DHC O19 – Dongen O19 (2-2) 3-4

Zaterdag 23 maart het eerste lente weekend was het de beurt aan DHC O19 dat om 15:00 moest aftrappen tegen de Brabantse leeftijdsgenoten uit Dongen .
DHC moest het vandaag doen zonder Tobias, Helder, Joey en Faical, de eersts drie vanwege blessure en de laatste vanwege een andere verplichting.
De eerste helft kon na de minuut stilte vanwege de gebeurtenis in Utrecht van start gaan en de doelstelling van vandaag was duidelijk, er moest gewonnen worden.
DHC kwam goed uit de startblokken en de intentie en wil om te winnen was duidelijk zichtbaar, vanaf het begin werd er een hoop druk gezet op de spelers van Dongen, duels werden gewonnen en de bal ging in een hoog tempo rond, al snel werd de eerste kans gecreëerd, maar helaas schoot Dylan in de 2e minuut de bal tegen de voet van de keeper.
In minuut 4 werd wel al de 1-0 gescoord, na mooi voorbereidend werk van Jordan was het Twan die de bal binnen kopte.
Na deze vroege 1-0 bleef de druk op de verdediging van Dongen en was het wederom Dylan die een enorme kans kreeg op de 2-0 maar helaas voor hem was het wederom de keeper die de inzet kon pareren.
De eerste doelpoging van Dongen was in de 12e minuut meteen raak, de 2 meter lange centrale verdediger kon geheel vrijstaand bij de tweede paal de corner inkoppen .
Gezien de eerste 12 minuten dacht ik geen probleem, we pakken de draad weer op en gaan vol voor de 2-1 en dit lukte ook in de 21e minuut .
Het was wederom een mooie pass van Jordan alleen was het ditmaal Dylan die de mooie goal maakte.
Een mooie voorsprong voor onze boys, maar het goede spel van de eerste 12 minuten bleef achterwege, het positiespel, durf, duels, lef viel weg en werden we erg onzeker in ons spel waardoor Dongen steeds beter in de wedstrijd kwam wat erg jammer was.
Ondanks dat kregen we nog een aantal goede kansen op de 3-1, een schot van Gennaro werd geblokt, Rodney die de bal uit de corner net niet genoeg kon raken en nog een goede kans voor Twan.
En zoals vaker dit seizoen valt dan het kwartje de andere kant op en dit terwijl Revy nog aangaf “kijk op de Klok” was het geheel uit het niks dat we een bal weggaven, die in de 45e minuut binnen viel.
De ruststand werd zodoende 2-2 tegen de verhouding in.
De tweede helft begon zoals een groot gedeelte van de tweede helft eindigde, DHC probeerde wel, maar het positie spel en het nemen van de juiste keuzes was vaak niet goed, het spel bleef onrustig en sommige spelers namen vaak de verkeerde beslissingen met de vrijheid die ze hadden .
Dongen had vaak door waar en op wie druk gezet moest worden en al snel kwamen we daardoor in de problemen en werd het spel er niet beter op zoals gezegd.
De 2-3 werd gescoord in de 57e minuut, wat op dat moment meer dan terecht was.
Gelukkig pakte we draad weer wat op na deze tegengoal en kregen we snel wat kansen van Mert die zijn bal op de lat zag eindigen en een grote van de ingevallen Lucius die de bal over de keeper lobte maar helaas niet kon afdrukken om de 3-3 te maken. Helaas was het wel weer Dongen dat 2-4 maakte in minuut 80 .
Alles op alles moest er weer gezet worden om snel de aansluiting te krijgen, maar helaas alles zit tegen in deze fase, de uitstekende keeper van Dongen was een sta in de weg en bij een bal waar hij niet bij kon kreeg hij redding van de lat, ditmaal een enorme uithaal van Gennaro.
In minuut 90 kregen we nog wel een pingel die onberispelijk werd binnen geschoten door Gennaro en zo de eindstand bepaalde op 3-4.
Deze week lekker trainen en zaterdag een leuke oefenpot, kop op he mannen hou vertrouwen, er zit voetballend veel meer in dan dat jullie laten zien .

Geel: Jarno

Opstelling : Orkun, Laughter (58 Lucius), Neville ( 87 Michael ) , Rodney, Jacco, Kevin (79 Talha), Gennaro, Mert, Jordan ( 66 Jarno), Dylan, Twan
Wissel: Valdo