Bekerwinst DHC in Delftse derby

zaterdag 31 augustus 2019, 14.30 uur,
bekerwedstrijdVitesse Delft – DHC    2-3  (1-0)
Scheidsrechter:  D.B. Lit  (Spijkenisse)
21 min.      1-0   (pen.)
59 min.      1-1   Quinten vd Kraaij
66 min.      1-2   Vincent Romeijn
80 min.      1-3   Vincent Romeijn
82 min.      2-3

Nick Hasper;Joren Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;Max Otten, Frank de Lange, Jessy Nauman;Quinten vd Kraaij, Vincent Romeijn, Youri Kooijmans (45 min. Manuel Mansanga)
Boekingen:21 min.    Levi Schipper55 min.    Max Otten74 min.    Jessy Nauman

Op een warme zaterdagmiddag behaalde DHC een 2-3 bekerwinst in de Delftse derby uit bij Vitesse Delft . Op sportpark Tanthof drukte de score het onderlinge krachtsverlies heel mager uit. Zondag 1e klasser DHC was duidelijk de bovenliggende partij ten opzichte van zaterdag 2e klasser Vitesse Delft.

In de eerste tien minuten is direct duidelijk dat het bezoekende team van Rob de Lange de gevaarlijke ploeg zal zijn. De van een blessure vandaag voor een halve wedstrijd terugkerendeYouri Kooijmans blijkt direct tweemaal gevaarlijik, terwijl ook spits Vincent Romeijn een mogelijkheid krijgt. In de 11e min. passt Jeffrey van Roon op links diep op Youri Kooijmans. De snelle aanvaller gaat alleen op het Vitesse Delft-doel af en wordt dan net buiten de lijnen onderuit gehaald. Scheidsrechter Lith besluit tot een vrije trap en een kaart met de kleur geel. Kort hierna schiet Jessy Nauman voorlangs en ook Quinten vd Kraaij  is binnen het strafschopgebied niet succesvol.

Bijna halverwege de 1e helft noteren we een aantal snelle counters van Vitesse Delft. In de 21e minuut is er net binnen het strafschopgebied een sliding van Levi Schipper, waar scheidsrechter Lith dan besluit tot een terechte strafschop voor de thuisclub.  Oud DHC-er Rene de Graaff zorgt vanaf 11-meter voor de 1-0 voor Vitesse Delft. Toch is het kort hierna weer DHC dat met een aantal schoten van Quinten vd Kraaij en Jeffrey van Roon de Vitesse Delft-doelman op hun weg vindt, waar deze ook net voor Vincent Romeijn ingrijpt. Youri Kooijmans en Joren Tromp worden door de Vitesse Delft-grensrechter terug gevlagd wegens buitenspel. Met nog enkele minuten op de klok voor de doelwisseling bereikt Quinten vd Kraaij vanaf rechts Max Otten. Deze schiet in, waar het schot via het lichaam van de verdediger corner gaat. Vervolgens is er een actie vanaf rechts naar binnen gaand van Quinten vd Kraaij, waar zijn schot binnen de lijnen wordt gekeerd door de arm van een rood-zwarte verdediger. Scheidsrechter Lith laat echter doorspelen.

In de 2e helft is DHC op jacht naar de gelijkmaker en komt de thuisclub nauwelijks nog in de buurt van DHC-doelman Nick Hasper. Schoten van Quinten vd Kraaij en invaller Manuel Mansanga worden gekeerd door de Vitesse Delft-doelman. Ruim tien minuten na de rust speelt Manuel Mansanga op Jessy Nauman links binnen de 16-meter. Deze schiet in en opnieuw lijkt de bal binnen de lijnen te worden gekeerd door de arm van een verdediger. Ook nu reageert de scheidsrechter hier niet op. Binnen een kwartier na de rust komen de groen-zwarten langszij. Joren Tromp speelt vanaf links op Quinten vd Kraaij die vanaf rechts naar binnen komt en in de verre hoek de 1-1 binnenschiet.

Een minuut later is er een actie van Frank de Lange, die de bal bij Vincent Romeijn links vlak voor het doel doet belanden, waar de DHC-spits – sinds nu twee wedstrijden – in het zijnet schiet. Halverwege de 2e helft op rechts bij de achterlijn een actie van Quinten vd Kraaij, waar Joren Tromp bij de 1e paal verlengt en laag voorgeeft en vervolgens Vincent Romeijn van dichtbij de 1-2 inschiet.

DHC blijft in de aanval, maar pas na ruim een half uur in het tweede bedrijf is er dan weer een kans via een actie van Manuel Mansanga, waar Vincent Roemijn dan over schiet. Eén minuut later lijkt hij dan toch de wedstrijd te beslissen, als een lage voorzet van Quinten vd Kraaij door Vincent Romeijn wordt ingeschoten: 1-3. De DHC-middenvelder scoort daarmee als spits zijn tweede doelpunt van de middag, waar hij dat vorig weekeinde in de oefenwedstrijd tegen HBS ook al tweemaal deed als spits.

De thuisclub komt dan twee minuten later na een misrekening in de DHC-verdediging, net op eigen helft, simpel aan de 2-3, als twee spelers alleen op doelman Nick Hasper kunnen doorgaan en de bal wordt breed gelegd. DHC houdt echter eenvoudig stand en in de slotfase lijkt DHC nog te gaan scoren. Manuel Mansanga wordt op rechts onderuit gehaald, waar Jeffrey van Roon de vrije trap inschiet. Via onderkant lat komt de bal terug in het veld, zodat kort hierna met 2-3 wordt afgesloten.