Bevrijdingsweekeinde

Tekst: Dik Schreuders

Zo aan het einde van de schoolvakanties, in het komende bevrijdingsweekeinde, heeft de KNVB weer een – beperkt – programma vastgesteld. Het is inmiddels begin mei en de competities lopen door tot het eind van deze maand. Enkele teams zijn al iets eerder klaar, andere teams iets later.

Zondag 5 mei a.s. speelt DHC 2 uit bij TOGB 3. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft DHC 2 als koploper zes punten meer dan achtervolger Full Speed 3. Het doelsaldo voor de groen-zwarten is +88, voor de achtervolger is dat +44, zodat bij onverhoopt gelijk eindigen de balans doorslaat in het voordeel van DHC 2. Eerst zondag de ontmoeting in Berkel, die gewonnen zal moeten worden. Op dit moment staat de score voor DHC 2 op 99 gescoorde doelpunten gedurende deze competitie….

In het Stadion trapt DHC 3 zondag om 12.00 uur af tegen HBS 9. DHC 3 moet deze competitie nog vijf keer spelen. Sep 4 – die op dit moment één keer meer hebben gespeeld – heeft als koploper zes punten meer dan DHC 3.

De overige seniorenteams zijn zondag vrij. DHC oefent dinsdag 7 mei a.s. tegen TOGB, kampioen in de 1e klasse. Aanvang in het Stadion is om 20.00 uur.

Zaterdag komen 11 DHC-jeugdteams in actie, waarvan één keer beker en de overigen competitie. Van deze 11 jeugdteams spelen vier teams thuis. De overige jeugdteams zijn vrij.

DHC O19-1 won half april thuis met 2-0 van Kloetinge en neemt daardoor nu de één na laatste plek in, in de 3e divisie. Een plaats die recht geeft op deelneming aan de nacompetitie voor handhaving in deze 3e divisie. Zaterdag om 15.00 uur is het Goudse Jodan Boys de tegenstander aan de Brasserskade. Hiervoor speelt om 13.00 uur DHC O17-1 – drie weken geleden werd thuis met 7-3 gewonnen van Velo – thuis tegen Smitshoek. DHC O17-2 reist naar Olympia in Gouda.

Met een vierde plek in de rangschikking doet DHC O15-1 het prima. Zaterdag speelt men uit bij Smitshoek. DHC O15-2 gaat uit naar het laaggeplaatste HVV, dat nog 0 punten heeft. In Leiden speelt DHC O13-1 uit bij UVS. Na de dik verdiende 0-2 uitoverwinning bij concurrent Alphense Boys half april, hebben de groen-zwarten met nog 4 wedstrijden te gaan 7 punten voorsprong op Alphense Boys.

DHC O12-1 ontvangt om 10.00 uur sv Nootdorp. Half april verloor DHC O12-1 voor het eerst gedurende dit hele seizoen in de competitie en wel van Lyra. Tijd voor herstel tegen sv Nootdorp ? In Zoetermeer speelt DHC O11-2 uit bij Oosterheem. In Den Haag ontvangt Quick DHC O9-1. DHC O8-2 gaat uit naar Verburch. In de halve finale voor de KNVB-beker ontvangt DHC O8-1 thuis om 11.00 uur ijvv Zwervers uit Rotterdam. De winnaar speelt over enkele weken de finale…..

Veel doelpunten scoren en als je er dan één meer maakt dan de tegenstander, dan win je. Dat is logisch. Sportief, succesvol en fijn weekeinde !