DHC verliest opnieuw

Tekst: Dik Schreuders

zondag 5 november 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 10

Hollandia – DHC      3-0  (1-0)

Scheidsrechter:  R. Wassink (Hoofddorp)

Grensrechters:  A. de Jong (Katwijk) en K. Weever (Voorden)

27 min.   1-0

52 min.   2-0  (pen)

86 min.   3-0

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Joshua Wadie (30 min. Thomas Aangenendt), Levi Schipper (14 min. Joey Emmerink), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Djerreld Muntslag (75 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

52 min.  Melvin Vissers

53 min.  Tidde Tromp

59 min.  Wesley Verhoek

Aan de oevers van het IJsselmeer verloor DHC opnieuw. De uitwedstrijd bij Hollandia in Hoorn ging met 3-0 verloren. Na een beginserie met 5 wedstrijden 8 punten, behaalden de groen-zwarten in de laatste 5 wedstrijden slechts 1 punt.

Rob de Lange kon vandaag Jordy Brouwer (na een schorsing) en Levi Schipper (na een blessure) weer opstellen. Ook aanvoerder Tidde Tromp kon weer in de basis starten, waar deze in verband met een blessure vorige week op de bank begon. Hierdoor startten vandaag Joey Emmerink, Vincent Romeijn en Roy Speelman op de bank. Voorts had Rob de Lange vandaag gekozen voor de net 20-jarige Mats Mangelmans als doelman in plaats van Daniel Knijff, waarmee deze zijn debuut in de Hoofdklasse maakte.

Op een door de regenval glad en zwaar bespeelbare grasmat was de eerste mogelijkheid voor Djerreld Muntslag, die in de 4e min. zijn diagonale inzet net voorlangs zag gaan. Enkele minuten later onderschept een Hoornse verdediger voor Wesley Verhoek, na een pass van Tidde Tromp. In de 14e min. moet Levi Schipper opnieuw geblesseerd afhaken (hamstring), waarvoor Joey Emmerink in het team komt. Rond de 20e min. is de uitlopende doelman van Hollandia attent voor Wesley Verhoek, terwijl aan de andere kant Mats Mangelmans een schot van 16 meter pakt. In de 27e min. is er op de rand 16 meter een vrije trap voor Hollandia, waarna de bal onhoudbaar in de verre bovenhoek achter doelman Mangelmans verdwijnt: 1-0. Drie minuten later de volgende tegenslag voor DHC, als Joshua Wadie ook weer last krijgt van een liesblessure en daarmee de tweede centrale verdediger moet afhaken. Thomas Aangenendt neemt zijn plaats over. Nog voor rust is de snelle Djerreld Muntslag gevaarlijk weg, war op de rand 16-meter een verdediger van de thuisclub nog net kan ingrijpen. Op slag van rust levert een goede aanval via Wesley Verhoek, Frank de Lange en Djerreld Muntslag geen doelpunt op.

Na de pauze is er al in de 52e min. een tegenvaller voor DHC. Een hoge voorzet vanaf rechts van Hollandia wordt voorbij de 2e paal direct weer voorgebracht. In het strafschopgebied staat Anthony Pique op korte afstand en krijgt de bal op lichaam/arm, waar scheidsrechter Wassink gedecideerd naar de stip wijst: strafschop. Vanaf 11 meter kan Mats Mangelmans de bal nog wel raken, maar is de 2-0 een feit. Twee min. later is DHC dicht bij een treffer, als Jordy Brouwer Wesley Verhoek op links aanspeelt, deze het strafschopgebied ingaat en zijn inzet dan door een verdediger van de lijn corner getrapt ziet worden. De corner van Frank de Lange wordt bij de eerste paal doorgekopt door Tidde Tromp, waarna Thomas Aangenendt net naast schiet. Kort hierna wordt de steeds weer razendsnelle Djerreld Muntslag opnieuw voor buitenspel terug gevlagd, zodat ook deze poging niets oplevert. DHC blijft het proberen, zonder dat men nu echt heel gevaarlijk wordt. Een verdediger kan ingrijpen bij een poging van Tidde Tromp, waar aan de andere kant Frank de Lange bij een inzet van Hollandia de bal nog net corner kan trappen. Alvorens Djerreld Muntslag vervangen wordt door Roy Speelman, ziet hij nog een schot gestopt door de Hollandia doelman. Met nog een kleine 10 minuten op de klok wordt Frank de Lange onderuit gehaald, waarop DHC een vrije trap krijgt. Jeffrey van Roon schiet de vrije trap van 18 meter op de paal, zodat ook deze mogelijkheid op een aansluitingstreffer verloren gaat. In de 86e min. is het definitief over en uit als een schot ineens van 20 meter voor de 3-0 op het scorebord zorgt.

Komende dinsdag 7 november a.s. speelt DHC uit bij GDA een oefenwedstrijd (20.00 uur), waarna zaterdag 11 november a.s. om 14.30 uur voor de beker wordt aangetreden uit bij Kagia (Lisserbroek). Over twee weken volgt dan op 19 november a.s. de thuiswedstrijd tegen koploper SJC.