medespelers. Kort voor tijd wordt er bij een scrimmage in het strafschopgebied van Concorida door de DHC-ers geappeleerd voor hands, maar de goed leidende scheidsechter Blaak uit Barendrecht wuift dit weg. Als 5 minuten voor tijd Jeffrey Seredo Cesar geblesseerd het veld moet verlaten, DHC dan alle drie de wissels al heeft gebruikt en dus met 10 man verder moet, is het groen-zwarte offensief gedaan. De eindstand komt dan ook met 2-1 voor Concordia, na een aardige en sportieve wedstrijd met wisselende kansen voor beide teams.

DHC Zat-1 verliest al in de beginminuten

DHC Zat-1 verliest al in de beginminuten

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 10 december 2016, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 13

DHC Zat-1 – Quintus 0-7 (0-4)

Scheidsrechter: F. vd Berg (Hoek van Holland)

27 min. 0-1

37 min. 0-2

40 min. 0-3

43 min. 0-4

61 min. 0-5

66 min. 0-6

76 min. 0-7

Opstelling:

Gary Olieman;

Jos de Groot, Walter Berkhout, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan;

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen, Yassin Laachach;

Tyke Otten, Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

geen

Rode kaarten DHC:

6 min. Johnny vd Ree

Op een druilerige en donkere late zaterdagmiddag speelt DHC Zat-1 thuis tegen het veel hoger geplaatste Quintus. Deze Westlandse ploeg won in de afgelopen weken met onder meer 12-2, 14-0 en 6-0, met tussendoor slechts een enkele 2-2. Hiermee stond al tevoren vast dat het voor de groen-zwarten wederom een moeilijke opgave zal worden, zelfs om een puntje te halen. Trainer/coach Xander Pronk moet het ten opzichte van de voorgaande wedstrijd doen zonder Timo Louwe (min of meer vaste invaller), Bresley dos Santos en Duncan Jansen, terwijl al langer Jeffrey Seredo Cesar en Marino Porobic ontbreken. Wel zijn nu weer beschikbaar Walter Berkhout (vaste invaller), Jeremy de Vreede en Tyke Otten. Yamani Pakhrou, die vorige week nog een doelpunt scoorde, blijft vandaag als wisselspeler de hele wedstrijd vlaggen.

Ondanks de goede bedoelingen van de thuisploeg, is de wedstrijd na 6 minuten al beslist. Na een solo-actie van Johnny vd Ree komt hij alleen voor de Quintus-keeper die het te slappe schot eenvoudig kan stoppen, hetgeen Johnny vd Ree ertoe brengt uit kwaadheid op zichzelf een minder passende kreet te roepen, tegen zichzelf. Voor de boomlange scheidsrechter F. vd Berg (maar liefst 2.08 mtr lang) is dit voldoende aanleiding om direct rood te trekken.

images-5

En de groen-zwarten staan met 10 man. De wedstrijd is daarmee in feite beslist en gespeeld, nog voor het goed en wel begonnen is. De DHC-ers werken keihard, maar komen met 10 man nauwelijks van de eigen speelhelft af. Toch blijft men vrij makkelijk overeind, in die fase van de wedstrijd is het slechts een enkele keer nodig dat DHC-goalie Gary Olieman echt redding moet brengen. Pas na 27 minuten wordt het 0-1 als een mislukte uittrap van Olieman de bal in de voeten van een Quintus speler brengt, die alleen voor de DHC-keeper eenvoudig kan scoren. Na 35 minuten is het aan de andere kant de Quintus-doelman die reddend moet optreden na een door Yassin Laachach goed genmen vrije trap vanaf circa 25 meter. In de slotminuten van de 1e helft wordt de druk voor de DHC-verdediging toch te groot, hetgeen in korte tijd leidt tot een serie tegendoelpunten: 0-2 door een afstandsschot, 0-3 na een snelle aanval en voorzet over onze rechterkant, 0-4 na opnieuw een afstandsschot. Daarna is het tijd voor de warme thee.

Na de spelhervatting is het aanvankelijk DHC dat in de aanval is en kansen heeft op een of meer doelpunten. Eerst is het een voorzet van Tyke Otten waarna Nick van Willigen op doel schiet, maar de Quintus-keeper stopt de bal. Daarna is het dezelfde keeper die redding brengt na een schot van Sonny Hartog. Ten slotte verovert Yassin Laachach de bal op het middenveld, maar zijn schot gaat net naast de verkeerde kant van de doelpaal. Na dit groen-zwarte kwartiertje is het weer aan Quintus, dat na 61 minuten de 0-5 laat aantekenen via een kopbal van dichtbij en slechts vijf minuten later is het 0-6 via wederom een kopbal van dichtbij. Tussendoor heeft de mee opgekomen Danny vd Ree geprobeerd met een schot van grote afstand de Westlandse goalie te verrassen, maar de bal gaat wel over de keeper heen, maar belandt naast het doel. Met nog ongeveer 20 minuten te spelen noteren we een voorzet vanaf de rechterkant van de opgekomen Walter Berkhout, waarna de Westlandse sluitpost de inzet van Tyke Otten tot hoekschop verwerkt. Na die corner brengt diezelfde keeper redding op een schot van wederom Otten. De groen-zwarten proberen in de resterende minuten alsnog een eretreffer te maken, maar omdat men wat al te veel naar voren rent en zich wat minder om de verdediging bekommrt, valt het laatste doelpunt toch nog aan de andere kant als een snelle uitval na 76 minuten tot 0-7 leidt. Dat is de eindstand.

DHC Zat-1 heeft met deze wedstrijd de 1e competitiehelft afgesloten. Met 13 wedstrijden is men precies halverwege de competitie. Er zijn tot op heden 2 overwinningen behaald, er was 1 gelijkspel en daarmee dus 10 nederlagen. De doelcijfers zijn 24-68. Het gelijke spel werd behaald tegen bijna buurman Concordia, de overwinningen werden behaald op AGEGGK en op Wanica Star. Dat zijn juist ook de twee teams die in de stand nog onder de groen-zwarten staan. DHC staat 12e van de 14. Tegen SVV werd een mogelijke zege verstoord door het noodgedwongen staken van de wedstrijd vanwege een complete wolkbreuk en onweer, waarna het restant van die wedstrijd drie weken later tot een nederlaag leidde. Tweemaal werd met dubbele cijfers verloren. En dikwijls werd een goede 1e helft gevolgd door een mindere 2e helft met veel tegendoelpunten, soms juist ook in de slotminuten. Kortom: met een betere trainingsopkomst en de wekelijkse beschikbaarheid van alle spelers zullen er in de 2e competitiehelft zonder twijfel minder tegendoelpunten en meer wedstrijdpunten volgen dan in het 1e deel van de competitie. Na de winterstop staat de 1e wedstrijd voor dit team gepland op zaterdag 28 januari a.s., uit tegen Concordia, enige honderden meters verderop aan de Brasserskade. Voor nu: prettige feestdagen, een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2017.

DHC Zat-1 verliest alsnog ruim in slotminuten

DHC Zat-1 verliest alsnog ruim in slotminuten

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 3 december 2016, 15.00 uur, competitiewedstrijd nr 12

GLZ Delfshaven Zat-1 – DHC Zat-1 6-2 (1-2)

Scheidsrechter: J. de Vos (Stellendam)

9 min. 1-0

29 min. 1-1 Johnny vd Ree

38 min. 1-2 Yamani Pakhrou

57 min. 2-2

74 min. 3-2

87 min. 4-2

90 min. 5-2

90+1 min. 6-2

Opstelling:

Gary Olieman;

Timo Louwe, Yassin Laachach, Johnny vd Ree, Pete Hartigan;

Bresley dos Santos (9 min. Yamani Pakhrou), Nick van Willigen, Danny vd Ree (aanv.);

Duncan Jansen, Sonny Hartog, Jos de Groot

Gele kaarten DHC:

25 min. Danny vd Ree

84 min. Sonny Hartog

images-11Het team van trainer/coach Xander Pronk moet het op Sportpark Nieuw Vreelust in Rotterdam, ten opzichte van een week eerder nu doen zonder Jeremy de Vreede, Walter Berkhout (vaste invaller) en Tyke Otten, maar Yassin Laachach, Johnny vd Ree en Yamani Pakhrou (als wisselspeler) zijn weer terug, terwijl deze keer Jos de Groot (als gastspeler) mee doet. Overigens ontbreken ook nu Jeffrey Seredo Cesar en Marino Porobic.

De groen-zwarten spelen op deze koude winterdag in de 1e helft tegen de fel schijnende en laag staande zon in, hetgeen het er niet makkelijker op maakt. Overigens is de zon in de 2e helft achter de nabije kantoorflats van het Marconiplein verdwenen maar omdat de lichtinstallatie niet wordt ontstoken, maakt de duisternis het steeds moeilijker om nog iets te zien.

In de beginminuten zien we grote kansen voor het DHC-team om een voorsprong te nemen. Na een assist van Nick van Willigen schiet Jos de Groot over het doel, terwijl enige minuten later een combinatie van Danny vd Ree en Sonny Hartog de bal bij Nick van Willigen brengt, die in kansrijke positie naast schiet. Kort hierna moet Bresley dos Santos geblesseerd het veld verlaten en nog voor invaller Yamani Pakhrou het veld is ingekomen, komt DHC in ondertal door een kennelijk onverwacht afstandschot van een GLZ speler op een 1-0 achterstand. Wellicht dat DHC-goalie Gary Olieman de bal door de laag staande zon niet zag aan komen. Pas daarna betreedt Yamani Pakhrou als invaller het veld en staan er weer 11 DHC-ers. Een solo van aanvoerder Danny vd Ree leidt tot een schot naast het doel. Daarna brengen achtereenvolgens doelman Gary Olieman en Danny vd Ree redding aan de andere kant van het veld. Na een pass van Sonny Hartog begint de als verdediger opgestelde Johnny vd Ree een solo die eindigt met een schot dat doel treft, waarmee het na 29 minuten 1-1 is. Kort daarna moet dezelfde Johnny vd Ree aan de andere kant een tegendoelpunt voorkomen. Na 38 minuten komen de groen-zwarten – op dat moment verdiend – op voorsprong als een pass van Danny vd Ree de bal bij Yamani Pakhrou brengt, die doeltreffend uithaalt: 1-2. Dit is ook de ruststand.

Een kleine 10 minuten na de doelwisseling komt een door Yassin Laachach aan de rechterkant genomen vrije trap bij spits Sonnny Hartog, die de bal goed aanneemt, maar vervolgens naast het doel schiet. Enkele minuten later leidt onnodig balverlies op het middenveld tot een snelle uitval van de thuisclub, waarbij te weinig DHC-ers mee terug zijn en de gelijkmaker – overigens pas in 3e instantie – kan worden ingeschoten: 2-2. In de daaropvolgende 10 minuten noteren we twee goede kansen voor Sonny Hartog, waarbij de bal de 1e keer net van de doellijn wordt gehaald, terwijl de 2e keer de bal net voorlangs het doel gaat. Het blijft daarmee 2-2. De groen-zwarten blijven met veel spelers naar voren rennen in hun pogingen om te scoren, waarbij het verdedigende werk wordt vergeten. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, zien we opnieuw een snelle uitval van GLZ Delfshaven, een schot en het is 3-2. Aan de andere kant wordt een door Danny vd Ree op links genomen hoekschop door Jos de Groot naast gekopt. De groen-zwarten blijven het proberen, maar tevergeefs. En omdat iedereen maar naar voren blijft rennen, krijgt de thuisclub alle ruimte om in de slotminuten maar liefst driemaal toe te slaan, waarmee de 3-2 op het denkbeeldige scorebord in heel korte tijd wijzigt in 6-2. Waarmee ook in deze wedstrijd een voorsprong helaas wederom uit handen wordt gegeven en ook weer in een te grote nederlaag eindigt. Scheidsrechter Johan de Vos uit het verre Stellendam fluit na een erg koude maar voor hem probleemloze wedstrijd voor het einde.

In de rust, bij een 1-2 voorsprong, leek een zege zeer goed mogelijk, mede omdat men in de 1e helft wat sterker was. Maar in de 2e helft werd alleen nog naar voren gelopen, zonder voldoende aandacht voor de verdediging. Nadat de duisternis helemaal was ingevallen, gingen de DHC-ers dan ook zwaar teleurgesteld huiswaarts….

DHC Zat-1 van 0-2 voorsprong naar 7-2 nederlaag

DHC Zat-1 van 0-2 voorsprong naar 7-2 nederlaag

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 12 november 2016, 15.00 uur, cometitiewedstrijd nr 10

Semper Altius – DHC Zat-1 7-2 (1-2)

Scheidsrechter: A. Sturz (Zoetermeer)

15 min. 0-1 Nick van Willigen

20 min. 0-2 Tyke Otten

32 min. 1-2

56 min. 2-2

58 min. 3-2

66 min. 4-2

69 min. 5-2

72 min. 6-2

73 min. 7-2

Opstelling:

Henrik Tamerus;

Duncan Jansen, Johnny vd Ree, Jeremy de Vreede (aanv.), Walter Berkhout (45 min. Marino Porobic);

Tyke Otten, Bresley dos Santos, Nick van Willigen, Danny vd Ree (aanv.);

Sonny Hartog, Jeffrey Seredo Cesar (60 min. Yamani Pakhrou)

Gele kaarten DHC:

53 min. Jeffrey Seredo Cesar

69 min. Johnny vd Ree

73 min. Nick van Willigen

De groen-zwarten van trainer/coach Xander Pronk zijn voor de uitwedstrijd tegen Semper Altius – eindelijk – nagenoeg compleet. Immers, in tegenstelling tot een week eerder zijn nu Danny vd Ree, Jeffrey Seredo Cesar en Sonny Hartog weer inzetbaar. Vorige week waren na enige tijd afwezigheid Tyke Otten en Marino Porobic ook al weer beschikbaar, terwijl toen voor het eerst de bij DHC terug gekeerde Bresley dos Santos kon spelen. Dat alles samen, maakt een brede en sterke groep spelers die in Rijswijk gaat aantreden op een ijskoud Sportpark Hoekpolder, completer dan dit kan het eigenlijk bijna niet worden. Toch nog wat afwezigen: Yassin Laachach is nog geschorst en Pete Hartigan is ziek, terwijl de om prive-redenen afwezige doelman Gary Olieman wordt vervangen door Henrik Tamerus.

De groen-zwarten beginnen goed aan de wedstrijd, hebben veel balbezit en ook een veldoverwicht. Dit had te thuisploeg zeker niet verwacht. Tot grote kansen komt het in de beginfase niet, maar na 15 minuten spelen zien we een prachtige groen-zwarte aanval over vele schijven: de bal gaat van Tyke Otten naar de mee opgekomen Walter Berkhout, terug naar Tyke Otten en via Sonny Hartog naar Nick van Willigen, die vanaf de rand van het strafschopgebied inschiet en de 0-1 laat aantekenen. Even later geeft aanvoerder Danny vd Ree vanaf links op het middenveld een prachtige pass naar Jeffrey Cesar op rechts, die vervolgens vanaf die kant een voorzet geeft op de inkomende Tyke Otten en het is 0-2. Vreugde bij de groen-zwarten die op dat moment dik verdiend op voorsprong staan, maar onvrede en irritaties bij Semper Altius, met een wel heel erg boze aanvoerder die daarom door zijn trainer wordt gewisseld en dan nog bozer wordt. DHC blijft goed voetballen, maar langzamerhand komt de thuisploeg wat meer op de andere helft. Na iets meer dan een half uur spelen leidt onnodig balverlies voorin van de groen-zwarten tot een snelle counter van de thuisploeg en het is in een overtal situatie eenvoudig 1-2. Dit is ook de ruststand.

Kort na de rust noteren we goede doelkansen voor Duncan Jansen en Tyke Otten, maar beide malen brengt de Rijswijkse goalie redding. Semper Altius zet alles op alles om de achterstand om te zetten. DHC moet meer en meer terug. Na iets meer dan 10 minuten in de 2e helft ligt Jeffrey Cesar geblesseerd op het veld, maar de wedstrijd gaat door, er wordt niet afgefloten en de bal wordt niet buiten de lijnen gespeeld. De thuisclub maakt daar gebruik van en scoort de gelijkmaker, hoewel in 1e instantie DHC keeper Henrik Tamerus nog redding bracht maar in de rebound kansloos is. Vervolgens verlaat Jeffrey Cesar het veld, maar nog voordat zijn vervanger Yamani Pakhrou in het veld komt, en DHC dus met 10 man speelt, is het al 3-2 door een bij de 2e paal ingekopte bal. We noteren nog een goede kans voor Sonny Hartog, aangespeeld door Danny vd Ree, maar vanwege buitenspel wordt deze kans afgeblazen. De thuisclub heeft de smaak te pakken en de groen-zwarten geven alles weg, zodat het binnen enkele minuten tegendoelpunten regent: kort na de 2-2 en 3-2 (beide met een DHC speler minder in het veld) wordt het heel snel 4-2, 5-2, 6-2 en 7-2. Bij die stand is er nog een kleine 20 minuten te spelen, waarin dan geen doelpunten meer vallen. Kort voor tijd moet ook Sonny Hartog geblesseerd het veld verlaten, maar dat er dan geen vervangers meer beschikbaar zijn, is slechts voor de statistieken relevant.

Een voor het eerst nagenoeg compleet DHC Zat-1 speelt een goede en sterke 1e helft, waarbij zelfs een 0-2 voorsprong wordt genomen. Vervolgens worden na rust in slechts 17 minuten tijd maar liefst 6 tegentreffers geincasseerd, waarmee de ruststand van 1-2 wordt omgebogen in 7-2. Dat het daarmee een dramatische 2e helft is geworden, is duidelijk. En dat tegen Semper Altius, dat niet tot de topploegen in deze 4e klasse hoort, maar slechts middenmoter is.

images-10

We hopen en rekenen op een beter resultaat in de volgende wedstrijden.

DHC Zat-1 houdt nederlaag beperkt

DHC Zat-1 houdt nederlaag beperkt

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 5 november 2016, 17.00 uur, cometitiewedstrijd nr 9

DHC Zat-1 – VOB 0-6 (0-3)

Scheidsrechter: K. van Valen (Alphen a/d Rijn)

2 min. 0-1

34 min. 0-2

43 min. 0-3

53 min. 0-4

70 min. 0-5

76 min. 0-6

Opstelling:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Johnny vd Ree, Jeremy de Vreede (aanv.), Pete Hartigan;

Tyke Otten, Bresley dos Santos, Nick van Willigen, Marino Porobic (53 min. Yamani Pakhrou);

Ransley Rudolphina, Emre Safak

Gele kaart DHC:

66 min. Gary Olieman

aftrapDe groen-zwarten missen in de thuiswedstrijd tegen het op de 3e plaats staande VOB (uit Rotterdam) diverse spelers. Om uiteenlopende redenen zijn niet beschikbaar Danny vd Ree, Yassin Laachach, Jeffrey Seredo Cesar en Sonny Hartog. Met enige moeite en gepuzzel is het elftal compleet gemaakt. Zo zijn nu weer beschikbaar Tyke Otten, Marino Porobic, voor het eerst dit seizoen de bij DHC terug gekeerde Bresley dos Santos en twee A2-jeugdspelers te weten Ransley Rudolphina en (net als vorige week) Emre Safak. Er wordt door trainer/coach Xander Pronk voor een iets behoudender opstelling gekozen, met slechts twee snelle spelers voor in, zijnde beide genoemde A2-gastspelers. De grote nederlaag van een week eerder, 13-0 uit bij subtopper MSV’71, ligt nog vers in het geheugen en getracht moet worden om een dergelijke grote nederlaag niet meer te laten gebeuren. Maar het Rotterdamse VOB, onder leiding van trainer/coach Dimitri Metgod, staat erg hoog op de ranglijst, direct achter koplopers CION en DVO’32. Met zoveel afwezigen weet men dat het een zware wedstrijd wordt.

Al vrijwel direct vanaf de aftrap, bij de 1e aanval van VOB, gaat de bal diep naar hun rechterkant, een van de VOB voorwaartsen pikt de bal net binnen de punt van het strafschopgebied op en schiet de bal diagonaal hoog in de verre kruising, onhoudbaar voor DHC doelman Gary Olieman: 0-1. We zien daarna een serie kansen voor de gasten uit Rotterdam, maar gescoord wordt vooralsnog niet. Pas na een klein half uur noteren we de eerste kans voor de groen-zwarten als Erne Safak alleen voor de Rotterdamse goalie komt, maar laats genoemde kan redding brengen. Na iets meer dan een half uur pikt een diepgaande VOB speler aan hun linkerkant de bal op en het strafschopgebied binnen gaand schiet hij laag in de verre hoek: 0-2. Enkele minuten later wordt een Rotterdams doelpunt door scheidsrechter Van Valen (Alphen a/d Rijn) vanwege buitenspel afgekeurd. Toch wordt het nog net voor de rust 0-3 als wederom diagonaal wordt ingeschoten. Dat is de ruststand.

Na de doelwisseling noteren we, na 53 minuten, een schot van een vrijkomende VOB speler vanaf ongeveer 11 meter en daarmee is het 0-4. Na 62 minuten krijgt het DHC Zat-1 team een strafschop tegen, maar doelman Gary Olieman weet de ingeschoten bal op uitstekende wijze te keren. Even later maakt diezelfde DHC keeper uitlopend net buiten het strafschopgebied hands en dat levert hem geel op. De groen-zwarten putten moed uit het stand houden op de 0-4 tussenstand en komen nu geregeld op de andere speelhelft. En er komen halverwege de 2e helft enige kansjes: een voorzet van de mee opgekomen Duncan Jansen wordt bij de 2e paal door Emre Safak goed ingekopt, maar de VOB doelman stopt de bal ternauwernood. Enkele minuten later onderneemt de snelle Ransley Rudolphina diepgaand een doelpoging, maar hij strandt toch nog op de uitlopende doelman van de bezoekers. Direct daarna is het bij het andere doel een drukke en onoverzichtelijke scrimmage, waaruit van dichtbij de 0-5 wordt ingeschoten. Na 76 minuten zien we andermaal een diepgaande VOB speler, die de bal langs de uitlopende doelman Olieman in de verste hoek schiet: 0-6. De laatste actie die het vermelden waard is, is een kans voor de thuisclub om alsnog de eretreffer te scoren: een voorzet door Tyke Otten vanaf de rechterkant wordt bij de 2e paal goed ingekopt door Ransley Rudolphina, maar het is wederom de Rotterdamse keeper die redding kan brengen. Daarmee komt het eindsignaal met 0-6.

De groen-zwarten spelen tegen VOB, mede gezien het aantal afwezigen en daarmee dus de nodige invallers (met dank aan hen!), een redelijke wedstrijd. Maar het op de 3e plaats staande VOB is duidelijk te sterk, dat wisten we van te voren, en de gasten winnen dan ook meer dan verdiend. De nederlaag blijft beperkt tot 0-6. Het is en blijft een nederlaag, maar het is alleszins aanvaardbaar. Als Zat-1 het op deze manier kan voortzetten, wetende ook welke spelers binnenkort weer terug beschikbaar komen, dan hebben we alle vertrouwen in het halen van de nodige punten in de komende wedstrijden.

DHC Zat-1 stelt zwaar teleur: 13-0 nederlaag

 

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 29 oktober 2016, 14.30 uur, cometitiewedstrijdcometitiewedstrijd nr 8MSV’71 – DHC Zat-1 13-0 (7-0)
Scheidsrechter: W.M. van der Plas (Katwijk/Rijnsburg)

1 min. 1-0

13 min. 2-0
20 min. 3-0
26 min. 4-0
29 min. 5-0
35 min. 6-0
39 min. 7-0 (penalty)
51 min. 8-0
70 min. 9-0
75 min. 10-0
78 min. 11-0

85 min. 12-0
88 min. 13-0 (penalty)

Opstelling:

Gary Olieman;

Johnny vd Ree, Jeremy de Vreede, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan (24 min. Yamani Pakhrou);
Yassin Laachach, Jeffrey Seredo CesarNick van Willigen;
Duncan Jansen, Sonny Hartog, Emre Safak
Gele kaart DHC:
39 min. Johnny vd Ree
56 min. Nick van Willigen

Rode kaart DHC

58 min. Yassin Laachach

In de uitwedstrijd tegen subtopper MSV’71 (dat op de 5e plaats staat) mist trainer/coach Xander Pronk een aantal min of meer vaste spelers: Marino Porobic en de ‘vaste’ invallers Walter Berkhout en Timo Louwe zijn afwezig, terwijl het definitieve spelerskaartje van Tyke Otten nog niet is binnen gekomen en ook hij dus niet inzetbaar is. Pronk moet het doen met het 12-tal aanwezigen, waaronder ook als invaller A2-jeugdspeler Emre Safak.
De groen-zwarten zijn bij de aftrap kennelijk nog niet helemaal bij de les, want vrijwel direct kan de thuisclub ongehinderd combinerend tot bij het door DHC verdedigde doel komen en diagonaal inschieten: 1-0 na 1 minuut. De Maassluise spelers kunnen zich naar hartelust uit leven. Na 9 minuten claimen ze een strafschop, maar scheidsrechter Van der Plas laat door spelen. Maar kort daarna, na 13 minuten spelen, is het toch al 2-0 als na een kluts in het Delftse strafschopgebied de bal voor de voeten valt van een MSV-er die vanaf circa 11 meter eenvoudig kan inschieten. Enkele minuten later wordt de complete Delftse verdediging weg getikt en is het al 3-0. De wedstrijd is daarmee al snel beslist. Een debacle dreigt voor de Delftenaren. Na 22 minuten zien we de eerste aanval van DHC als Ducan Jansen diep wordt gestuurd en een voorzet geeft naar Sonny Hartog, maar zijn schot gaat naast het vijandelijke doel. Kort daarna raakt Pete Hartigan geblesseerd aan zijn gezicht en hij wordt vervangen Yamani Pakhrou, waarmeee dan al vroeg in de wedstrijd de Delftse wissels zijn opgebruikt. Het DHC team lijkt dan even de organisatie helemaal kwijt te zijn, want In enkele minuten tijd kan de thuisclub tweemaal scoren. Na 26 minuten kunnen drie MSV-ers vanaf de middenlijn oprukken waar ze nog slechts 1 DHC verdediger en DHC doelman Gary Oliemans tegen komen: 4-0. En slechts drie minuten later bereikt een verre bal een MSV speler in het Delftse strafschopgebied met alleen de DHC doelman nog voor hem: 5-0. De doelpuntenproduktie van de thuisclub gaat door, de MSV spelers krijgen alle mogelijkheden om te scoren. Na 35 minuten zien we wederom een diepe bal waarbij een van de Maassluise spelers voorbij de enkele DHC verdediger snelt, de bal breed legt naar een medespeler en het is 6-0. Nog voor de rust, na 39 minuten, kent scheidsrechter Van der Plas een strafschop toe aan de thuisclub na een overtreding van DHC kant binnen de beruchte lijnen: 7-0. Het dreigt tot een eindstand van ongeveer 15-0 te gaan oplopen…..
Na de doelwisseling lijkt DHC het aanvankelijk wat beter te doen, er wordt nu ook wat meer op de andere helft gespeeld, maar al snel is ook dat weer voorbij. Na 51 minuten betekent een voorzet naar een voor het doel vrij lopende MSV-er dan al de 8-0. Enkele minuten later krijgt DHC-er Yassin Laachach een rode kaart vanwege natrappen naar een hem voorbij gesnelde tegenstander. DHC moet verder met 10 man. Met dat ondertal houden de groen-zwarten enige tijd stand, althans er komen enige tijd geen tegendoelpunten meer bij. Maar na 70 minuten betekent een afstandschot van net buiten het strafschopgebied toch de 9-0. Kort hierna noteren we de 2e min of meer serieuze aanval van DHC, maar de voorzet vanaf rechts van Jeffrey Cesar gaat voor het doel langs zonder dat een van de Delftse spelers de bal kan beroeren. En zo waar kort hierna een mooie 1-2-combinatie tussen Cesar en Sonny Hartog, maar het schot van Jeffrey Cesar gaat naast het doel. De Maassluise thuisploeg is uiteraard op jacht naar de dubbele cijfers en dat wordt bereikt als na 75 minuten de DHC-ers tot in het strafschopgebied worden weg getikt: 10-0. Na een combinatie via Cesar en Nick van Willigen schiet vervolgens de mee opgekomen aanvoerder Danny vd Ree de bal naast het MSV doel. Maar dan is het in de slotfase de thuisclub die nog driemaal weet te scoren: de 11-0 en 12-0 zijn eenvoudige doelpunten door vrijstaande spelers. Het 13e en laatste doelpunt is omstreden: een DHC-er raakt halverwege de eigen helft geblesseerd, iedereen – inclusief de begeleiding van MSV – roept tegen de aan de bal zijnde MSV speler om de bal uit te schieten, die speler houdt in en lijkt de bal inderdaad over de zijlijn te gaan schieten, maar plotseling versnelt hij en gaat op het doel af. Een DHC-er gaat daarop in het strafschopgebied wat te fel in de sliding, waarna de scheidsrechter voor die overtreding een penalty toe kent en dat is 13-0. Vreemd van die doorgaande MSV speler maar kennelijk was die 13e treffer voor hem erg belangrijk. Dat hij even later zijn excuus komt aanbieden bij de DHC bank verandert niks meer in die stand. Kort daarna fluit scheidsrechter Van der Plas voor het einde van deze ongelijke wedstrijd die nooit een wedstrijd is geweest.
De groen-zwarte spelers en begeleiders dropen teleurgesteld en aangeslagen af. Ook die enkele Delftse supporter moest teleurgesteld terug rijden richting Delft cq de Brasserskade. Dat je met ons net beginnende Zat-1 in deze 4e klasse weinig zal winnen, soms zal gelijk spelen en meestal zal verliezen, dat was tevoren al voorzien. Dat je vaak zal verliezen is jammer maar niet zo erg. Maar het is wel zwaar teleurstellend om met dergelijke grote cijfers te verliezen als vandaag: 13-0 en dat tegen een team dat (nog) niet tot de absolute toppers in deze klasse behoort, maar tot op heden subtopper is. Na een eerdere 10-3 was dit de 2e grote nederlaag (met dubbele cijfers), bovendien de grootste van allemaal. We hopen en rekenen op een herstel in de komende wedstrijden. We wensen het team daarbij veel succes.

DHC Zat-1 geeft in halve wedstrijd voorsprong uit handen

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 22 oktober 2016, 17.00 uur, restant cometitiewedstrijd nr 5

DHC Zat-1 – SVV Zat-1 3-4 (2-1)

Scheidsrechter: P.P. Kortekaas (Hoogmade)

Op 1 oktober jl. werd deze wedstrijd – bij de stand 2-1 – in de rust gestaakt vanwege onweer / hevige regen / veld

1 min. 1-0 Sonny Hartog

22 min. 1-1 (penalty)

39 min. 2-1 Sonny Hartog

Restant heden

50 min. 2-2 (penalty)

62 min. 2-3

86 min. 3-3 Sonny Hartog

90+1 min. 3-4

Opstelling:

Henrik Tamerus;

Dishairo Landveld, Walter Berkhout, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan;

Muhammed Sonmez, Jeremy de Vreede, Johnny vd Ree

Tom Doorschodt, Sonny Hartog, Duncan Jansen

Boekingen DHC:

geen

Voor het te spelen restant van de drie weken geleden vanwege de weersomstandigheden in de rust gestaakte wedstrijd tegen SVV kan trainer/coach Xander Pronk ten opzichte van die toen gespeelde 1e helft nu niet beschikken over vijf spelers: doelman Gary Olieman, Timo Louwe, Yassin Laachach, Jeffrey Seredo Cesar en Nick van Willigen. De vijf vervangers zijn doelman Henrik Tamerus (speler Senioren Zondag-5), Walter Berkhout (uit Zondag-3, die wel vaker in Zat-1 mee doet) en de jeugdspelers Dishairo Landveld (A2), Muhammed Sonmez (A2) en Tom Doorschodt (A2). Met dank aan de invallers.

De groen-zwarten beginnen met een 2-1 voorsprong aan dit restant, De Schiedammers spelen ontzettend gedreven, om niet te zeggen fel en blijven dat doen. Al na 5 minuten is het gelijk als een DHC-verdediger de bal binnen het strafschopgebied ongelukkig tegen zijn arm krijgt, wat voor scheidsrechter Kortekaas voldoende aanleiding is om een strafschop aan SVV toe te kennen: 2-2. En dan te bedenken dat in de eerder gespeelde helft het Schiedamse doelpunt ook al uit een strafschop kwam. De groen-zwarten lijken nogal aangeslagen door deze tegenvaller, want ze komen niet echt rustig aan de bal. SVV blijft komen. Na 17 minuten in dit restant, dus na 62 minuten in totaal, is het dan al 2-3 als na een combinatie een Schiedamse speler vrij komt op de penaltystip en vandaar doelman Tamerus kansloos laat. Pas na 69 minuten zien we de eerste doelpoging voor de thuisclub na een goede pass van Tom Doorschodt, waarna de opkomende Muhammed Sonmez goed in schiet maar de SVV doelman de bal kan keren. Enkele minuten later ziet aanvoerder Danny vd Ree vanuit de middencirkel dat de Schiedamse keeper wat te ver voor zijn doel staat en Danny probeert het met een verre lob, maar de SVV goalie weet de bal te pakken. Twee weken geleden, uit bij DVO’32, had Danny wel op deze wijze kunnen scoren, maar deze keer dus helaas niet. De groen-zwarten zijn inmiddels voldoende wakker geschud en op gang gekomen. Het SVV overwicht is verdwenen en de wedstrijd gaat inmiddels gelijk op. DHC doelman Tamerus brengt redding na een goed ingeschoten vrije trap van SVV kant. Vervolgens is, na 74 minuten, aan de andere kant DHC dicht bij een doelpunt als na een goede voorzet van Tom Doorschodt de bal voor het doel langs bij de 2e paal komt, waar de inkomende Duncan Jansen ten val wordt gebracht, maar scheidsrechter Kortekaas ziet er geen overtreding in en laat door spelen. De groen-zwarten doen er nu alles aan om de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Een goede voorzet van Johnny vd Ree gaat voorlangs, een schot van Sonny Hartog wordt door de Schiedamse doelman gekeerd, een poging van Danny vd Ree wordt door een rood-groene verdediger verijdeld. Na 86 minuten neemt Danny vd Ree slim en snel een vrije trap aan de rechterkant bij de zijlijn, zijn inzet bereikt de diep gaande Sonny Hartog die de bal slim en eenvoudig over de Schiedamse doelman heen in het net doet belanden: 3-3. Met zijn twee doelpunten in het 1e deel van deze wedstrijd komt hij nu dus in deze wedstrijd op 3 doelpunten. Het is de dik verdiende gelijkmaker, vlak voor tijd. In blessuretijd probeert SVV het dan toch nog een keer, met als resultaat dat een van hun diepgaande snelle spelers alleen voor doelman Henrik Tamerus komt en toch nog de 3-4 kan scoren. Als dan in de allerlaatste seconden van de extra tijd de bal van Donny vd Ree via Johnny vd Ree bij Jeremy de Vreede komt, lijkt de gelijkmaker dicht bij, maar helaas gaat de inzet van De Vreede net naast de verkeerde kant van de paal. Het is en blijft 3-4.

In de voor deze dag nog resterende halve wedstrijd geeft DHC helaas een 2-1 voorsprong uit handen, zelfs een zeker lijkend gelijk spel wordt uit handen gegeven. SVV wint met 3-4. DHC staat met lege handen.

DHC Zat-1 verliest nipt en onnodig

 

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 15 oktober 2016, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 7

DHC Zat-1 – DVC 0-1 (0-1)
Scheidsrechter: mevr. L.J. van der Helm (Benthuizen)

26 min. 0-1

Opstelling:
Gary Olieman;
Timo Louwe (45 min. Marino Porobic), Jeremy de Vreede, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan;
Yassin Laachach, Jeffrey Seredo CesarNick van Willigen (78 min. Walter Berkhout);
Duncan Jansen, Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Boekingen DHC:

geen

In de wedstrijd tegen Brasserskade-genoot DVC begint trainer/coach Xander Pronk met dezelfde basiself als die van een week eerder uit bij DVO’32. De spelers van beide teams kennen elkaar vrijwel allemaal, dus het wordt ook een wedstrijd van oude bekenden, die geen van allen deze wedstrijd willen verliezen.
De eerste mogelijkheid noteren we al na 5 minuten als DHC-spits Sonny Hartog de bal over de DVC keeper in het doel lobt. De DVC grensrechter vlagt echter voor buitenspel en scheidsrechter Van der Helm kan niet anders doen dan dit doelpunt afkeuren. Vervolgens gebeurt er lange tijd niets dat het vermelden waard is. Maar na een klein half uur betekent de eerste kans voor DVC direct een doelpunt: een voorzet van hun linkerkant wordt door een bij de penaltystip vrij inkomende DVC-er ingeschoten en DHC doelman Gary Olieman is kansloos: 0-1. Daarna zijn er een aantal goede mogelijkheden voor de groen-zwarten. De DVC goalie redt met moeite op een door Jeffrey Cesar goed ingeschoten bal. Vervolgens schiet Nick van Willigen, na een pass van Sonny Hartog, in het zijnet. Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidend jongedame Lizzy van der Helm schiet Jeremy de Vreede een vrije trap op de kruising. De rust komt dan ook met een 0-1 stand.

Een kwartier na de doelwisseling redt DHC keeper Gary Olieman op een schot van DVC zijde. In de daaropvolgende minuten is het echter een aantal malen de DVC doelman die redding moet brengen op inzetten van de kant van de groen-zwarte thuisclub en wel met name bij doelpogingen van Jeffrey Cesar, invaller Marino Porobic en Yassin Laachach. Na een goede een-twee combinatie tussen Danny vd Ree en Jeffrey Cesar levert de doelpoging van Danny vd Ree via de keeper niet meer op dan een hoekschop. DHC heeft met name in de 2e helft een grote veldmeerderheid, maar dit leidt alsmaar niet tot doelpunten. Halverwege de 2e helft, na 78 minuten, besluit trainer/coach Xander Pronk om met nog meer mankracht alles op de aanval te zetten. Hiertoe brengt hij de relatief lange Walter Berkhout in het veld voor Nick van Willigen, maar hoewel Walter eigenlijk verdediger is, gaat hij naast Sonny Hartog extra in de spits spelen. Dit leidt al 6 minuten later tot een doelpunt van Walter Berkhout, als een aanval via Johnny en Danny vd Ree de bal aan de linkerkant binnen het strafschopgebied bij Berkhout brengt, die diagonaal in de verste hoek schiet. Scheidsrechter Van der Helm volgt ook nu het vlagsignaal van de DVC-grensrechter en keurt – voor de 2e keer in deze wedstrijd – een DHC doelpunt vanwege buitenspel af. Yassin Laachach schiet bij een volgende aanval de bal naast het doel. Na een voorzet van Jeffrey Cesar schiet de bij de 2e paal inkomende aanvoerder Danny vd Ree de bal eveneens langs de verkeerde kant van de paal. Kort voor tijd komt DVC bij een counter met twee spelers vrij voor het DHC doel, de ene speler speelt de bal naar rechts op zijn – in buitenspelpositie lopende – medespeler, maar doelman Gary Olieman brengt keurig redding. Scheidsrechter Van der Helm dacht ook aan buitenspel, maar vanwege het uitblijvende vlagsignaal liet ze door spelen, zo verklaarde ze na afloop. In blessuretijd noteren we een laatste mogelijkheid als Danny vd Ree de bal bij Sonny Hartog brengt, maar via een DVC speler levert dit slechts een hoekschop op en daar blijft het bij.
Het eindsignaal komt bij 0-1 voor DVC. Een nipte maar ook onnodige nederlaag. Met twee vanwege kennelijk buitenspel afgekeurde DHC doelpunten. Maar de drie punten gaan met het dolgelukkige DVC mee naar het andere einde van de Brasserskade.

DHC Zat-1 verliest ruim ondanks goede 1e helft

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 8 oktober 2016, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 6

DVO’32 1 – DHC Zat-1 7-1 (2-1)

Scheidsrechter: H.J. Hamer

25 min. 1-0

34 min. 1-1 Danny vd Ree

42 min. 2-1

51 min. 3-1

70 min. 4-1

72 min. 5-1

86 min. 6-1

90+8 min. 7-1

Opstelling:

Gary Olieman;

Timo Louwe (21 min. Yamani Pakhrou), Jeremy de Vreede, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan;

Yassin Laachach, Jeffrey Seredo Cesar, Nick van Willigen;

Duncan Jansen , Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Boekingen DHC:

77 min. Nick van Willigen

 

In de uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde DVO’32 in Vlaardingen begint trainer/coach Xander Pronk beginnen met dezelfde basisopstelling als een week eerder thuis tegen SVV. Met de wetenschap dat DVO’32 op de 3e plek staat met slechts 1 punt achterstand op de koplopers VOB en CION, en bovendien wetende dat de Vlaardingse tegenstander een week eerder met maar liefst 11-1 wonnen, realiseren alle groen-zwarten zich dat het geen eenvoudige middag zal worden.

De groen-zwarte spelers laten vanaf de aftrap zien, dat ze er alles aan zullen doen om zo goed mogelijk partij te geven. Met volle inzet strijdend, leidt dit zo waar tot enige kansen voor DHC. Een voorzet van Duncan Jansen vanaf de rechterkant bereikt net voorbij de penaltystip Nick van Willigen, maar deze krijgt de bal niet onder controle. Even later draait Sonny Hartog zich knap vrij op de rand strafschopgebied maar de door hem ingeschoten bal komt tegen de hand van een Vlaardinger, volgens scheidsrechter Hamer is er echter geen sprake van opzet en dus kent hij geen penalty toe. Na iets meer dan 10 minuten komt de thuisclub dan voor het eerst bij het Delftse doel, maar de kopbal gaat naast het doel van Gary Olieman. Direct hierna zien we een mooie aanval over diverse schijven: van Duncan Jansen komt de bal via Nick van Willigen en Sonny Hartog uiteindelijk bij Yassin Laachach, maar zijn schot gaat net naast het vijandelijke doel. Het 1e kwartier speelt DHC heel sterk en is er sprake van een veldmeerderheid tegen een kennelijk verrast DVO’32. Helaas raakt dan rechtsachter Timo Louwe geblesseerd, hij probeert het nog even, maar moet al na 21 minuten dan toch met een spierblessure het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt Yamani Pakhrou in het veld, die voorin gaat spelen en Johnny vd Ree gaat als rechtsachter verder. Mogelijk mede door deze gedwongen omzettingen ebt het groen-zwarte overwicht hierna weg, hoewel het getoonde tegenspel in de 1e helft alleszins aanvaardbaar blijft. Na ruim 20 minuten gaat de snelle Duncan Jansen alleen op de Vlaardingse doelman af, maar zijn schot gaat naast het doel. Kort hierop is er bij een DHC aanval, helemaal op de andere helft, discussie en onduidelijkheid of een ingooi nu voor DHC of voor DVO-32 is, waarna de scheidsrechter de bal toe kent aan de thuisclub, die razendsnel de inworp nemen en in de aanval gaan, en na een voorzet van onze linkerkant kan een ongedekte Vlaardinger bij de 2e paal de bal makkelijk in het doel werken: 1-0. Op dat moment – verbazingwekkend geoeg – tegen de verhouding in. De groen-zwarten gaan ondanks deze tegenslag nog vol energie in de aanval om te proberen terug in de wedstrijd te komen. Een goede inzet van Nick van Willigen wordt door de doelman van de thuisclub tot corner verwerkt, waarna de uit die hoekschop volgende kopbal van Sonny Hartog door diezelfde keeper wordt gestopt. Na een half uur blokkeert een DVO verdediger ternauwernood een schot van wederom Sonny Hartog. Maar dan wordt het na 34 minuten op prachtige wijze toch gelijk als Danny vd Ree, ongeveer op de middenstip oplopend, ziet dat de Vlaardingse goalie wat te ver voor zijn doel staat. Hij lobt de bal die vervolgens keurig over die keeper heen in het doel verdwijnt: 1-1. Voor de ouderen onder ons: Pele probeerde hetzelfde op het WK 1970 in Mexico, maar zijn lob trof geen doel. Die van DHC-captain Danny vd Ree nu wel. Als het er dan op lijkt, dat de groen-zwarten tot de rust de gelijke stand vast kunnen houden, is er dan na 42 minuten onnodig balverlies als DHC ver op de andere helft bij de zijlijn een vrije trap krijgt te nemen en dat onnodig snel en ook nog onnauwkeurig doet. Dit leidt tot balverlies en ook nu schakelt de thuisclub heel snel over op een tegenaanval, die leidt tot een voorzet en het bij de 2e paal promoveren daarvan tot een doelpunt: 2-1. Daarmee zijn de twee doelpunten van de thuisploeg in essentie identiek: DHC is op de andere helft aan de bal, DVO’32 neemt de bal over en weet razendsnel te scoren. Daarmee komt de rust met een 2-1 achterstand, hetgeen tegen topploeg DVO’32 alleszins aanvaardbaar is.

Al vrij snel na de doelwisseling noteren we wederom onnodig balverlies van de groen-zwarten, deze keer op het middenveld, waarna DVO’32 opnieuw snel omschakelt en via een voorzet bereikt men in het centrum een medespeler die eenvoudig voor de 3-1 kan zorgen. Over het restant van de 2e helft kunnen we kort zijn. Heel lang wordt een niet gescoord, hoewel we een aantal kansen zien voor DHC, met name twee goede mogelijkheden voor Jeffrey Seredo Cesar maar de Vlaardingse doelman redt tweemaal, terwijl aan de andere kant DHC keeper Gary Olieman vooralsnog meer treffers voor komt, eenmaal geholpen door de lat. Maar met nog 20 minuten op de klok is het Delftse verzet gebroken. De thuisploeg kan eenvoudigweg nog driemaal scoren: de 4-1 met een keihard schot in de kruising, de 5-1 alleen vrijkomende voor de keeper en de 6-1 na onnodig balverlies van de groen-zwarten. Als dan iedereen wacht op het eindsignaal van scheidsrechter Hamer, die echter alsmaar door laat spelen. Niemand weet waarom, maar de wedstrijd blijft maar door gaan, terwijl de wedstrijd toch al lang gespeeld is. Na maar liefst 8 minuten blessuretijd maakt DVO’32 uit een rebound – na een goede redding van DHC doelman Olieman – dan toch nog een doelpunt en is het 7-1. Pas na de daaropvolgende aftrap wenst scheidsrechter Hamer voor het einde te fluiten.

De 1e helft was het spel van Delftse zijde meer dan aanvaardbaar te noemen. Beide tegendoelpunten in de 1e helft kwamen door onnodig balverlies op de andere helft dan wel onoplettendheid en te langzaam terug schakelen. Het 6e tegendoelpunt was eveneens het gevolg van onnodig balverlies van de groen-zwarten, maar toen was de wedstrijd al lang beslist. Dat het ver in de onbegrijpelijke ‘verlenging’ ook nog 7-1 werd, dat was jammer en slechts voor de statistieken van belang.

DHC Zat-1 gestaakt wegens onweer

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 1 oktober 2016, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

DHC Zat-1 – SVV Zat-1: gestaakt in de rust (na 45 minuten) vanwege onweer / regen / veld

Stand bij staken: 2-1

Scheidsrechter: R. Hornes (Gouda)

1 min. 1-0 Sonny Hartog

22 min. 1-1 (penalty)

39 min. 2-1 Sonny Hartog

Na 45 min. gestaakt

Opstelling:

Gary Olieman;

Timo Louwe, Jeremy de Vreede, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan;

Yassin Laachach, Jeffrey Seredo Cesar, Nick van Willigen;

Duncan Jansen , Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Boekingen DHC: geen

In de thuiswedstrijd tegen het Schiedamse SVV Zat-1 speelt Timo Louwe als rechtsachter, waardoor Johnny vd Ree weer als linksbuiten kan optreden. Walter Berkhout en Yamani Pakhrou beginnen als wisselspelers. Marino Porobic en Tyke Otten zijn niet-inzetbaar.

De groen-zwarten starten zeer voortvarend, want al na 1 minuut zien we een hoge voorzet vanaf de rechterkant van Jeffrey Seredo Cesar, waarna spits Sonny Hartog hoog opspringend bij de penaltystip koppend het luchtduel met de uitlopende SVV doelman wint: 1-0. Na een kleine 10 minuten levert Yassin Laachach een uitstekend schot af, die de Schiedamse goalie slechts met grote moeite kan keren, waarna in de rebound Nick van Willigen de bal naast schiet. Pas na iets meer dan een kwartier spelen noteren we een eerste schot van de kant van SVV, maar DHC doelman Gary Olieman heeft hier geen enkele moeite mee. We zien tot dat moment – en ook daarna nog – een goed spelend en bij vlagen uitstekend combinerend DHC team tegenover de individueel balvaardige Schiedammers. Bij de 2e aanvallende actie van de kant van SVV, na 22 minuten, maakt DHC keeper Olieman volgens de uitstekend leidende 21-jarige scheidsrechter Hornes (Gouda) een overtreding op een SVV speler, zodat een penalty volgt. Olieman is hierop kansloos en dat betekent de gelijkmaker: 1-1. De groen-zwarten herstellen zich heel goed van deze tegentreffer. Enkele minuten later kan de Schiedamse doelman een door Jeffrey Seredo Cesar goed ingeschoten vrije trap slechts met grote moeite tot hoekschop verwerken. Tegen het einde van de 1e helft komt dan toch de verdiende treffer voor de thuisploeg. Na een wat gelukkig uitkomende kluts komt de bal bij de diepgaande Sonny Hartog, die na 39 minuten op onnavolgbare wijze de uitlopende Schiedamse doelman omspeelt en de bal eenvoudig in het lege doel kan schieten: 2-1. Nadat Danny vd Ree enige minuten later de bal voor de doellijn kan keren, volgt het rustsignaal met een 2-1 voorsprong voor DHC.

Tijdens de rust pakken donkere wolken zich samen boven het DHC stadion, de lichtinstallatie wordt aangeschakeld en het begint wat te regenen. Als om 18.00 uur de scheidsrechter en spelers zich juist hebben opgesteld voor de aftrap voor de 2e helft begint het te onweren en barst een geweldige stortbui los. Spelers, scheidsrechters en toeschouwers vluchten de catacomben in om van daaruit de verdere weersontwikkelingen te bezien. De regen en het onweer lijken wat minder te worden, maar het komt toch weer terug. Tegelijkertijd zorgt de enorme regenval in korte tijd voor enkele opbollende delen van het kunstgrasveld. De combinatie van genoemde factoren en het feit dat er maximaal een half uur mag worden onderbroken, noopt scheidsrechter Hornes om kort na 18.30 uur er toe om de wedstrijd definitief te staken bij genoemde tussenstand van 2-1 voor de groen-zwarten. Heel jammer, maar helaas. Het afwachten is nu wanneer deze wedstrijd wordt uitgespeeld.

Eerste zege DHC Zat-1: overtuigende 5-0

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 24 september 2016, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

DHC Zat-1 – AGEGGK 5-0 (1-0)

Scheidsrechter: A. Essaghir (Den Haag)

12 min. 1-0 Sonny Hartog

47 min. 2-0 Nick van Willigen

58 min. 3-0 Nick van Willigen

59 min. 4-0 Jeffrey Seredo Cesar

62 min. 5-0 Sonny Hartog

Opstelling:

Gary Olieman;

Johnny vd Ree, Jeremy de Vreede, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan

Yassin Laachach, Jeffrey Seredo Cesar (77 min. Yamani Pakhrou), Tyke Otten

Duncan Jansen (65 min. Marino Porobic), Sonny Hartog,  Nick van Willigen (72 min. Walter Berkhout)

Boekingen:

50 min. Tyke Otten

75 min. Jeffrey Seredo Cesar

86 min. Yamani Pakhrou

Ten opzichte van de voorgaande competitiewedstrijd, uit bij CION, heeft trainer/coach Xander Pronk de basiself slechts op twee plekken gewijzigd: Walter Berkhout begint op de bank, waardoor Nick van Willigen mag starten. Binnen de basisopstelling verhuist hierdoor Johnny vd Ree van linksbuiten naar rechtsachter. Pete Hartigan is er ook weer bij en hij begint in plaats van Marino Porobic op de linksachterpositie. Yamani Pakhrou begint als wisselspeler. Tegenstander is het Rotterdamse AGEGGK.

De groen-zwarten beginnen de wedstrijd energiek en aanvallend. Johnny vd Ree speelt de bal diep op de snelle Duncan Jansen, die in het strafschopgebied door een tegenstander van de bal wordt gezet. Kort daarna wordt een goede voorzet van Tyke Otten door dezelfde Duncan Jansen bij de 2e paal net over het het doel gewerkt. Direct daarna moet DHC goalie Gary Olieman redding brengen op een inzet van een van de Rotterdammers. En als we dan pas 10 minuten bezig zijn, brengt de AGEGGK doelman ten koste van een corner redding op een goede inzet van Yassin Laachach. Kort hierna is er een diepe bal van achteruit waar spits Sonny Hartog achteraan gaat, op de rand van het strafschopgebied schiet hij de bal schitterend en onhoudbaar diagonaal over de Rotterdamse keeper heen in de verste hoek: 1-0. Een fenomenaal doelpunt, zo stellen sommige toeschouwers terecht. In de daarop volgende minuten zien we wat kansen aan weerskanten, onder meer voor de DHC-ers Jeffrey Seredo Cesar en Tyke Otten, terwijl daar tussen in DHC doelman Gary Olieman ook redding moet brengen op een doelpoging van de tegenstander. Een kopbal van Tyke Otten gaat net over het vijandelijke doel, terwijl tegen het einde van de 1e helft een door Yassin Laachach vanaf circa 30 meter genomen vrije trap net naast het AGEGGK doel gaat. De rust komt met een 1-0 voorsprong.

Kort na de spelhervatting zien we een prachtige verre pass van aanvoerder Danny vd Ree op rechts naar Duncan Jansen, die vervolgens de bal voor geeft waarna Nick van Willigen eenvoudig voor de 2-0 zorgt. Na 58 minuten brengt een verkeerde terugspeelbal van AGEGGK de bal bij Nick van Willigen die alleen voor de Rotterdamse keeper komt en de 3-0 op het scorebord laat verschijnen. Slechts een minuut later brengt opnieuw een prachtige verre pass van Danny vd Ree de bal bij de diepgaande Jeffrey Seredo Cesar, die alleen voor de keeper beheerst voor de 4-0 zorgt. En het is maar drie minuten later als er opnieuw wordt gescoord: uit een voorzet van wederom Duncan Jansen scoort opnieuw topscorer Sonny Hartog. Hij komt hiermee op 6 doelpunten in 4 competitiewedstrijden. Hiermee is de wedstrijd meer dan beslist. Gedurende de 2e helft komt de bal slechts zeer sporadisch bij DHC doelman Gary Olieman, maar indien nodig treedt hij adekwaat op en hij houdt dan ook de 0. Aan DHC zijde wordt vervolgens nog driemaal gewisseld. Vermeldenswaard is dan nog, een kleine 10 minuten voor het eindsignaal, een uitstekende pass van Yassin Laachach op de ingevallen Marino Porobic, maar zijn inzet belandt in het zijnet. Het eindsignaal van scheidsrechter Essaghir komt dan ook bij een 5-0 overwinning voor de thuisclub.

Het groen-zwarte Zaterdag-1 team behaalt in zijn 4e competitiewedstrijd ooit in de standaardklasse voor het eerst een zege. Deze is overtuigend en meer dan verdiend. Na een gelijkspel thuis tegen Concordia (2-2) en vervolgens twee nederlagen in uitwedstijden (bij PPSC 3-2 en bij CION 10-3) wordt nu dus met 5-0 gewonnen van AGEGGK, waardoor nu een gedeelde 8e plek in een veld van 14 clubs wordt ingenomen, ofwel bovenaan het rechterrijtje. De eerstvolgende wedstrijd is komende zaterdag (1 oktober) om 17.00 uur tegen het vanouds roemruchte SVV uit Schiedam, maar dan is het uiteraard hun zaterdagteam. We gaan het zien.