De laatste wedstrijden…………

Tekst: Dik Schreuders

Normaal kijk je in het voorjaar uit naar een EK- of een WK-zomer. Als het voetballen met de laatste wedstrijden dan ten einde loopt, stijgt de Oranje-koorts. Maar dat is alleen in de even jaren, hopelijk volgend jaar zomer weer….Nu is er sprake van de eindfase van het seizoen en de laatste wedstrijden, elk weekeinde minder.

Zaterdagochtend speelt DHC O19-1 – reeds enkele weken kampioen – uit bij Ter Leede de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook DHC O17-1 speelt de laatste wedstrijd en wel uit bij Alphense Boys. Helaas hebben de groen-zwarten door de laatste 3 wedstrijden – alle 3 thuis – te verliezen, de kansen op het bereiken van de nacompetitie voor promotie laten liggen. DHC O15-1 speelde afgelopen zaterdagmiddag uit bij Alexandria’66 met 0-0 gelijk Hierdoor is de achterstand op koploper Spijkenisse nu 3 punten. Komende zaterdag staat op de agenda DHC O15-1 thuis tegen Spijkenisse. Een overwinning resulteert in een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap en promotie naar de 1e divisie. Succes !  Supporters, ouders, familie, vrienden, DHC-ers: kom onze groen-zwarten aanmoedigen, aanvang 11.45 uur. Een half uur eerder speelt DHC O15-2 thuis tegen RKDeo. DHC O15-3 gaat uit naar GSC Esdo, terwijl DHC O15-5 uit speelt tegen Remo. Om 10.00 uur sluit DHC O13-1 de competitie op eigen veld af tegen Smitshoek, in welke wedstrijd het gaat om de 2e plaats in de eindstand.

DHC Zaterdag-1 won afgelopen zaterdag uit bij het onderaan staande Wanica Star. Deze zaterdag ontvangt men GLZ Delfshaven. Deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen begint om 14.30 uur.

Na de uitschakeling voor het Haaglanden voetbal-toernooi dinsdag jl. uit bij Vitesse Delft, wacht komende zondag de laatste uitwedstrijd in de competitie. In Eindhoven is Gestel om 14.30 uur de tegenstander. Waar DHC zondag jl. met 3-2 won van Groene Ster, verloor Gestel uit bij Chevremont met maar liefst 12-0….Wij rekenen er op dat de mannen van Rob de Lange voor een aangename terugreis willen zorgen met 3 punten op zak !

De laatste twee wedstrijden werden door DHC 2 beide gewonnen (5-2 uit bij Laakkwartier 2 en 5-2 thuis tegen Nieuwerkerk 2). Echter ook TOGB 2 won twee keer…Zondagochtend 11.30 uur uit bij RKAVV 2 moet nu gewonnen worden, om de tegenstander tot op 1 punt te naderen. In dat geval moet ook een week later de laatste wedstrijd worden gewonnen, om rechtstreekse degradatie nog te kunnen ontgaan….. DHC 5 speelt om 11.30 uur op eigen veld tegen kampioen Houtwijk 1. Opgemerkt moet worden dat DHC 5 de laatste 3 wedstrijden eerst eenmaal gelijk speelde en daarna twee maal won, laatstelijk twee weken terug uit bij Oliveo 9 (2-6). DHC Veteranen-1 ontvangt om 10.00 uur TAC’90/vet-2.

In de komende weken nog enkele midweekse wedstrijden, een aantal afsluitende competitie- en/of bekerwedstijden in het weekeinde en diverse toernooien, zowel bij DHC , als elders in het land.

Voor alle wedstrijden: zie het overzicht elders op de site.

Verder voor iedereen een zonnig en sportief voetbalweekeinde toegewenst. Geniet er van.