Deceptie DHC bij Deltasport

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 10 november 2018, 17.30 uur, bekerwedstrijd nr 4

Deltasport – DHC    6-1   (2-1)

Scheidsrechter:  S.C. Kraak (Piershil)

27 min.     1-0

32 min.     2-0

41 min.     2-1    Rayvano van Alphen

56 min.      3-1

60 min.      4-1

68 min.      5-1

80 min.      6-1

Mats Mangelmans;

Scott Luiten (53 min. Quinten vd Kraaij), Joey Emmerink, Joren Tromp (2e aanv.), Thomas Aangendt;

Vincent Romeijn, Roy Speelman, Brent Biesheuvel;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer (aanv.) (71 min. Max Otten), Rayvano van Alphen (53 min. Jessy Nauman)

Boekingen:

78 min.    Quinten vd Kraaij

Trotse koploper in de 1e klasse zondag DHC kende een grote deceptie bij zaterdag 1e klasser Deltasport, waar voor een zwak spelend DHC met een blamerende 6-1 nederlaag bekeruitschakeling een feit was. Na de onnodige bekeruitschakeling vorig seizoen uit bij Te Werve, is er nu de snelle uitschakeling bij Deltasport.

In Vlaardingen begint DHC zonder de voor de beker geschorste Frank de Lange, alsmede de op de bank startende Levi Schipper, Jessy Nauman, Soliman el Yakoubi en doelman Bas van Zee. In het team van trainer/coach Rob de Lange zijn voorts al vanaf snel in het seizoen Jeffrey van Roon en sinds recent Youri Kooymans afwezig in verband met blessures. Een collectief falen, onderschatting, onvoldoende inzet en mentaliteit….Hoe het ook zij, de 6-1 nederlaag zegt genoeg.

In de 11e min. neemt Jordy Brouwer snel een aan DHC toegekende vrije trap, waarop Rayvano van Alphen alleen voor de Vlaardingse doelman scoort, maar de clubgrensrechter afvlagt wegens buitenspel. Kort hierna een prima actie van Roy Speelman waarop hij zich net buiten de 16-meter vrijspeelt, waarop zijn schot net naast gaat. De eerste mogelijkheid voor de rood-zwarte thuisclub in de 27e min. als in de DHC-verdediging foutief wordt uitverdedigd en één van de Vlaardingers van 30 meter uithaalt: 1-0. Als in de 32e min. een DHC-aanval wordt afgeslagen, volgt een verre bal op één van de Vlaardingse voorwaartsen, die vanaf de middenlijn doorlopend voor de uitgelopen doelman Mats Mangelmans de bal over hem heen lobt en vervolgens in een leeg doel de 2-0 inschiet. Jordy Brouwer kopt enige tijd hierna net voorlangs. Nog voor rust komt DHC dichterbij, als in de 41e min. Djerreld Muntslag op rechts bij de achterlijn mag ingooien, Joren Tromp zich op de achterlijn vrij draait, de bal laag voorgeeft en Rayvano van Alphen van dichtbij bij de 1e paal de 2-1 intikt.

Direct na rust treedt doelman Mats Mangelmans tweemaal goed op bij inzetten van de thuisclub. In de 51e speelt Vincent Romeijn de bal hoog in, waarna Rayvano van Alphen net naast schiet. Als vervolgens in de 56e min. de thuisclub na een voorzet van dichtbij de 3-1 intikt en vier minuten later een DHC-ingooi in de verdediging door een tegenstander wordt onderschept en simpel de 4-1 wordt gescoord, is de wedstrijd gespeeld. Een lob over doelman Mats Mangelmans in de 68e min. en balverlies in de DHC-verdediging tien minuten voor het einde, zorgen voor een 6-1 eindstand. Waar DHC in de competitie tot nu toe in 7 wedstrijden slechts 6 tegendoelpunten incasseerde, wordt dit aantal nu in één wedstrijd gehaald. Hopelijk herstellen de groen-zwarten zich deze week voor de slotwedstrijd in de 1e periode volgende week uit bij Groeneweg.