Geen doelpunten tegen blauw-witte muur

Tekst: Dik Schreuders

zondag 17 maart 2019, 11.30 uur, competitiewedstrijd nr 15

DHC 2 – Oliveo 3    0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  M. Nilsson  (Rhoon)

Dion de Jong;

Thomas Aangenendt, Quinten vt Hoog (79 min. Raiefo Ragil), Dariem Hennep (aanv.), Lennart van Kruijl (45 min. Rayvano van Alphen);

Quinten vd Kraaij, Max Otten, Roy Speelman;

Anass Attahiri, Jurgylio Limon, Andani Ollie

Boekingen:

Geen

In 13 competitiewedstrijden scoorde DHC 79 doelpunten, Vorige week in de stromende regen uit bij concurrent RKAVV 3 bleef het 0-0. Vandaag thuis tegen Oliveo 3 konden de groen-zwarten niet scoren tegen een muur van blauw-witte verdedigers.

Half november jl. verloor DHC 2 de uitwedstrijd bij Oliveo 3 (3-0), nadat in het eerste half uur Farid el Hammouchi en Rayvano van Alphen geblesseerd naar het ziekenhuis moesten en vervolgens voor langere tijd langs de kant moesten blijven. De enige nederlaag voor onze manen tot nu toe.

Vandaag is er gedurende tweemaal 45 minuten sprake van één-richtingsvoetbal. DHC 2 heeft constant balbezit, Oliveo staat in een handbal-verdediging met 9 man voor de doelman rondom de eigen 16-meter en één iets vooruitgeschoven post halverwege de eigen speelhelft. DHC-doelman Dion de Jong heeft met uitzondering van een aantal terugspeelballen vandaag niets te doen gehad. Natuurlijk zijn er gedurende de wedstrijd diverse overtredingen op onze spelers, waarvoor scheidsrechter Nilsson niet fluit en niet optreedt. En natuurlijk schoppen de bezoekers de bal steeds ver weg over de tribunes en rekt men gedurende de hele wedstrijd constant tijd. Feit is dat DHC 2 hier niet zodanig mee omging dat er gescoord ging worden. De voetbalkwaliteiten van de groen-zwarten bleken vandaag hoe dan ook vele malen meer dan die van de bezoekers. Maar dan moet je wel scoren…..

In de eerste ruim 15 minuten is het met name Thomas Aangenendt die meekomend vanaf de rechtsachterpositie driemaal gevaarlijk is. eerst schiet hij naast, dan speelt hij op Roy Speelman die naast schiet en vervolgens schiet hij na een voorzet van Andani Ollie vanaf de acherlijn in, waarop de doelman de bal corner tikt. De corner wordt dan vervolgens door Thomas Aangenendt verlengd, waar de bal bij de 2e paal dan net langs Roy Speelman gaat en ook voorlangs. In de 20e min. kan de ver buiten de 16-meter uitlopende Oliveo-doelman de bal net voor Jurgylio Limon wegtrappen. Na een half uur is het Jurgylio Limon die over schiet. Met nog 10 minuten voor de pauze gaat een voorzet van Thomas Aangenendt voorlangs en ook net voorlangs de inlopende Jurgylio Limon. Vervolgens ziet Roy Speelman zijn schot door de doelman verwerkt worden tot corner en schiet kort voor rust Quinten vd Kraaij naast.

Trainer/coach Francis Janse vervangt bij aanvang van de 2e helft linksachter Lennard van Kruijl voor rechteraanvaller Rayvano van Alphen, waar Anass Attahiri dan verschuift van rechtsvoor naar linksachter. Gedurende de 2e speelhelft blijft het speelbeeld ongewijzigd. Direct is het invaller Rayvano van Alphen die eerst op een verdediger stuit en bij een volgende actie doorbreekt en alleen doorgaand in het midden op zo’n ruim 20 meter van het Oliveo-doel in kansrijke positie wordt vastgehouden en onderuit wordt gewerkt. een vrije trap is de enige sanctie die hierop volgt. Na een prima actie op links van Andani Ollie, schiet Roy Speelman de teruggelegde bal in, maar een verdediger blokt het schot. Kort hierna is het Jurgylio Limon die teruglegt op Max Otten, maar ook zijn schot wordt door een verdediger geblokt. In de 63e min. is er een nieuwe overtreding van Oliveo, waarna de vrije trap van Max Otten via de Oliveo-muur net naas gat. Scheidsrechter Nilsson geeft achterbal…. Halverwege de 2e helft stopt de Oliveo-doelman een schot van Andani Ollie, terwijl enkele minuten later een schot van Quinten vd Kraaij wordt geblokt. Trainer/coach Francis Janse brengt nog een extra aanvaller in, waar Raiefo Ragil de plaats in neemt van verdediger Quinten vt Hoog. In de 82e minuut is er een voorzet van invaller Raiefo Ragil, waarop Rayvano van Alphen naast kopt. Kort hierna is een volgende voorzet van Raiefo Ragil een prooi voor de doelman. In de 87e min. schiet Thomas Aangenendt van 30 meter net naast. In de 88e min. lijkt DHC 2 loon naar werken te krijgen en lijkt het negatieve voetbal van Oliveo 3 afgestraft te worden. Anass Attahiri speelt op Jurgylio Limon die een actie maakt, enkele spelers passeert en vanaf 20 meter schuin vanaf links uithaalt, maar de bal op de lat ziet eindigen…..In de voorlaatste minuut is het de Oliveo-doelman die een schot van Thomas Aangenendt stopt. Hiermee blijft de score teleurstellend steken op 0-0.

Door dit gelijke spel van DHC 2 en de winst vandaag van concurrent RKAVV 3, is het verschil op de ranglijst op dit moment nog maar 3 punten. Er zijn voor beide teams nog 7 wedstrijden te spelen.