DHC Website HDV Zat-1 – DHC Zat-1

Tekst: Wicher Schreuders

 

zaterdag 16 september 2017, 14.30 uur, bekerwedstrijd nr 3 (poule)

HDV Zat-1 – DHC Zat-1 5-0 (0-0)

Scheidsrechter: D.G.C. van Dis (Delft)

 

 

47 min. 1-0

48 min. 2-0

51 min. 3-0

54 min. 4-0

63 min. 5-0

 

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Koen van Willigen, Yassin Laachach, Revy Rosalia, Marino Porobic (61 min. Danny vd Ree);

Jeremy de Vreede (aanv.), Wendel Tromp (57 min. Barry de Poorter), Lennart van Kruijl;

Duncan Jansen (61 min. Johnny vd Ree), Sonny Hartog, Ari Lima Dias

Gele kaarten DHC:

71 min. Danny vd Ree

DHC Zaterdag-1 speelt de 3e poulewedstrijd in de bekerstrijd uit in het Haagse Zuiderpark tegen de zaterdagformatie van HDV. Vanwege werkzaamheden zijn Danny vd Ree en Johnny vd Ree niet vanaf de aftrap inzetbaar, Gino Kos is een weekend in het buitenland, Nick van Willigen is geblesseerd. Trainer/coach Xander Pronk moet zijn basisopstelling dus op diverse plaatsen aanpassen ten opzichte van die van een week eerder.

De groen-zwarten spelen ondanks de nodige aanpassingen een goede 1e helft. De wedstrijd gaat gelijk op, het spel golft op en neer en aan beide kanten doen zich een aantal kansen voor. Na een kwartier verovert Ari Lima Dias de bal op het middenveld, waarna zijn schot vanaf circa 25 meter maar net over het vijandelijke doel gaat. Enige minuten later neemt Yassin Laachach vanaf circa 20 meter een vrije trap, waarop de HDV-doelman redding moet brengen om een doelpunt te voorkomen. Kort hierna brengt een goede combinatie tussen Duncan Jansen en Sonny Hartog de eerstgenoemde in kansrijke positie, maar alvorens Jansen kan inschieten, weet een HDV-er de bal net weg te werken. Na 26 minuten noteren we de eerste kans voor de thuisclub, maar de binnenkant van de paal brengt hulp aan de groen-zwarten en de bal komt daarna veilig in de handen van doelman Marciano van Dam. Na iets meer dan een half uur spelen dringt HDV meer en meer aan. DHC-goalie Marciano van Dam moet dan tweemaal achtereen redding brengen ten koste van een hoekschop. Vlak voor de rust brengt de HDV-doelman op zijn beurt redding op een schot van Wendel Tromp. De rust komt met 0-0.

Na rust komt HDV erg fanatiek uit de kleedkamer, terwijl de groen-zwarten kennelijk moeite hebben om weer op gang te komen. Binnen enkele minuten na de spelhervatting is de wedstrijd beslist: in slechts 9 minuten tijd vallen er maar leifst 4 doelpunten voor HDV. Hiervan is het 4e doelpunt veruit het mooiste: uit een hoekschop wordt de bal door een inkomende speler keihard en onhoudbaar ingekopt. Kort na de 4-0 volgen er aan DHC-kant een aantal wissels. Eerst komt Barry de Poorter er in, die hiermee zijn debuut in Zat-1 maakt. Een schot van de net ingevallen Barry de Poorter gaat net naast het HDV-doel. Enkele minuten later komen Danny vd Ree en Johnny vd Ree er in. Een HDV-er maakt zich vrij draaiend na 63 minuten de 5-0. Direct na die 5-0 moet DHC-er Revy Rosalia geblesseerd het veld verlaten, maar de groen-zwarten hebben dan al drie keer gewisseld en moeten dus noodgedwongen met 10 man verder. Desondanks houdt DHC verder stand en scoort de thuisclub niet meer. DHC-keeper Marciano van Dam brengt nog een keer goed redding, terwijl aan de andere kant twee doelpogingen van Ari Lima Dias stranden op respectievelijk een Haagse verdediger en op de HDV-doelman. De goed leidende scheidsrechter Van Dis (Delft) fluit dan ook af bij een 5-0 eindstand.

De groen-zwarten spelen een goede 1e helft en gaan met 0-0 rusten. De 2e helft begint echter rampzalig, want in slechts 9 minuten tijd kan HDV eenvoudig maar liefst 4 doelpunten scoren. Daarmee is de wedstrijd meer dan gespeeld. Na nog een 5e thuistreffer houdt DHC verder stand, maar met name de start van de 2e helft verloopt voor de DHC-ers zeer teleurstellend. Nu richten we ons, bevrijd van bekerzorgen, op de competitie. De start is komende zaterdag om 17.00 uur thuis tegen Oosterheem. Gezien hetgeen we tot nu toe in de 3 bekerwedstrijden gezien hebben, op genoemde 9 minuten na, hebben we een goed gevoel voor de competitie.