December

Tekst: Dik Schreuders
December is de maand van de donkere dagen en de maand van de komende winterstop. En daarmee dadelijk ook het einde van de eerste seizoenshelft. En natuurlijk ook de feestdagen en de vrije dagen eind van de maand. Eerst echter nog drie voetbalweekeinden in december en in het vierde weekeinde vooralsnog een heel beperkt programma. Het komende weekeinde een vol programma.
DHC haalde in de twee laatste competitiewedstrijden slechts één punt en duikelde van plek 1 naar plek 3. Na de thuisnederlaag tegen mede-concurrent Moerse Boys, volgt nu de uitwedstrijd tegen koploper VOC in Rotterdam. Om bovenin mee te blijven doen en niet de aansluiting te verliezen mag er niet worden verloren en zou winst uitstekend zijn. Moedig onze mannen aan in Rotterdam Noord ! Aanvang 14.00 uur. DHC 2 ontvangt in eigen Stadion om 11.30 uur het Haagse Vuc 3. Houd de punten in huis, Francis Janse c.s. Koploper DHC 3 verloor na acht keer winst afgelopen zondag uit bij nummer 2 Den Hoorn 6. Zodat het verschil nu nog vijf punten is in ons voordeel. Komend weekeinde is DHC 3 vrij. Zondag jl. won DHC 4 thuis met 3-2 van koploper Blijdorp 6. Deze week trapt men zondagochtend heel vroeg af uit bij TOGB 10. DHC Veteranen-1 verloor thuis van de leeftijdsgenoten van RKDeo. Komende zondag gaan de groen-zwarten uit naar buurman DHL Veteranen-1.
Vier punten uit de laatste twee wedstrijden via thuiswinst op MOC’17 en afgelopen zaterdag uit gelijk bij Dongen. Niet slecht. Thuis tegen het gelijk met DHC O19-1  staande Baronie moeten de groen-zwarten winnen. Aftrap om 15.00 uur, iedereen is welkom langs de lijn. Om dezelfde tijd speelt DHC O19-2 ook thuis en wel tegen Concordia. Daarvoor om 13.00 uur is het DHC O17-1 tegen Forum Sport. Na de 1-0 nederlaag uit bij UVS is DHC afgezakt naar de lagere regionen. Winst kan helpen voor de weg terug omhoog. DHC O17-2 gaat uit naar HBS. DHC O16-1 gaat – na de nederlaag tegen koploper Zeeburgia – richting Utrecht voor de ontmoeting met De Meern. Op eigen veld ontvangt DHC O16-2 het Rotterdamse VOC.
DHC O15-1 speelde de laatste drie wedstrijden gelijk. Met drie punten achterstand op de koploper, staat men nu op de vierde plaats. En komende zaterdag reist men af naar koploper Alexandria’66…..Succes !  In Berkel is het TOGB dat DHC O15-2 ontvangt. Afgelopen zaterdag won men thuis met 10-2 van Nootdorp. Zaterdag om 11.00 uur wordt afgetrapt voor DHC O14-1 tegen HBS. Een prima score voor DHC O13-1 met 9 competitiewedstrijden en alle 9 gewonnen. De koploper gaat deze keer uit naar Oranje Wit in Dordrecht. Om 9.30 uur een topper bij DHC. Koploper DHC O12-1 met 15 uit 5 ontvangt DHC O12-2 dat met 12 uit 7 op de vierde plaats staat. Afgelopen zondag won DHC O12-1 thuis van HBS, waar DHC O12-2 uit nipt met 4-2 verloor van het op de 2e plaats staande Velo. En dat in een poule met allemaal eerste teams en daarnaast alleen DHC O12-2.
DHC O11-1 gaat uit naar Forum Sport, terwijl DHC O11-2 thuis DSVP ontvangt (11.00 uur). DHC O10-1 tegen VUC en DHC O10-2 tegen Concordia beginnen thuis om 9.30 uur. DHC O9-1 gaat naar Zoetermeer naar DWO. Om 8.30 uur trapt DHC O9-2 thuis af tegen Leidschenveen. Om dezelfde tijd ook thuis DHC O8-2 tegen Velo. DHC O8-1 gaat naar Nootdorp naar die club met die naam. Tenslotte gaat DHC O7-1 uit naar Wilhelmus en reist DHC O7-2 af naar GDA.
Voor de mensen die dit seizoen nieuw zijn, of het niet meer weten van vorige seizoenen. Rechts bovenaan op de DHC-site staat de kop ‘Afgelastingen’. Als je daarop klikt kun je zien of er wedstrijden van DHC-teams zijn afgekeurd. Wij proberen dit altijd zo actueel mogelijk bij te houden. Daarbij zijn wij uiteraard met name ook afhankelijk van berichtgeving van andere (thuis)spelende verenigingen. Is men al zo vroeg bereikbaar, is het al zo vroeg bekend of een wedstrijd al dan niet doorgaat. Bij DHC-teams is de kans op afkeuringen thuis met twee kunstgrasvelden niet zo groot, maar bij strenge vorst óf bij sneeuw kan het ook bij ons thuis worden afgekeurd.