Zesmaal Jordy Brouwer

Tekst: Dik Schreuders

zondag 16 september 2018, 11.30 uur, bekerwedstrijd nr 3

DHC 2 – BMT 2     8-1  (2-0)

Scheidsrechter:  S. Kaptein (Den Haag)

23 min.      1-0   Jordy Brouwer

34 min.      2-0   Jordy Brouwer

47 min.      3-0   Jordy Brouwer

59 min.       4-0   Jordy Brouwer

63 min.       5-0   Max Otten

74 min.       6-0   Soliman el Yakoubi

84 min.       6-1

86 min.       7-1   Jordy Brouwer

88 min.       8-1   Jordy Brouwer

Dion de Jong;

Manuel Mansanga (58 min. Jason Galliard), Jaouad Hadcoune (aanv.), Dominique Ahanhanzo, Lennart van Kruijl;

Quinten vt Hoog, Max Otten, Anass Attahiri (20 min. D’Angelo Fleur);

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer, Andani Ollie

Boekingen:

Geen

In de 3e bekerwedstrijd in de groepsfase kende DHC 2 geen enkele moeite met BMT 2. Mede door 6 doelpunten van Jordy Brouwer werd een 8-1 overwinning geboekt, waarmee DHC 2 bovenaan in de poule eindigde en doorgaat in de beker. Aanvoerder van DHC 1 Jordy Brouwer was ruim een week op vakantie, reden waarom hij vandaag in DHC 2 startte. Gezien zijn productiviteit van vandaag is hij in goede doen teruggekeerd van vakantie.

Direct vanaf de start was DHC 2 in de aanval, zonder dat dit direct kansen opleverde. Pas halverwege de 1e helft wordt een voorzet van Soliman el Yakoubi voorbij de 2e pal ingekopt door Quinten vt Hoog. De doelman stopt de bal op de doellijn, waarna van dichtbij Jordy Brouwer de bal binnentikt: 1-0. In de 34e min. is de voorzet van Soliman el Yakoubi en Jordy Brouwer zet de stand op 2-0.

In de tweede helft is het na 2 min. al 3-0. Na een pass van Manuel Mansanga is opnieuw Jordy Brouwer de doelpuntenmaker. Enkele minuten later ziet Jordy Brouwer een schitterende kopbal wegens vermeend buitenspel afgekeurd na een vlagsignaal van de BMT-grensrechter. In de 59e min. scoort Jordy Brouwer na een voorzet van Soliman el Yakoubi toch de 4-0. Kort hierna bereikt Dominique Ahanhanzo Max Otten die voor de 5-0 zorgdraagt. Na 74 min. is het nu de beurt aan Jordy Brouwer voor een assist op Soliman el Yakoubi en het is 6-0. Tien minuten later scoren de gasten na een van richting veranderd afstandsschot de 6-1. Met nog 4 minuten op de klok een nieuwe assist van Dominique Ahanhanzo via Jordy Brouwer is het 7-1. Twee minuten voor tijd is het dan weer Soliman el Yakoubi en met zijn 6e doelpunt van de dag brengt Jordy Brouwer de eindscore op 8-1.