Verlies in eerste oefenduel

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 7 augustus 2018, 20.15 uur, oefenwedstrijd nr 1

Leonidas – DHC   2-0  (2-0)

Scheidsrechter:  J. Jung (Rotterdam)

8 min.     1-0

23 min.   2-0

Opstelling DHC 1e helft:

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Farid el Hammouchi, Vincent Romeijn, Frank de Lange;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Opstelling DHC 2e helft:

Bas van Zee;

Scott Luiten (65 min. Manuel Mansanga), Joey Emmerink, Levi Schipper, (65 min. Jaouad Hadchoune) Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman, Joren Tromp (aanv.), Max Otten;

Andani Ollie, Roy Speelman, Rayvano van Alphen

Dinsdagavond verloor DHC uit bij Leonidas de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een 2-0 ruststand raakte DHC na rust paal en lat, maar in de score kwam geen wijziging.

Trainer/coach Rob de Lange had op deze warme zomeravond 20 spelers meegenomen naar Rotterdam Noord. In de eerste helft startte DHC met 8 spelers van afgelopen seizoen, plus de uit de jeugd overgekomen Scott Luiten en Farid el Hammouchi én de van Den Hoorn teruggekeerde Youri Kooijmans. Na een goed begin bleek Leonidas met 3 weken training en al twee wedstrijden in de benen verder dan DHC, dat na één week training vanavond  de eerste wedstrijd speelde. De thuisploeg scoorde tweemaal, waar DHC via Djerreld Muntslag en Jordy Brouwer kansen creëerde maar niet scoorde, zodat de rust inging met een 2-0 stand.

Na rust kwamen bij DHC direct 7 wissels in het veld. Hiervan Roy Speelman als speler van vorig seizoen, Max Otten en Andani Ollie overgekomen uit de jeugd en de van Velo teruggekeerde Joren Tromp. Verder nieuw in het groen-zwart doelman Bas van Zee (GDA), alsmede Jessy Nauman  (FC Zoetermeer) en Rayvano van Alphen (GDA). Halverwege de 2e helft kwamen hier nog bij Jaouad Hadchoune (Loosduinen) en Manuel Mansanga (Spartaan’20). DHC speelde de 2e helft wat feller en was gedurende de 2e helft ook tweemaal dicht bij een treffer. Eerst raakte Rayvano van Alphen de paal en later belandde de inzet van Roy Speelman op de lat.

Komende zaterdag 11 augustus a.s. ontvangt DHC in het eigen Stadion sv Nootdorp. Aanvang van deze wedstrijd is om 17.00 uur.