Competitiestart

Tekst: Dik Schreuders

Eindelijk, de competitiestart. Trainen, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden. Al tweede helft september, maar eigenlijk gaat het nu pas echt beginnen, de competitie. Wat wordt het dit seizoen ? Kampioenschappen, periodetitels, de middenmoot of degradatie ? Over ruim 8 maanden, eind mei 2019, weten we meer.  Doe je best, verbeter je voetbalkwaliteiten, haal de punten en vooral heb plezier. Steun al onze teams gedurende het komende seizoen.

In de afgelopen periode speelde DHC best redelijk, waar men nog zoekende is naar de exacte invulling. Er werd slechts eenmaal gewonnen, overtuigend met 0-6 bij Concordia. Verder bleek het scoren moeizaam. Eén afdeling onder de hoofdklasse moet DHC dit seizoen gaan optreden in de 1e klasse. De start is in Gouda uit bij Olympia. Er valt weinig van te zeggen, maar dat DHC dit seizoen in de 1e klasse bij de favorieten behoort en bovenin zal willen meedraaien, is duidelijk. Drie punten mee terug naar Delft zou een goede start zijn. In tegenstelling tot de meeste hoofdklasse-wedstrijden in de afgelopen jaren spelen wij dit seizoen meestal redelijk dichtbij. Dus zien wij u ook als supporter langs de lijn in Gouda ?

DHC 2 start in de res. 2e klasse met een uitwedstrijd bij WIK 3. De groen-zwarte reserves kwamen twee seizoenen terug nog uit in de res. hoofdklasse, een plek die men ook weer snel zal willen bereiken. Het jonge team deed het in de bekerpoule redelijk goed en als je bovenin mee wil doen, is direct een eerste driepunter van belang.

DHC 3 opent de competitie zondag om 12.00 uur thuis tegen Remo 7. DHC 4 reist naar sportpark Pauwmolen verderop langs de A13 voor de uitwedstrijd bij Wippolder 5. In het stadion treedt DHC Veteranen-1 om 10.00 uur aan tegen Oosterheem Vet-1.

In de beker was er voor DHC O19-1 tweemaal een nederlaag en een gelijkspel. Teleurstellend. Afgelopen jaar handhaafde men zich – na een goede start – uiteindelijk via de nacompetitie in de 3e divisie.  Handhaving en dan zonder omweg is minimaal het doel. Zaterdamidag wordt in Alphen gestart uit bij ARC. DHC O17-1 won alle drie de bekerwedstrijden, maar de competitieopening uit bij Barendrecht is van een andere orde. DHC O17-2 speelt zaterdag uit bij Forum Sport. Om 15.00 uur ontvangt DHC O16-1 – na driemaal bekerwinst – in het stadion als tegenstander Bloemendaal in de nieuwe O16-competitie, waar men in een afdeling met veel reiskilometers is ingedeeld. Daarvoor om 13.00 uur speelt DHC O16-2 thuis tegen VEP. Eveneens om 13.00 uur op eigen veld DHC O15-1 – met 7 punten 1e in de bekerpoule – tegen JVOZ. DHC O15-2 blijft dichtbij met een uitwedstrijd bij Concordia, terwijl DHC O15-3 om 15.00 uur aftrapt tegen Vredenburch.

DHC O13-1 won de bekerpoule met 7 punten en ontvangt nu om 11.00 uur DSO. Om 9.30 uur spelen zowel DHC O12-1 als DHC O12-2 thuis. De eerste tegen Quick, de tweede tegen FC sGravenzande. DHC O11-1 ontvangt Kethel Spaland en DHC O11-2 ontvangt DVC, beide om 11.00 uur. Om 8.30 uur staat DHC O10-1 thuis tegen Nootdorp op de kalender. DHC O10-2 gaat uit naar Oliveo in Pijnacker. Om 8.30 uur wordt voor de aftrap gefloten bij DHC O9-1 thuis tegen Concordia en voor DHC O9-2 thuis tegen DHL. Dan de jongste DHC-ers. DHC O8- gaat uit naar Semper Altius, terwijl DHC O8-2 afreist naar Quick. Dan is er de allereerste wedstrijd voor DHC O7-1, om 8.30 uur thuis tegen Leidschenveen.

Allen veel succes, veel doelpunten, veel plezier en we rekenen op veel DHC-supporters langs de lijn, op de tribunes en op het terras. En blijf altijd sportief. Groen en zwart zijn de kleuren !