Chris Kronshorst actief bij DHC O13

Tekst: Dik Schreuders
DHC O13-jeugdtrainer Romano Brusselers liet enige tijd na het begin van dit seizoen weten dat hij gedurende het seizoen voor 4 maanden naar het buitenland moest voor zijn opleiding. Daarmee zorgend voor een te vullen vacature binnen de DHC-jeugdopleiding.
Inmiddels is deze plek opgevuld. Chris Kronshorst is sinds enkele weken actief als trainer bij de doordeweekse trainingen en als coach van DHC O13-1 bij de wedstrijden op zaterdag.
Chris Kronshorst is zeker geen onbekende bij DHC en in het Nederlandse voetbal. Chris – inmiddels 71 jr. – begon met voetballen in de DHC-jeugd en kwam vervolgens in het betaalde voetbal uit voor DHC, DHC’66 en Xerxes/DHC’66. Vervolgens ging hij na de opheffing van Xerxes/DHC’66 in 1968 naar Holland Sport, NEC, Sparta en FC Utrecht. Bij NEC in Nijmegen kwam hij door zijn toenmalige trainer Wiel Coerver in aanraking met diens trainingsmethoden. Chris werd trainer en met name techniek-trainer. In 1979 werd hij weer lid bij DHC en speelde daarna – met diverse oud 1e elftalspelers – nog enkele jaren in DHC 4 in de res. 1e klasse.
Chris Kronshorst begon daarna als trainer bij Delfia en na een aantal jaren maakte hij de stap om assistent-trainer te worden bij DHC in de Hooofdklasse. Enige jaren later werd hij hoofdtrainer bij DHC. Kort na aanvang van het seizoen 2001/2002 kende DHC echter een tegenvallende start en vervolgens trad Chris op eigen verzoek terug als hoofdtrainer bij DHC.
Vervolgens bouwde Chris Kronshorst een reputatie op met zijn techniek-trainingen via zijn eigen voetbalschool. En vervolgens ook als techniek-trainer in het betaalde voetbal. Samen met Co Adriaanse als hoofdtrainer kwam hij vervolgens onder andere bij FC Porto, Metallurg Donetsk en bij RB Salzburg.
Wij wensen Chris Kronshorst veel succes en plezier in de komende periode bij DHC O13-1 en vertrouwen er op dat de spelers veel van hem gaan leren.