Complimenten, maar geen punten

Tekst: Dik Schreuders

zondag 12 maart 2017,10.30 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC 2 – Quick 2     0-2  (0-0)

Scheidsrechter:   D.B. Lit (Spijkenisse)

59 min.    0-1

77 min.    0-2

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Jacky Doorschodt, Natan Songsuk;

Junior Okorocha, Chris Hagi, Dominique Ahanhanzo;

Sergio Calor (45 min. Beau vd Toorn), Kwaku Etwi (45 min. Nabil Haddadi), Sinte Fonkel

 

Boekingen:

10 min.   Nishant Bekaroe

Zonder Damon Verloove (schorsing) en Ricky Schaap (vakantie) moest DHC 2 vandaag thuis tegen Quick 2 gaan voor de punten. Na afloop kregen de vandaag in het wit gestoken groen-zwarten de complimenten voor het spel, maar kon men geen punten bijtellen. DHC 2 toonde ook vandaag weer te weinig scorend vermogen. Op het scorebord stond dan ook een 0-2 nederlaag.

Na enige tijd wederzijds aftasten kwam DHC 2 na een 20 min. goed in de wedstrijd. Een actie op links en een voorzet van Sinte Fonkel kwam bij Kwaku Etwi die inkopte, maar de Haagse doelman kon de bal stoppen. Een tiental minuten later is de alerte doelman uitlopend net iets eerder bij de bal dan Kwaku Etwi. Na 42 min. een actie van Sergio Calor op de 16 meter, waarna zijn schot wordt aangeraakt en net naast het doel verdwijnt. Op slag van rust is er op links een actie van Sinte Fonkel die naar binnenkomt, waarna zijn schot wordt geblokt en net naast gaat en niet meer oplevert dan een hoekschop.

Direct na de theepauze speelt invaller Beau vd Toorn op rechts op Junior Okorocha die het strafschopgebied ingaat en inspeelt op Chris Hagi vlak voor de doelman en de doellijn, waarna de doelman alsnog de bal kan pakken. In de 48e min. gaat Sinte Fonkel onderuit binnen de lijnen, de – overigens prima fluitende 21 jarige scheidsrechter Lit – laat doorspelen. Eén minuut later schiet invaller Nabil Haddadi net over. DHC 2 is fanatiek in de aanval en heeft de tegenstander in de greep. Maar zoals zo vaak…. In de 59e min. is er halverwege eigen helft balverlies, waarna op randje buitenspel de 0-1 wordt ingeschoten achter doelman Nishant Bekaroe. Twee min. later een verre pass van Jacky Doorschodt op rechts op Junior Okorocha. Na een actie gaat hij naar binnen en schiet laag net voorlangs…. Vijf minuten later ziet Nabil Haddadi zijn schot van 16 meter gestopt door de Haagse doelman. Met nog een kwartier op de klok is er een actie op rechts op de achterlijn van Nabil Haddadi, waarna zijn voorzet net langs Beau vd Toorn gaat en net voorlangs. Twee min. later wordt de wedstrijd beslist. Een verre vrije trap vanaf hun linkerkant, wordt hoog voorgebracht en bij de 2e paal ingeschoten: 0-2. Na 80 min. speelt Nabil Haddadi diep, waarna Beau vd Toorn alleen op het doel afgaat, maar waar de uitkomende doelman net kan ingrijpen. In de laatste min. gaat Chris Hagi nog het strafschopgebied in, maar schiet net naast. Quick 2 met trainer Joop Hoornweg (oud-DHC-speler) vertrekt met de 3 punten; DHC 2 moet zich ernstig zorgen maken voor de positie op de eindrangschikking