Zomertijd?

Tekst:   Dik Schreuders

Zomertijd? Qua klok gaat komend weekeinde in de nacht van zaterdag op zondag de klok weer een uur vooruit in verband met de zomertijd. Dus in de komende maanden ‘savonds een uurtje langer licht. En deze zondag even opletten, de klok op tijd doordraaien en dus een uurtje vroeger opstaan. Waag het dus niet om komende zondag te laat te zijn bij de wedstrijd of bij de training……

En de komende dagen lijkt het misschien nog geen zomertijd, een beetje lenteweer is het toch wel. Veel teams zijn dit weekeinde vrij. Andere teams spelen competitie of beker. Of bij de jeugd op zaterdag én op zondag oefenwedstrijden of trainingen, al dan niet in nieuwe samenstellingen naar komend seizoen of met een aantal nieuwe spelers richting komend seizoen. Zowel zaterdag als zondag zijn er dus de nodige voetbalactiviteiten bij DHC.

DHC en DHC 2 zijn komend weekeinde vrij. DHC 3 speelt zondag om 11.00 uur in het Stadion tegen Delfshaven 6. Met nog steeds 9 punten achter en 2 wedstrijden minder gespeeld dan koploper Sep 4 zijn er nog kansen….Om 11.00 uur trapt middenmoter DHC 4 op veld 2 af tegen het laaggeplaatste Oliveo 6. De DHC Veteranen-1 starten om 10.00 uur in het Stadion tegen Sep Vet-1.

Schakelde DHC O15-1 eerst competitiegenoot Quick Boys als toenmalig koploper uit voor de beker, deze zaterdag ontvangt men voor de beker de huidige koploper in hun 2e divisie, UVS. Aftrap is om 13.00 uur. Winst levert een plek op in de halve finale. Voorafgaand hieraan in het Stadion om 11.00 uur voor de beker DHC O13-1 tegen Alphense Boys. Ook hier levert winst een plek op bij de laatste vier. DHC O12-1 gaat voor de competitie uit naar FC sGravenzande, terwijl DHC O12-2 afreist uit naar HBS.

DHC O10-1 ontvangt om 9.30 uur Nieuwerkerk, terwijl tegelijkertijd DHC O10-2 thuis Forum Sport treft. Om 8.30 uur is het DHC O9-1 tegen Hercules en DHC O9-2 tegen Forum Sport. Om die tijd speelt DHC O8-1 thuis voor de beker tegen Warmunda. Tenslotte treffen DHC O7-1 en DHC O7-2 elkaar in competitieverband. Aanvang hier is 8.30 uur.

Zoals al gemeld zijn er daarnaast op zaterdag én op zondag nog diverse wedstrijden en trainingen voor de DHC-jeugd, ook gericht op het nieuwe seizoen.Veel plezier en sportieve wedstrijden toegewenst. En veel mooi weer en zonneschijn ! Het is toch bijna zomertijd.