Beperkt programma richting winterstop

Tekst: Dik Schreuders
 
Komend weekeinde is er een beperkt programma richting de winterstop. De KNVB stelde slechts een beperkt aantal wedstrijden vast. Maar de wedstrijden die gespeeld worden, zijn er niet minder belangrijk om !
 
De regio-derby van DHC uit bij Den Hoorn is zo wie zo een belangrijke wedstrijd, waarbij het de vraag is of DHC de aansluiting bij de top van de 1e klasse kan vasthouden. De groen-zwarten staan op de 3e plek, achter koploper Moerse Boys en VOC. Afgelopen zondag werd met 10 man in de 2e helft een 3-0 zege behaald op cvv Zwervers. In Den Hoorn wordt om 14.00 uur afgetrapt, waar DHC-supporters welkom zijn om ons team aan te moedigen. Een week later volgt de beslissing voor de 1e periode, als Moerse Boys thuis tegen 9 man van BMT in 6 minuten de 2-2 score moet opvoeren om de periode binnen te halen. Zo niet, dan is DHC winnaar van de 1e periode.
 
Koploper DHC 2 won afgelopen zondag voor de 9e keer in 10 competitiewedstrijden. Deze zondag wordt thuis tegen TOGB 3 de 1e periode afgesloten. Als DHC 2 gelijkspeelt of wint, is de 1e periode binnen voor onze mannen ! Aftrap om 11.30 uur aan de Brasserskade, we rekenen op u als supporter langs de lijn. Zondag om 12.00 uur speelt DHC 3 – eveneens koploper – thuis tegen Football Factory 4. DHC 4 is na de 5-4 winst tegen Delft afgelopen zondag, deze zondag vrij. DHC Veteranen-1 verloor afgelopen week nipt met 2-3 van koploper Haagse Hout en gaan nu uit naar ODB Vet-2.
Bij de jeugd speelt DHC O17-1 zaterdag thuis (13.00 uur) voor de beker tegen Lyra. De gasten staan bovenaan in de 1e klasse. Ook voor de beker is daarvoor om 11.00 uur DHC O15-1 tegen Capelle. Capelle staat laag in de 3e divisie. DHC O15-2 gaat uit naar Lyra. Aanvang 9.30 uur thuis voor DHC O14-1 tegen MMO. Koploper DHC O12-1 gaat voor de beker uit naar het op de 3e plaats staande Velo in het Westland.
DHC O11-1 speelt voor de competitie thuis tegen RKDeo, respectievelijk de nummer 2 en de nummer 3 van de ranglijst. DHC O10-1 oefent uit bij ‘sGravenzande, terwijl DHC O10-2 uit speelt bij RKDeo. Ook een oefenwedstrijd voor DHC O9-2 uit in Rotterdam bij Spartaan’20. Tenslotte DHC O8-1 die voor de beker in Berkel TOGB ontmoeten.
Alle niet genoemde teams zijn komend weekeinde vrij. Daarna is het voor alle teams winterstop. Dit met uitzondering van DHC 2, die op dinsdagavond 18 december a.s. voor de beker in Noordwijk tegen  SJC 2 spelen én een aantal oefenwedstrijden en toernooien.
Voor alle teams en iedereen geldt dat de geplande wedstrijd doorgaat, zolang er geen andere officiële berichten zijn. Laat je teamgenoten niet in de kou of in hun hemd staan en zorg dat je er bent als team. Dit ondanks kou, regen, wind, sneeuw of ijs.
De officiële afkeuringen staan rechts bovenaan op de DHC-site. Daar de kop ‘Afgelastingen’. Als je daaro klikt kun je zien of er wedstrijden van DHC-teams zijn afgekeurd. Wij proberen dit altijd zo actueel mogelijk bij te houden. Daarbij zijn wij uiteraard met name afhankelijk van berichtgeving van andere (thuis)spelende verenigingen. Is men al zo vroeg bereikbaar, is het al zo vroeg bekend of een wedstrijd al dan niet doorgaat. Bij DHC-teams is de kans op afkeuringen thuis met twee kunstgrasvelden niet zo groot, maar bij strenge vorst óf bij sneeuw kan het ook bij ons thuis worden afgekeurd.
Deze week eindigen wij er mee om alle spelers, leden, ouders, vrijwilligers, supporters en sponsors fijne feestdagen en een gezond, sportief, fantastisch, succesvol en doelpuntenrijk 2019 te wensen !