DHC koploper na 0-3 winst

Tekst: Dik Schreuders

zondag 7 oktober 2018, 14.30 uur, competitiewedstirjd nr 3

DOSKO – DHC    0-3   (0-0)

Scheidsrechter:  E. M. Toonen (Waddinxveen)

58 min.       0-1  Jordy Brouwer (pen.)

64 min.       0-2  Joren Tromp

90+3 min    0-3  Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Thomas Aangenendt;

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer, Youri Kooijmans (73 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

67 min.    Youri Kooijmans

68 min.    Jordy Brouwer

72 min.    Mats Mangelmans

Uit bij koploper DOSKO wint DHC met 0-3 en is nu daarmee na drie competitiewedstrijden alleen koploper in de 1e klasse B. In Bergen op Zoom kwam de rust nog met 0-0, maar iedereen was het er over eens dat de 0-3 eindstand dik en dik verdiend was.

De groen-zwarten starten met Thomas Aangenendt als linksachter in plaats van de vorige week tegen BMT al heel snel geblesseerd uitgevallen Jeffrey van Roon. Verder bleef de ploeg ongewijzigd. De beginfase lijkt voor de thuisclub met een lange verre bal op de voorwaartsen, maar al snel neemt DHC het heft over. In de 12e min. een lange DHC-aanval eindigend bij Soliman el Yakoubi die zijn schot geblokkeerd ziet worden door een verdediger, waarna in de rebound Joren Tromp over schiet. Na 20 min. speelt Thomas Aangenendt diep op links op de snelle Youri Kooijmans waar de DOSKO-grensrechter hem voor vermeend buitenspel terug vlagt. Vijf minuten later legt Soliman el Yakoubi terug op Jordy Brouwer, een verdediger van de thuisclub kan de bal net wegtrappen. Kort hierna is het wederom een verdediger die corner trapt na een voorzet van Youri Kooijmans op Frank de Lange. Hierna schiet Jessy Nauman net naast en kopt Youri Kooijmans na een vrije trap van Frank de Lange ook naast. Met nog vijf minuten op de klok noteren we een schot van de thuisclub, wat niet meer dan een corner oplevert. Op slag van rust schiet Soliman el Yakoubi van 16 meter naast na een actie van Jessy Nauman, zodat de rust komt met 0-0.

Na de pauze is de 2e helft volledig voor DHC. De groen-zwarten spelen met meer druk naar voren en zitten er korter op, de thuisclub is dan ook met steeds meer spelers terug voor het eigen doel. Al direct na de hervatting stuit Jessy Nauman op de doelman van de geel-roden en in de rebound geeft Jessy Nauman voor op Soliman el Yakoubi, die net over kopt. In de 54e min. blokt Soliman el Yakoubi een pass en de hoge bal richting 16-meter wordt door de DOSKO-doelman buiten de lijnen opgevangen voordat DHC gevaarlijk kan worden, hetgeen voor hem geel oplevert en voor DHC een vrije trap. De vrije trap van Jordy Brouwer gaat in de muur en in tweede instantie net naast. Kort hierna is het toch raak. Youri Kooijmans gaat het strafschopgebied in en wordt onderuit gehaald. Scheidsrechter Toonen wijst gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Jordy Brouwer faalt niet en laat de DOSKO-doelman kansloos: 0-1. Vijf minuten later speelt Joren Tromp aan de rechterkant naar binnen op Jordy Brouwer die de bal direct doorspeelt terug op de doorlopende Joren Tromp. Diagonaal vanaf rechts het strafschopgebied inkomend laat Joren Tromp de doelman met een laag schot in de korte hoek kansloos: 0-2. DHC blijft met overmacht de bovenliggende partij, de thuisploeg kan het DHC-doelman Mats Mangelmans nauwelijks moeilijk maken. Met nog ruim 10 minuten op de klok is er een aanval met Joren Tromp en invaller Djerreld Muntslag, waarna Jordy Brouwer zijn schot door de doelman tot corner verwerkt ziet worden. Bij een volgende mogelijkheid schiet Djerreld Muntslag van dichtbij in het zijnet. Vervolgens is het Soliman el Yakoubi die ook naast schiet. In de 90e min. lijkt Djerreld Muntslag door te breken, waar hij aan zijn shirt wordt vastgehouden. In blessuretijd is het Jordy Brouwer die het verschil op het veld ook in de uitslag gestalte geeft als hij alleen vanaf links doorgaat en voor de 0-3 zorgt.

Na twee uitoverwinningen en een vorige week in de thuiswedstrijd in blessuretijd weggegeven gelijkmaker, is DHC na drie wedstrijden met zeven punten de trotse en ongeslagen koploper in de 1e klasse B. De sfeer in de DHC-kleedkamer na het eindsignaal en in de bus op de terugweg was dan ook uitstekend. Komende zaterdagavond 13 oktober a.s., aanvang 18.00 uur, is de volgende thuiswedstrijd en wel tegen Spartaan’20. Wij verwachten dan de nodige support langs de lijn.