Beperkt programma

Tekst: Dik Schreuders

De vorst is voorlopig even verdwenen, de temperaturen zijn gestegen. Komend weekeinde lijkt er volop gevoetbald te kunnen worden, ware het niet dat er bij de jeugd door de KNVB slechts een beperkt inhaal- én beker-programma is vastgesteld voor de B-categorie en het voor de jeugd A-categorie nog steeds winterstop is.

Voor diverse jeugdteams zijn oefenwedstrijden vastgesteld. De senioren kennen wél een volledig programma.

DHC O19-1 oefent zaterdag om 12.00 uur in het Stadion tegen Velo. De tegenstander staat onder leiding van trainer/coach Marco Sloos, oud-speler van DHC en oud-jeugdtrainer van DHC. Om 10.00 uur oefent DHC O15-2 thuis tegen het Goudse Jodan Boys. DHC O15-5 gaat uit naar Full Speed.

Ook DHC O13-1 speelt een oefenwedstrijd. Om 10.00 uur is Alexandria’66 tegenstander in het Stadion. DHC O13-2 speelt competitie, uit bij Wilhelmus. DHC O13-5 bekert op de vroege zaterdagochtend uit bij DWO in Zoetermeer. En ook DHC O11-1 bekert, zij gaan uit naar Velo. DHC O11-2 oefent bij DSO. Een oefenwedstrijd is er ook voor DHC O11-3 waar XerxesDZB om 8.45 uur de tegenstander is. Op dezelfde tijd speelt DHC O11-4 voor de beker ook thuis tegen Quick Boys. Zaterdagochtend vroeg spelen DHC O9-1 én DHC O9-3 beide uit bij Leidschenveen en ook dat is voor de beker.

Afgelopen zaterdag hervatte DHC Zaterdag-1 de competitie. In de derby uit bij buurman Concordia werd een nipte 2-1 nederlaag geleden. De groen-zwarten verkeren in de onderste regionen van de 4e klasse. Komende zaterdag ontvangt men om 17.00 uur et Schiedamse PPSC. Het resultaat is met name afhankelijk van de beschikbare spelers. Half september jl. werd de uitwedstrijd met 3-2 verloren.

De hoofdmacht van trainer/coach Rob de Lange behaalde na de winterstop in de twee gespeelde thuiswedstrijden 4 punten. Komende zondag gaat DHC 1 weer een 2 uur in de bus voor de uitwedstrijd tegen Gemert. De Oost-Brabanders bevinden zich in de subtop, DHC 1 probeert aan te sluiten in de brede middenmoot. Winst of verlies maakt gevoelsmatig een groot verschil in de wederom 2 uur durende terugreis….

DHC 2 gaat uit naar koploper Westlandia 2, waartegen thuis werd gelijkgespeeld. Afgelopen zondag was er meer mogelijk geweest dan het gelijke spel thuis tegen VOC. DHC 3 reist af naar TOGB 6, terwijl DHC 4 uit speelt bij Oliveo 7. DHC 5 ontvangt zondag om 11.30 uur thuis Wippolder 4, terwijl DHC Veteranen-1 thuis spelen tegen VCS Vet-1.

Kijk voor alle wedstrijden en alle aanvangstijden elders op de site. Bedenk dat veel teams dit weekeinde nog vrij zijn. De competitie voor de A-categorie-jeugd begint pas later.

Indien je twijfelt of je wedstrijd doorgaat, klik dan op de DHC-site rechts bovenaan op afgelastingen. Daar wordt zodra dit bekend is de eventuele afgelasting van de wedstrijden vermeld.

Voor iedereen een mooi en een sportief voetbalweekeinde toegewenst!