Afgekeurd doelpunt, paal en lat

Tekst: Dik Schreuders

zondag 12 maart 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC – Nuenen      1-1   (0-0)

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door:  Verploegen verwarming – sanitair

254458

Scheidsrechter:  L. van Leeuwen (Haarlem)

Grensrechters:  K. Tardy (Leeuwarden) en J.J.H. Geurts (Nederweert)

48 min.    0-1

80 min.    1-1   Romano Denneboom

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (72 min. Mostava Frederik), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange (81 min. Killian van Mil), Joshua Wadie (45 min. Vincent Romeijn);

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

64 min. Joey Emmerink

Een afgekeurd doelpunt, paal en lat. Dat verklaard voor een groot deel het feit dat DHC vandaag tegen de nummer 2 op de ranglijst Nuenen, niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Een afgekeurd doelpunt direct in de 1e min., een strafschop die door Jeffrey van Roon tegen de paal werd geschoten en vervolgens dezelfde Jeffrey van Roon die van afstand de lat treft.

Na een prima seizoensstart voor DHC, volgde daarna een tegenvallend vervolg. Sinds de winterstop gaat het weer prima met de groen-zwarten. Sedertdien werd thuis éénmaal gewonnen en éénmaal gelijk gespeeld, terwijl alle drie de uitwedstrijden in winst werden omgezet. Vandaag wacht nummer 2 Nuenen, waar DHC nu 5 punten achterstand telt. DHC moet het ook vandaag doen zonder aanvoerder Tidde Tromp, die herstellende is van een schouderblessure.

Al in de 1e min. lijkt DHC op voorsprong te komen. Op rechts gaat Roy Speelman goed door, wint een duel van een Brabantse verdediger, gaat het strafschopgebied in en legt terug, waar vanaf 16 meter Jordy brouwer prima inschiet. Terwijl de DHC-ers juichen, fluit scheidsrechter Van Leeuwen en gebaart voor een vrije trap voor de Brabanders. Waar de scheidsrechter na het duel van Roy Speelman zelf gebaarde voor doorspelen, gaat daarna grensrechter Geurts vlaggen….Voor iedereen onbegrijpelijk, zelfs ook voor de spelers van Nuenen. Kort hierna ziet Jordy Brouwer een volgend schot door een verdediger geblokt. In de 7e min. is er een forse overtreding tegen Roy Speelman, waar de scheidsrechter niet tegen optreedt. Duidelijk is dat de bezoekers een verdedigend spelletje spelen, met een enkele counter, veel overtredingen en veel tijdrekken. In de 10e min. is er dan een snelle uitval, waar de bal bij de 1e paal wordt ingetikt, maar doelman Mark Smith is attent. In de 13e min. een prima pass van Romano Denneboom, verlengt door Frank de Lange en vanaf links een schot van Melvin Vissers, maar ook de Brabantse doelman is attent. Na 25 min. gaat op rechts de weer prima spelende Romano Denneboom vanaf rechts het strafschopgebied in, waar een verdediger hem kan stoppen. Vier min. later speelt Jordy Brouwer op Romano Denneboom, waarna zijn inzet door een verdediger wordt geblokt. Kort hierna een forse overtreding tegen Jordy Brouwer, waarna hij zelf de vrije trap van 25 meter naast schiet. In de 34e min. speelt Roy Speelman op rechts op Romano Denneboom, waarna deins voorzet bij Frank de Lange komt. Zijn schot van 16 meter wordt door de doelman gestopt. Een volgende voorzet van Romano Denneboom wordt ook door de doelman gestopt.

In de rust vervangt Vincent Romeijn de geblesseerde Joshua Wadie. Direct vanaf de aftrap schiet Melvin Vissers vanaf rechts laag net voorlangs. In de 47e min. een prima hard schot van Vincent Romeijn vanaf 18 meter, dat rakelings naast gaat. En zoals altijd, aan de andere kant…. Een verrre diepe bal, een snelle uitbraak en vanaf rechts een laag diagonaal schot langs doelman Mark Smith en het is 0-1. Drie minuten later gaat Roy Speelman onderuit op de rand 16 meter, maar de scheidsrechter laat doorspelen. In de 57e min. speelt Romano Denneboom prima op de doorgaande Anthony Pique, die vanaf rechts een voorzet geeft, waarna een Nuenen-speler de bal met de hand stopt. Strafschop. Jeffrey van Roon plaatst zich achter de bal, schiet de bal hard in en terwijl de Nuenen-doelman in de ene hoek ligt, komt de bal in de andere hoek keihard tegen binnenkant paal en springt weer terug het veld in….. Na iets meer dan een uur sprint de Brabantse-doelman in het strafschopgebied naar een hoge bal en rakt daarbij de mee springende Romano Denneboom op het hoofd. Kennelijk is een 2e strafschop in korte tijd te veel…In de 69e min. een actie op links van Romano Denneboom, waarna zijn schot van 16 meter net over gaat. Vijf min. later kopt Romano Denneboom door op Jordy Brouwer, die Melvin Vissers bereikt, waarna zijn schot door de doelman wordt gestopt. In de 80e min. speelt invaller Mostava Frederik diep op Romano Denneboom, die het strafschopgebid ingaat en met een laag diagonaal schot voor de dik verdiende 1-1 zorgt. Twee min. later is het de ingevallen A-junior Killian van Mil die vanaf rechts een prima voorzet geeft, waar Romano Denneboom dan net naast kopt. Vervolgens is het op zijn beurt weer Romano Denneboom die Roy Speelman bereikt, waar een verdediger dan net kan ingrijpen ten koste van een corner. In de 85e min. weer een prima actie van Killian van Mil, waar er dan mogelijkheden zijn voor Melvin Vissers en Mostava Frederik, maar de doelman en de verdedigers steeds net kunnen ingrijpen en blokkeren. Met nog 3 min. op de klok is het Jeffrey van Roon die op links op zo’n 25 meter in balbezit komt en verwoestend uithaalt. Waar hij bij de strafschop de paal raakte, kot dit harde schot keihard op de lat. De terugspringende bal komt dan bij de vrijstaande Romano Denneboom, volgens de scheidsrechter in buitenspel-positie. Dan in de voorlaatste minuut een pass op links van Vincent Romeijn op Jordy Brouwer, maar de Brabantse doelman stopt de inzet. Hiermee blijft het dus 1-1. Dit tot tevredenheid van de bezoekers, tot teleurstelling van de groen-zwarte thuisclub. Voor DHC nu zes wedstrijden na de winterstop, 4 keer winst en 2 keer gelijk.