Teleurstellende competitiestart DHC Zat-1

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 23 september 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 1

DHC Zat-1 – SV Oosterheem 3-6 (1-4)

Scheidsrechter: G.R. Berkleef (Den Haag)

3 min. 0-1

15 min. 0-2

18 min. 0-3

35 min. 1-3 Gino Kos

41 min. 1-4

60 min. 2-4 Wendel Tromp

67 min. 2-5

78 min. 3-5 Barry de Poorter

85 min. 3-6

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Lennart van Kruijl, Yassin Laachach, Revy Rosalia, Koen van Willigen 61 min. Danny vd Ree(45 min. Duncan Jansen);

Jeremy de Vreede, Nick van Willigen (45 min. Barry de Poorter), Danny vd Ree (aanv.);

Gino Kos, Sonny Hartog, Ari Lima Dias (56 min. Wendel Tromp)

Gele kaarten DHC: geen

Op een prachtige najaarsmiddag speelt DHC Zat-1 in het eigen stadion de 1e competitiewedstrijd thuis tegen SV Oosterheem uit Zoetermeer. Trainer/coach Xander Pronk moet zijn opstelling weer wat aanpassen ten opzichte van vorige week omdat deze keer Marino Porobic en Johnny vd Ree afwezig zijn, maar daarentegen zijn Nick van Willigen en Gino Kos weer inzetbaar.

De groen-zwarten zijn helaas niet vanaf de aftrap alert, want de eerste aanval van Oosterheem is al direct doeltreffend als een schot vanaf de rand van het strafschopgebied doel treft: 0-1. Vervolgens zet Nick van Willigen met een fraaie dieptepass Gino Kos vanaf rechts voor de Zoetermeerse doelman, maar zijn schot gaat net voor het doel langs. Een doelpoging van Danny vd Ree wordt een prooi voor de goalie van Oosterheem. Na 15 minuten noteren we dan de tweede aanval van de blauw-wit gestreepten uit Zoetermeer met een voorzet vanaf onze linkerkant naar een op de penaltystip vrijkmende aanvaller die de bal eenvoudig over de uitlopende DHC-goalie Marciano van Dam lobt: 0-2. Kort hierna tast de groen-zwarte verdediging mis op een snelle ingooi van Oosterheem, waardoor een van hun spelers van dichtbij diagonaal de 0-3 kan laten noteren. En dan zijn er pas 18 minuten gespeeld. Na een half uur spelen speelt aanvoerder Danny vd Ree de bal op rechts op Gino Kos, die de bal hoog voor geeft waarna de kopbal van Sonny Hartog net naast het doel gaat. Kort daarna leidt een solo van Gino Kos binnen het strafschopgebied tot een doeltreffend schot en is het 1-3 en lijkt het toch nog weer een wedstrijd te kunnen gaan worden.

Kort voor de rust betekent een snelle aanval van Oosterheem met een voorzet naar de 2e paal echter toch weer een verschil van drie doelpunten: 1-4. Daarmee komt de rust.

Na de doelwisselling probeert de thuisclub een inhaalrace in te gaan zetten. Na een kwartier brengt Danny vd Ree met een vrije trap vanaf rechts de bal bij de 2e paal voor het doel, waar invaller Wendel Tromp goed inkopt: 2-4. Even later schiet dezelfde Wendel Tromp de bal net over het vijandelijke doel. Halverwege de 2e helft zien we een snelle uitval van Oosterheem, waarbij uiteindelijk doelman Marciano van Dam wordt omspeelt en de bal in het lege doel belandt. Scheidsrechter Berkleef heeft dan gefloten vanwege een eerder vlagsignaal van DHC-grensrechter John Miske. Na enig overleg kent de scheidsrechter toch een doelpunt toe en is het 2-5. DHC blijft het proberen. Een lob van afstand van Sonny Hartog gaat over de Oosteem keeper heen, maar helaas ook over het doel. Een schot van diezelfde Hartog, na een corner, gaat vervolgens maar net over de lat. Uit weer een volgende hoekschop belandt de bal bij de ingevallen Barry de Poorter die zich vrij draait en hoog en hard de bal in het doel schiet: 3-5. Het thuispubliek gaat er nog eens goed voor zitten, want het kan nog steeds…..  Helaas mag het niet zo zijn, want een opdringend DHC en balverlies achterin betekent na 85 minuten alsnog de 3-6. En daarmee komt enige minuten later het eindsignaal.

We kijken terug op een doelpuntrijke wedstrijd met een teleurstellende start van de competitie. DHC Zat-1 en Oosterheem waren in twee afzonderlijke vierde klassen vorig seizoen geen van beide hoogvliegers, ze eindigden allebei als 3e of 4e van onderen. Dat en ook het spel in de voorgaande bekerwedstrijden gaf enige hoop op een goed resultaat in de eerste competitiewedstrijd, maar dat mocht helaas niet zo zijn. De tegentreffers vielen te makkelijk. In de 2e helft herstelden de groen-zwarten zich goed. De competitie duurt nog lang, er volgen nog vele wedstrijden. Er is een kwalitatief en kwantiatief sterkere groep dan vorig seizoen. Dus het komt zeker nog wel goed. We gaan het zien.