Afstraffing voor Zat-1: 11-1 nederlaag

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 2 december 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 10
Vredenburch – DHC Zat-1 11-1 (5-0)
Scheidsrechter: J.P. vd Wel (De Lier)

2 min. 1-0
10 min. 2-0
33 min. 3-0
37 min. 4-0
41 min. 5-0
46 min. 6-0
48 min. 7-0
53 min. 8-0
66 min. 9-0
74 min. 10-0
75 min. 10-1 Revy Rosalia
89 min. 11-1

Opstelling DHC:
Marciano van Dam
Duncan Jansen, Yassin Laachach, Sonny Hartog, Koen van Willigen (1 min. Ludger Nfortin)
Wendel Tromp, Jeremy de Vreede (aanv.), Lennart van Kruijl;
Nadir Jacobs, Nick van Willigen, Revy Rosalia

Gele kaarten DHC:
36 min. Sonny Hartog

In de uitwedstrijd bij Vredenburch mist Zat-1 helaas wel erg veel spelers. Om uiteenlopende redenen ontbreken maar liefst 7 spelers: Jeroen Leenders, Robin van Straaten, Danny vd Ree, Johnny vd Ree, Gino Kos, Ari Lima Dias en Barry de Poorter. Om enige al langer ontbrekende spelers nog maar niet eens te noemen. Toch staan er 12 spelers aan de start, waaronder twee net nieuw begonnen A-junioren (Nadir Jacobs en Ludger Nfortin), maar binnen een minuut moet Koen van Willigen helaas met een waarschijnlijk zware knieblessure het veld verlaten, waardoor de enige beschikbare wissel al heel snel moet worden ingezet. Door de vele afwezigen zijn er bovendien noodgedwongen nogal wat omzettingen ten opzichte van de vorge wedstrijd.
Al binnen een minuut na de aftrap raakt zoals al geschreven Koen van Willigen in het eigen strafschopgebied geblesseerd en hij moet dan helaas zwaar geblesseerd het veld verlaten. Het spel wordt na een korte onderbreking hervat met een corner voor Vredenburch en die wordt ingekopt: 1-0. Enkele minuten later kopt een Vredenburcher op de binnenkant van de paal waarna DHC-goalie Marciano van Dam de bal kan pakken. Als na 10 minuten DHC in de aanval de bal verliest, brengt een snelle counter een van de spelers van de thuisclub alleen voor DHC-keeper Van Dam: 2-0. Vervolgens kabbelt de wedstrijd zich heel lang voort, zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Na 31 minuten speelt aanvoerder Jeremy de Vreede de bal op A-junior Nadir Jacobs, maar zijn inzet wordt door de Vredenburch-keeper tot hoekschop verwerkt. Uit die corner schiet Wendel Tromp net over het doel. De volgende aanval aan de andere kant leidt dan tot een voorzet en een schot van dichtbij: 3-0 na 33 minuten. Als een overtreding net buiten het strafschopgebied op de snelle Nadir Jacobs door scheidsrechter Van der Wel wordt bestraft met een vrije trap, is het Revy Rosalia die zich achter de bal opstelt, maar helaas strandt die poging op de muur. In de slotminuten tot de rust weet de thuisploeg dan nog tweemaal te scoren, waarmee het halverwege de wedstrijd ineens al 5-0 staat.
De groen-zwarten zijn tijdens de rust in de kleedkamer tamelijk teleurgesteld door de al fors opgelopen achterstand en men neemt zich voor om in de 2e helft toch wat beter voor de dag te komen. Vredenburch neemt zich kennelijk voor om de score zo hoog mogelijk op te voeren, want vanaf de hervatting gaan ze er gedreven tegen aan. Dit leidt tot een aantal snelle doelpunten, met het nodige fortuin, dat ook nog. Een foutieve terugspeelbal van DHC-kant maakt het de thuisclub wel erg makkelijk om, na 46 minuten, in het lege doel de 6-0 te scoren. Twee minuten later valt een verre voorzet vanaf onze rechterkant via de binnenkant van de 2e paal in het doel: 7-0. En 5 minuten later verdwijnt een afstandschot via – ook nu – de binnenkant van de paal in het doel en is het 8-0. Daarna stokt de doelpuntenproduktie enige tijd, maar na 66 minuten betekent een afstandschot 9-0 en na 74 minuten is het dan 10-0 als een Vredenburch-speler op de penaltystip vrij kan aannemen en in de draai in kan schieten. De groen-zwarten komen in de 2e helft nauwelijks meer op de andere speelhelft, maar sporadisch gebeurt het toch wel. Zo ook na 75 minuten, waarbij Revy Rosalia van grote afstand de bal over de wat te ver voor zijn doel staande Vredenburch-keeper lobt en de bal in het doel verdwijnt: 10-1. Toch een tegendoelpunt voor Vredenburch en met name voor hun doelman, die daags tevoren in een kranteinterview nog had gezegd dat hij – na zeven wedstrijden met 0 tegentreffers – zeker geen tegendoelpunt verwachtte tegen ‘laagvlieger DHC’. Toch wel, dus. Een minuut voor het eindsignaal is het laatste doelpunt dan toch weer voor Vredenburch via een kopbal, die ook deze keer weer via de binnenkant van de paal (voor de 3e keer!) tot een doelpunt leidt.
Verliezen op zich is vervelend, maar geen ramp en geen schande. Verliezen met 10 doelpunten verschil is echter een afstraffing te noemen. Met maar 9 ‘eigen’ spelers – met dank aan de twee invallende A-junioren – en helaas zo’n 7 afwezigen was het eigenlijk onbegonnen werk. Tot op heden waren de resultaten gedurende deze competitie niet geweldig, maar wel alleszins aanvaardbaar: 3-6, 4-4, 3-3, 2-4, 7-4, 1-2, 1-5, 2-3 en 1-5. Maar 1-11 valt dan wel erg uit de toon. Laten we hopen dat dit een eenmalige vergissing is. Met een meer compleet elftal is een dergelijke grote nederlaag echt niet nodig.