Bekerwinst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 11 november 2017, 15.00 uur, bekerwedstrijd nr 1

Kagia – DHC      1-3  (0-1)

Scheidsrechter:  R.M. Steenbergen (Capelle ad IJssel)

10 min.   0-1   Roy Speelman

56 min.   1-1

68 min.   1-2    Roy Speelman

89 min.   1-3    Djerreld Muntslag

Blairi Schermer;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (74 min. Tidde Tromp),Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Sinte Fonkel (76 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

Geen

DHC – afgelopen seizoen verliezend bekerfinalist in West2 – behaalde zaterdag voor de beker een vrij simpele 1-3 uitzege bij zaterdag 3e klasser Kagia. Een snelle voorsprong en even aanzetten na de 1-1 resulteerde in de overwinning. Een overwinning waar DHC na vijf wedstrijden zonder winst in de Hoofdklasse (1 keer gelijk, 4 keer verlies) aan toe was.

Rob de Lange had ook vandaag weer de nodige afwezigen. Om verschillende redenen ontbraken Dominique Ahanhanzo, Levi Schipper, Melvin Vissers en Joshua Wadie, terwijl in verband met lichte blessures Djerreld Muntslag en Tidde Tromp uit voorzorg op de bank plaatsnamen. Als doelman stond vandaag Blairi Schermer opgesteld, terwijl Sinte Fonkel voor het eerst in de basis begon.

Op een prima kunstgrasveld was DHC al in de 1e min. dicht bij de openingstreffer, maar na een hoekschop kopte Joey Emmerink net over. Drie minuten later kan de Kagia-doelman een hard schot van Jordy Brouwer net stoppen, waarna in de rebound Frank de Lange in het zijnet schiet. In de 10e min. is het wel raak. Jordy Brouwer speelt op links Roy Speelman aan die het strafschopgebied ingaat en de 0-1 scoort. Een minuut later gaat Jordy Brouwer alleen op het doel af, waar de doelman de bal net corner kan tikken. Nog in de eerste 20 minuten schiet Roy Speelman net over en stopt de doelman een schot van links van Jeffrey van Roon. Een minuut later gaat Wesley Verhoek alleen door, waar hij net buiten de lijnen ten koste van een vrije trap én een gele kaart door een verdediger uit Lisserbroek wordt gestopt. De vrije trap van Jordy Brouwer wordt door een verdediger getoucheerd en gaat net naast. De corner wordt ook nu ingekopt door Joey Emmerink, waarna de doelman de bal net onder de lat vandaan over tikt. Kort hierna schiet Jordy Brouwer net over. DHC creëert daarmee vandaag een grote hoeveelheid mogelijkheden, waar de score makkelijk hoger had kunnen zijn. In de 28e minuut is er een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, als een schot bovenop de lat boven Blairi Schermer komt. Met nog ruim vijf minuten voor de rust schiet Roy Speelman over na een prima aanval via Sinte Fonkel en Jordy Brouwer. Hierna ziet Frank de Lange zijn schot op de lat komen op aangeven van Sinte Fonkel. Op slag van rust kan de doelman van de thuisclub een schot stoppen van Roy Speelman.

Na de pauze is er al snel een schot van Wesley Verhoek, hetgeen de doelman stopt en vervolgens is het de doelman die ook een kopbal van Jordy Brouwer stopt. In de 56e min. een verre bal van de thuisclub, die ter hoogte van de middenlijn wordt doorgekopt, waarna de linkerspits van de thuisclub alleen op Blairi Schermer afgaat en hem kansloos laat: 1-1. Twaalf minuten later is het opnieuw Roy Speelman die – na een actie van Sinte Fonkel en een voorzet van Anthony Pique – scoort via een kopbal en orde op zaken stelt: 1-2. Verder dan een afstandsschot, hetgeen door Blairi Schermer corner wordt getikt, komt Kagia niet. In de 89e min. zorgt Jordy Brouwer met een goede actie voor een kans voor invaller Djerreld Muntslag, die prima afmaakt: 1-3. DHC bekert door.