DHC wint 1e periodetitel

Tekst: Dik Schreuders

Zonder zelf te spelen werd DHC vandaag winnaar van de eerste periode. Moerse Boys tegen BMT bleef gelijk, waardoor de Brabanders DHC niet passeerden in de 1e periodestand.

Op 18 november jl. mistte DHC de kans om de 1e periode zelf binnen te halen, door in de laatste 8 min. een 0-2 voorsprong uit Groeneweg, de wedstrijd te zien eindigen in 2-2. Daardoor moesten de groen-zwarten het resultaat afwachten van het uit te spelen duel van Moerse Boys thuis tegen BMT.

Onder toeziend oog van de DHC-delegatie bestaande uit trainer/coach Rob de Lange en de bestuursleden Wicher Schreuders en Dik Schreuders, werd voor een redelijk opgekomen thuispubliek door scheidsrechter Westhoff (Vlaardingen) gefloten voor het vervolg van deze wedstrijd. Bij een 2-2 stand met 9 BMT-ers moesten de laatste 10 min. uitgespeeld worden.  De 11 Brabanders creëerden geen enkele echte kans tegen 9 verdedigende Hagenezen. De thuisclub kreeg 2 hoekschoppen en schoot eenmaal over, terwijl aan de andere kant de bezoekers tot één hoekschop kwamen en één schot hetgeen door de doelman van de thuisclub werd gestopt. De scheidsrechters kende nog wat extra blessuretijd toe, maar na 12 minuten en 25 seconden werd afgefloten en konden Rob, Wicher en Dik elkaar op de tribune feliciteren. Voor DHC dus eind 2018 de 1e periodetitel, maar duidelijk zal zijn dat er nog een eindprijs is te halen.